Ice Age Farmer (Christian Westbrook), verbannen van Twitter: “Dit is een aanval op ALLE fronten, ook op de voedselketen”

Christian Westbrook onderstreept in deze korte videoboodschap opnieuw hoe enorm belangrijk het is om lokale toeleveringsketens op te bouwen en te versterken. “We hebben die grootbedrijven niet nodig. We kunnen het zelf anders en beter organiseren. Op kleine schaal en in kleine gemeenschappen.” Volg Ice Age Farmer op andere platforms!

Toevoeging 15 januari: wie hebben belang bij voedseltekorten?

Summary

Just as big tech is cutting our comms, big food is cutting our supply lines: siege warfare. We are witnessing a first battle in a much larger, protracted war on humanity — and as with any war, ensuring our own food supply is an absolute priority.

Start growing food and raising animals, that free humanity may have a chance!

And yes, @IceAgeFarmer is banned from twitter (despite only speaking about food issues!).

Find me on https://gab.com/iceagefarmer , https://t.me/iceagefarmer , and always at https://iceagefarmer.com.

I’ll see you on the free platforms: https://bitchute.com/iceagefarmer https://odysee.com/iceagefarmer https://iceagefarmer.com/
FULL SHOW NOTES:
https://www.iceagefarmer.com/2021/01/…
SUBSCRIBE on bitchute:
https://bitchute.com/iceagefarmer
On Lbry.tv:
https://lbry.tv/@iceagefarmer

THANK YOU FOR YOUR SUPPORT: https://patreon.com/iceagefarmer – other methods/PO box: https://iceagefarmer.com/support

Ice Age Farmer Guilded (chat) group: http://iceagefarmer.com/guilded

The Victory Seed — easy pamphlet to share: http://thevictoryseed.org

IAF Resources

⇒ GDD: Growing Degree Days tool: how much colder has 2019 been for you? http://iceagefarmer.com/gdd
⇒ IAF Wiki – read history, understand cycles, know what’s coming:
http://wiki.iceagefarmer.com/wiki/His…
⇒ Maps from previous cycles:
http://wiki.iceagefarmer.com/wiki/Str… ⇒ Crop Loss Map http://map.iceagefarmer.com
⇒ Join the email list – stay connected:
http://iceagefarmer.com/mail

Gerelateerd

Christian Westbrook (Ice Age Farmer) waarschuwt: de voedselproductie is in gevaar

Ice Age Farmer: “We moeten ons eigen voedsel gaan verbouwen”

Nogmaals: leg een groentetuintje aan!

De routekaart van een ijzingwekkend complot

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Margie schreef:

  Hello again, hierbij nog een mooi voorbeeld hoe je eigen leefgemeenschap/familie plus 20 andere families te voorzien van verse groenten… 💚

  www.permaculture.co.uk/video…s-05-acres

 2. Margie schreef:

  Laatste nieuws van de farmer…

  www.iceagefarmer.com/2021/…l-of-food/

 3. Margie schreef:

  Een houtkachel is goed te maken van een lege gasfles
  En…je kunt er tevens op koken, werkt echt perfect! Uiteraard heb je hout nodig.

  www.instructables.com/Gas-B…od-Burner/

  Op de site vind je heel veel dingen om zelf te maken…

  Succes!

 4. tjeerd schreef:

  Precies. Westbrook waarschuwt hier al jaren voor. We moeten niet in een hoekje gaan zitten mokken en doelloos achter het beeldscherm geplakt blijven. We moeten de komende jaren een zelfvoorzienende lokale economie en samenleving op poten gaan zetten. Los van gemeenten ook die ook binnen de EU en de Agenda 2030 werken. Digitale praatgroepen moeten nu praktisch worden en de lokale economie – digitaal – op poten gaan zetten. Locale consumenten, winkels en boeren en andere aanbieders moeten bij elkaar gebracht worden. De Dark Winter staat voor de deur. En komt sneller dan we denken. De bevolking blijft het virussprookje geloven en dus moeten wakkere mensen voor zichzelf gaan opkomen en actief worden.

  • Esther schreef:

   Dag Tjeerd, zou je hierbij practische tips hebben? Wij kennen in onze omgeving best een aantal wakkere mensen op dit gebied die samen willen werken. Maar het blijft een beetje bij praten en er gebeurt weinig. Niemand weet precies wat te doen en hoe het te organiseren. We kennen best wat boerderijwinkels om ons heen. Maar hoe krijg je boeren zover, dat ze met bewoners een soort cooperaties gaan vormen? Zullen ze daar interesse in hebben? En dat is maar een deel van wat je nodig hebt.
   Wat betreft energie: een houtkachel is handig, als je hem hebt. Koken kan op een campinggasstel met gasfles, wat ik speciaal aangeschaft heb voor het geval dat. Maar als die leeg is, moet je toch weer naar een tankstation om een nieuwe te halen.
   En je hebt misschien wel veel meer lijnen nodig.
   En ook hoe je gaat betalen als de banken eruit liggen en je cash is op is nog onduidelijk.
   Hoe kun je iedereen op 1 lijn krijgen practisch?
   Als iemand anders tips heeft, ook welkom!

   • Fred Teunissen schreef:

    Hallo Esther,
    Ik ben blij met je reactie, want die raakt het hart van onze huidige (nieuwe) situatie.
    Nog maar weinig mensen zijn hier op strategisch en praktisch niveau mee bezig.
    Ik herken wat je schrijft: er wordt veel gepraat, maar daadkrachtige stappen worden nog niet vaak gezet.
    Hopelijk gaan veel mensen op deze oproep van jou reageren.

    Eerder deze maand kwam er een mooie reactie van René uit Frankrijk op mijn posting over de noodzaak om een groentetuintje aan te leggen.
    Deze reactie herhaal ik hier, omdat hij relevant is voor jouw vraag. De kern is dat je niet alleen in individuele oplossingen moet denken, maar bij voorkeur op een overkoepelend, lokaal en regionaal niveau. Op dat niveau kan je samen alles oplossen. Niet in je eenje, in je eigen huis.
    Op jouw vraag over verwarming weten ongetwijfeld tientallen mensen in een cirkel van 10 km om jouw huis heen een verrassend goed antwoord.

    Reactie van René uit Frankrijk:

    Persoonlijk investeer ik al ruil 13 jaar in een zo’n groot mogelijke autonomie. Permacultuur, schapenkaas, bier, zeep, energie etc etc. Meerdere mensen in de vallei ( in zuid- Frankrijk ) hier zijn daarvan doordrongen dat dit inderdaad noodzakelijk is.
    Mede naar aanleiding van mijn eigen ervaringen zijn we tot een conclusie’s gekomen;
    Dit is niet voor iedereen weggelegd, niet iedereen heeft groene vingers ,
    Het vraagt een behoorlijke investering in tijd en ruimte,
    En soms kan het behoorlijke tegen zitten met het weer, schimmels, ongedierte etc etc.

    Vandaar de volgende initiatieven alhier;
    We hebben eerst een inventarisatie gemaakt van hetgeen er in een straal van 10 kilometer te krijgen is aan voedsel. En dat bleek heel veel te zijn.
    De zwakke punten bleken te zijn, groente en dat met name in de winter en vervolgens granen spelt en of zaden, boekweit, spelt etc

    Wijn en vlees echter in overvloed.

    Meerdere amateurs en semi profesionele groente- en fruit telers hebben de koppen bij elkaar gestoken hoe we daar verandering in kunnen brengen.
    De gemeentes in de vallei zijn aan het inventariseren welke gronden beschikbaar gesteld kunnen worden waarop groepen mensen aan de slag kunnen. Een persoon heeft de cave onder zijn chateau beschikbaar gesteld voor de koele oplag van groente en fruit. Distributiepunten voor de groenten. etc.
    Oude windmolens worden omgebouwd om energie te leveren. Nou teveel om hier op te noemen.

    Maar als eerste en misschien wel het belangrijkste; DOE HET SAMEN EN NEEM HET HEFT IN EIGEN HANDEN.
    Ga in overleg, help elkaar, zoek verbinding. We moeten stoppen met nog langer en verder te individualiseren. De overheid is er NIET meer voor ons, we zullen het zelf moeten doen. Moedertje staat is al in de jaren 80 ernstig ziek geworden en geen idee waneer ze precies overleden en begraven is.
    Rekenen er niet meer op ze is gewoon opgehouden te bestaan. Nu is het aan ons!
    René

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.