Voorstel: investeer in bouwmaterialen

Peter Blok is architect en woont en werkt in Frankrijk. Hij verwacht dat Nederland binnen enkele jaren onleefbaar wodt en heeft een voorstel om in Frankrijk aan de hand van zijn Ristrilin netwerk iets nieuws op te bouwen. Hij wil beginnen met het aanleggen van een strategische voorraad bouwmaterialen.

Ristrilin
In deze tekst wil ik een zo concreet mogelijk voorstel doen voor de eerste stappen om af te koppelen van de huidige samenleving. Ik werk ook aan een andere tekst waar ik juist alles zo abstract en theoretisch mogelijk bekijk. Zolang we het bijvoorbeeld niet eens zijn over wat een mens is of wat nu precies onze realiteit vormgeeft, ontbreekt de geestelijke fundering voor onze samenleving.

Het venijnige van de situatie van nu is dat het allemaal heel langzaam een bepaalde kant op gaat. Men is geneigd om zichzelf aan te praten dat het allemaal wel meevalt.  Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat er een reset van de samenleving plaats gaat vinden. De vraag is  hoe lang dit nog gaat duren. Maar vooral, hoe dit allemaal precies gaat verlopen.

Afhankelijkheidsfuik

Ik ga ervanuit dat de reset wordt gevormd door het systeem uit te zetten en vervolgens op te starten binnen een volledig gecontroleerde fake realiteit. Ga er vanuit dat de meerderheid van de mensen op dit moment al geen eigen gedachten meer heeft. Probeer maar eens een gesprek te hebben over iets wat buiten het geaccepteerde kader valt. Je krijgt geen inhoudelijke reactie. Vervolgens plaats men je direkt in de bekende categorie voor mensen die een beetje de weg kwijt zijn. Daar moet je begrip voor hebben, maar ga niet in discussie, is hen geleerd.

Hou er rekening mee dat je in een afhankelijkheids fuik zit Iedereen die op internet  kritische comments plaatst, maar verder niets doet, die moet zich realiseren dat je geen kant uit kunt als je afhankelijk bent. Onafhankelijk worden in Nederland is bijna niet te doen en bovendien is er voor Nederland een agenda die volledig gericht is op een afhankelijke bevolking. Ik stel voor om uit te wijken naar het franse platteland, ver van Franse steden.

Vaste spelregels

De Great Reset is in zekere zin al gelukt. Alle oppositie is gecontroleerd. Allemaal richten ze hun aandacht op een eindeloze stroom problemen. Niemand stelt iets concreets voor als alternatief.

Ik heb inmiddels vrij veel ervaring met ecodorpen in opstart. In praktijk is een ecodorp een garantie voor heel veel gezeur, doordat men teveel samen moet beslissen. Tijdens de opstart wil ik voorstellen om juist zo weinig mogelijk samen te doen.  Alle spelregels liggen voor we het spel gaan spelen al vast. Het is slechts een kwestie van tijd voor de westerse wereld.  Schaakmat in een tiental zetten.  De oplossing is simpel: Stop met een spel dat je reeds verloren hebt.

Voorbereidingen treffen

Je kunt je op drie manieren voorbereiden om uit het spel te stappen:

1) De meest belangrijke voorbereiding is mentaal en emotioneel los komen uit de maatschappij.  Let ook op je gezondheid in het algemeen
2) Ga vervolgens een vak leren dat relevant is buiten de maatschappij. Leer verder Frans.
3) Investeer je euro’s buiten  de maatschappij in iets wat waardevast is en waarmee een productie kan worden opgezet.

Ik heb een voorstel om te investeren in bouwmaterialen. Met mijn winkel oikoslibre.org kan ik de materialen inkopen Deze zijn steeds slechter te krijgen en zullen alleen maar duurder worden. Bouwmaterialen zijn zwaar en het is handig als die hier al zijn opgeslagen. Verder kunnen wij hier lokaal starten met de bouw van kleine verplaatsbare huisjes. Ook hier is een mogelijkheid om euro’s om te zetten naar iets van blijvende waarde. Ik ben voor deze huisjes op zoek naar bouwers.

Verplaatsbare huisjes

Ik stel dus voor om alvast aan een alternatief te werken zonder meteen te verhuizen. Ik sta hier in de startblokken om kleine verplaatsbare huisjes te bouwen. Ik heb al verschillende plekken waar ze kunnen staan voor de verhuur. Ik wil deze eerste huisjes gebruiken om lokaal mensen te gaan opleiden. Als je er eenmaal één gebouwd hebt kun je iemand anders helpen. Van de bouw wil ik verder videoreportages gaan maken.

Voor een klein bedrag per maand kun je ons sponsoren en de investeerders worden nog beter op de hoogte gehouden. Ik ben dit op papier aan het zetten. Dit soort projecten hebben alleen een slecht imago. Ik hoop vetrouwen te wekken door te laten zien dat er al 2 huisjes in aanbouw zijn. Klik hier voor deze video.

Autonome mini economie

Mocht er niets gebeuren en Nederland blijft min of meer zoals het altijd was, dan verkopen we de materialen of de huisjes en je krijgt je geld terug.

Je kunt de materialen ook komen afhalen om hier je eigen huis te bouwen of verbouwen. Er is verder de mogelijkheid om de waarde van de materialen om te zetten in aandelen uitgegeven door Ristrilin. Met deze aandelen kun je vervolgens lokaal betalen.

Ristrilin is een soort coöperatie die volledig buiten de samenleving functioneert.  Ristrilin heeft geen bedrijfsvorm en geen bankrekening. In het netwerk zijn er mensen die nog wel een bankrekening hebben. Binnen Ristrilin wordt betaald met een lokale munt, die gekoppeld is aan de aandelen. Verder krijgt Ristrilin een zeer gedegen boekhouding

Alle vormen van uitwisseling en investering zijn uitgewerkt in de statuten. De kracht van Ristrilin is dat het een vrije keuze is om mee te doen en dat je vervolgens vrij kan kiezen met wie je dingen uitwisselt. Je kunt ook verhuizen. Het door jou opgebouwde vermogen kun je meenemen. Ristrilin is dus niet een Ecodorp.  Ristrilin is een soort operating systeem voor een autonome mini economie.

Hoe investeren?

Gouden munten hebben hier geen waarde, omdat goud alleen een zinnig betaalmiddel is in een context waar alles al functioneert. Investeren in onroerend goed is ook af te raden. Wij hebben hier genoeg grond en huizen en in de toekomst gaan we die gemeenschappelijk beheren. Tijdens de opstart is het wel handig om een aantal terreinen in eigendom te hebben, zodat we binnen de marges van de huidige maatschappij kunnen starten.

De meest zinnige investering is het vermogen om iets te produceren. Know-how is daarvan een belangrijk onderdeel. Verder simpel handgereedschap.  Leer zelf schoenen maken. Zorg voor spullen om appelmoes te maken.  De potten waar deze appelmoes lang in goed blijft vertegenwoordigen een veel grotere waarde dan de appelmoes. Denk in gehelen. Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel.

Organisch groeien

Het is waarschijnlijk dat Nederland over een aantal jaren onleefbaar begint te worden. Ristrilin is een  plek waar je dan naar toe zou kunnen gaan. Ik wil voorkomen dat er een invasie is. Alles moet geleidelijk groeien. Daarbij moet er iets ontstaan dat op ieder moment in evenwicht is. Zoiets kun je niet willekeurig laten evolueren. De randvoorwaarden moet je zogvuldig ontwerpen en je moet een aantal manieren inbouwen om het geheel bij te sturen. Na 30 jaar te hebben rondgelopen in de alternatieve wereld heb ik nu het kastje en de muur gezien. Ik ben op zoek naar mensen die dit ook zo voelen. Mensen die concreet aan een onafhankelijke toekomst willen werken.

Gevaren van mobiel bellen

Het grootste probleem van nu is de mobiele telefoon. Mobiel bellers hebben geen idee wat voor risico ze lopen. Ik heb het niet over kanker. Ik heb het over de mogelijkheden van subtiele beïnvloeding. Als het aan mij ligt wordt de mobiel verboden verboden in de regio en halen we alle zendmasten omver.

Ik geef je deze waarschuwing graag vooraf en ik raad je aan om eens wat te lezen over hypnose, bio-hacking en synthetische thelepathie. Alles draait hierbij om resonantie. Geef mij controle over alle frequenties en het zal mij worst zijn wie de controle over het geld heeft, laat staan wie de wetten maakt.

Meer informatie: ristrilin@oikoslibre.org

Gerelateerd

Lessen uit 13 jaar zelfvoorzienend leven in Frankrijk

De economische macht terugpakken met levensboerderijen

Hoe we de totalitaire machtsgreep weerstaan en UN Agenda 2030 het nakijken geven

De manifestatie van de Nieuwe Aarde

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Anoniempje schreef:

  Ik ben eigenlijk best benieuwd hoe het inmiddels met dit project gaat.
  In het voorbij gaan zag ik dit: Je kunt tegenwoordig een energie-fiets huren of er één kopen
  energiefietshuren.nl/ of energiefietshuren.nl/energ…iets-kopen.
  Als je “tiny” woont, kan je misschien met elke dag een uurtje fietsen wel je eigen electriciteit verzorgen. Lijkt me super handig, want dan ben je van geen overheid of zon meer afhankelijk.

 2. Marije Freeve schreef:

  Vanwege de 5G straling vind ik Nederland al twee jaar heel onleefbaar.
  Ik hoorde gisteren van iemand dat Frankrijk in 2023 wil beginnen met de 5G-uitrol op het platteland en dat is al best snel. Dus als Peter Blok een stralings-arm dorp wil bouwen, off the grid, is dat prachtig en heel erg dringend nodig, maar dan moet je wel zeker weten dat de Franse autoriteiten in 2023 niet ineens een paar 5G masten daar in de buurt zet. Je moet er toch niet aan denken dat in Frankrijk gaat gebeuren wat ook in Nederland is gebeurd?
  Tegen Peter Blok zou ik willen zeggen: “Ga nú alvast praten met de autoriteiten die vaak worden omgekocht door de telecombedrijven om overal 5G masten neer te planten. Misschien kan je deze criminele praktijken nog stoppen. Hier is gefundeerde informatie en een burgerinitiatief, en francais! Deel het vooral. signstop5g.eu/fr

  • Peter Blok schreef:

   Ik ben bang dat praten geen zin heeft. Ik zie een overgangsperiode waarbij mensen uit het netwerk op hun eigen terreinen leven en via binnenweggetjes al het transport regelen. In deze relatief kleine regio is meer dan 200 km binnenwegen. Ik heb deze regio gekozen omdat je letterlijk parallel kunt opstarten. Het is fysiek onmogelijk om al deze wegen te voorzien van 5G. Verder is het hier één groot bos. Met een electrische mountainbike heb je helemaal alle mogelijkheden. De vraag is hoelang de overgangs periode gaat duren. Het doel is om op een goed moment in de meerderheid zijn. Op dat moment kunnen wij via democratische weg bepalen wat we gaan doen. Iedereen die nu nog een mobiel gebruikt neem ik niet echt serieus meer. Stop met de focus op 5G. De mobiel zelf is het werkelijke probleem.

   • Marije Freeve schreef:

    Ik gebruik mijn mobiel maar heel weinig, maar soms heb ik geen keus, dan móet ik ‘em om praktische redenen heel even gebruiken. Thuis heb ik een bedrade telefoon. Wist je, dat ze in Nederland hele stukken bos en bomenlanen omzagen voor de uitrol van 5G? Dus voor het geval je daarvan nog niet op de hoogte was…
    Lees: www.bomenkapmeldpunt.nl/beleid/1642/ en
    www.transitieweb.nl/gezon…-bomenkap/
    Ook in andere Europese landen gebeurt het. Wie weet heeft de kaalslag in de Morvan er ook wel mee te maken? www.bourgondischezaken.com/kaals…chemillay/

    De mobiele telefoon is een gevaar, ééns, maar 5G is dat ook, ik ondervind het aan den lijve hier in A’dam en de rest van Nederland. En ik ben niet de enige hoor, velen zijn Nederland al uitgevlucht toen de 5G hier begon. (Juli 2020)

    Zou fantastisch zijn als de overheid het mooie bos rondom Argentat helemaal met rust laat, zodat daar een prachtige stralingsarme eco-gemeenschap opgebouwd kan worden, ben ik helemaal vóór.

 3. Han Boontje schreef:

  Als je mee zou willen doen met het bouwen van een minihuisje en daar in die gemeenschap wil gaan wonen, waar is die gelegen.? En hoe zou je je moeten aanmelden, bij wie.?

 4. Peter schreef:

  Graag reacties naar ristrilin@oikoslibre.org

 5. Dirk Ent Aannemersbedrijf schreef:

  Hoi Peter. Ben aannemer en werk ook wel eens in Frankrijk voor Nederlandse opdrachtgever zonder moeilijke Franse worden. Heb je nog hulp nodig en wanneer??
  Mvgr Dirk Ent

 6. Dirk Ent schreef:

  Peter intressant. Was vandaan werk je in Frankrijk??

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.