Wat is er waar van berichten over doodgeboorten door corona?

Via de media wordt momenteel sterke druk uitgeoefend op zwangeren om zich te laten vaccineren. Het argument daarbij is dat een coronabesmetting in zeldzame gevallen kan leiden tot een doodgeboorte. We houden dit argument tegen het licht en laten zien dat het geen hout snijdt.

Er verschijnen niet alleen indringende berichten over dit onderwerp in diverse media. Uit de eerste hand hoorde ik dat zwangeren ook door hun huisarts en door de kraamhulp worden gebeld met dezelfde boodschap: “Zou je je – gezien deze zeldzame aandoening – toch niet liever laten vaccineren?”

Deze belacties maken deel uit van een omvattende en goed georganiseerde campagne om zwangeren die intuïtief voor de bescherming van hun ongeboren kind opkomen en daarom aarzelen, alsnog over de streep te trekken.

Aan de basis van deze campagne staat een onderzoek van gynaecoloog Sam Schoenmakers van het Erasmus MC. Hij onderzocht begin dit jaar de placenta’s van 36 vrouwen die een doodgeboorte meemaakten. Vijf van deze placenta’s zaten ‘vol met ontstekingscellen’, aldus Schoenmakers, en bij vier van die vijf werd het coronavirus gevonden. Dat is knap, want het coronavirus is nooit wetenschappelijk aangetoond. Het is aangenomen. Een hypothese. Meer niet.

Maar goed, als we hiervan afzien, dan hebben we hier vier placenta’s met (waarschijnlijk) een positief PCR-testresultaat. Ook dat zegt niets, want de bedenker van de PCR-test Kary Mullis gaf al duidelijk aan dat deze niet voor diagnostische doeleiden mag worden gebruikt, lees: je kunt daar geen ‘besmetting’ mee aantonen. Maar laten we ook dit terzijde leggen. Dan houden we vier ernstig aangetaste placenta’s over.

Geen oorzakelijk verband

Het feit dat Schoenmakers in vier placenta’s een ‘virus’ aantreft, zegt nog helemaal niets over de oorzaak van de ernstige aantasting. Dat er ‘corona’ in zit wil helemaal niet zeggen dat corona DUS de oorzaak is. Er zitten in deze placenta’s ongetwijfeld duizenden andere micro-organismen. Waarom zou niet een van die duizenden andere organismen de oorzaak kunnen zijn? Of misschien was er wel een niet-virale oorzaak. Met andere woorden: de link die hier zo makkelijk wordt gelegd tussen de aantastingen en corona wordt niet aangetoond. Er is geen spoor van bewijs van een oorzakelijk verband. En dus geen valide onderbouwing voor het dringende vaccinatie-advies aan zwangeren.

Schoenmakers en zijn collega’s deden in juli dit jaar nog een vervolgonderzoek met dertien placenta’s. Deze doodgeboorten wezen zij alle dertien toe aan ‘corona’. Let hier op het woordgebruik: toewijzen. Toe-wijzen is niet hetzelfde als be-wijzen.

In de artikelen in de media wordt niet vermeld hoeveel van de bij dit onderzoek betrokken vrouwen gevaccineerd waren. Dat is een relevant gegeven, omdat we hier mogelijk met vaccinatieschade te maken hebben.
Ter illustratie: onderzoek van de gegevens van de Amerikaanse organisatie die bijwerkingen van vaccins bijhoudt (VAERS) wees begin dit jaar uit dat er tientallen spontane miskramen plaatsvonden na vaccinatie.

Pro vax-campagne

Wat in de recente, op zwangeren gerichte pro vax-campagne in elk geval volkomen buiten beschouwing blijft is het feit dat deze vaccinaties risico’s inhouden voor moeder en ongeboren kind. Laten we even aannemen dat het verhaal van dokter Schoenmakers klopt en dat er ‘in zeldzame gevallen’ een coronarisico is. Dan moet het risico VAN vaccinatie daar eerlijkheidshalve aan worden toegevoegd, zodat zwangeren en hun partners een afgwogen keuze kunnen maken.

Wie het internationale beeld van doden en ernstige bijwerkingen na een covid-vaccinatie in zich opneemt, kan niet anders dan concluderen dat het risico VAN vaccinatie zeer aanzienlijk is. En niet alleen in ‘zeldzame gevallen’.

Breder perspectief

Het aantal doodgeboren babies is in ons land de afgelopen twintig jaar sterk gedaald. Van 1253 in 2000 (0,60% van het aantal geboorten dat jaar) tot 476 (0,28% van het aantal geboorten) in 2020 (bron: CBS).

Het is aannemelijk dat dit aantal nu weer zal toenemen. Nader onderzoek zal dan moeten uitwijzen of dit door ‘het virus’ komt, door de coronavaccins, door toegenomen straling of door een combinatie van verschillende oorzaken.

Gerelateerd

Killervirus of killervaccin?

Parma (Italië): demonstranten dragen tientallen portretfoto’s van vaccinatiedoden mee

Bij hoeveel doden wordt er gestopt met injecteren?

The Vaccine Death Report: “Het is veel erger dan we denken”

Wat er in de covid-vaccins zit en niet op de bijsluiters staat (2)

 

Foto op Home: Niky_filipova

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. René Arns schreef:

  Pfizer heeft in hun trial geconstateerd en gerapporteerd dat onder 827 zwangere vrouwen 104 spontane abortussen zijn voorgekomen na vaccinatie en 1 doodgeboren baby. Dat is rond de 12% van het totaal. Maar ALLE 104 spontane abortussen gebeureen bij 127 vrouwen voor de 13e week van de zwangerschap. Dat is 92,3% van de vrouwen kregen een miskraam na injectie met Pfizer volgens Pfizer. Wie dit aanbeveelt voor zwangere vrouwen moet ook aansprakelijk te stelken zijn. En deze Sam Schoenmaker weet dit niet?
  Link naar het onderzoek
  www.nejm.org/doi/f…moa2104983

 2. Wanda van Koeveringe-Sluyter schreef:

  Een vriendin, werkzaam in een ziekenhuis in het zuiden des lands, meldde me vorige week dat er een significante toename is in het aantal miskramen en doodgeborenen. En het zorgpersoneel weet dat de gemeenschappelijke noemer niet het coronavirus is.

 3. Peter+Rutjes schreef:

  Zo zeldzaam is dat niet.
  Het is de virulente combi binnen een gepulseerde stralende EMV leefomgeving / leefstijl anno 2021. Vrouwen worden tegenwoordig geadviseerd om niet met een laptop of I-Pod op schoot te zitten tijdens de zwangerschap! Zeker niet voor een inductie kookplaat staan koken en ook geen smartphone in broekzakken dragen!!
  Deze leefstijl tijdens de zwangerschapswens tast sowieso de geslachtsorganen aan, zowel bij man als vrouw, waarbij er een vruchtbaarheidsproblematiek ontstaat.
  Is er raak geschoten en blijft men in hetzelfde em-stoorveld leven, dan schaadt het de ontwikkeling van de embryo in de baarmoeder (in vruchtwater) en verdere organen die onderhevig zijn aan ontstekingen op cellulair niveau.

  • Ruudzelf schreef:

   14/15 Jaar geleden begonnen met inspuiten van HPV aan jonge meiden vanaf 12 jaar, mss oorzaak? Want die zijn nu in de leeftijd om kids te krijgen…..

 4. Annabel schreef:

  “Aan de basis van deze campagne staat een onderzoek van gynaecoloog Sam Schoenmakers van het Erasmus MC.”
  Hoe geloofwaardig is dit onderzoek als je de woorden van Dr. David Martin hoort in de video waarin hij zegt ” Nieuwe dia toont de universiteiten die betrokken zijn geweest bij de COVID-oorlog: UNC Chapel Hill , Vanderbilt , Emory, Johns Hopkins, University of California System, MIT, NYU Langone, DZIF , Imperial College , IHME , Erasmus Medical Center .”
  Bron: forbiddenknowledgetv.net/dr-da…p117890-o1

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.