Door vaccinatie verandert mazelen van een onschuldige kinderziekte in een potentieel levensgevaarlijke aandoening voor alle leeftijden

In de media verschijnen angstige verhalen over de mazelen die onze kinderen zouden bedreigen. Deze verhalen gaan gepaard met een roep om verplichte vaccinatie. Hagen Jonker, arts voor homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde (niet praktiserend) vertelt waarom dit een onzalig idee is.

Voor de introductie van de vaccinatie tegen mazelen was er een natuurlijke kudde- immuniteit tegen de ziekte. Daardoor is in de loop van de 20ste eeuw de mortaliteit door mazelen zeer sterk afgenomen. Volgens sommige bronnen zelfs met 99,96%.

De roep om vaccinatie komt dus op een moment waarop mazelen een volstrekt onschuldige kinderziekte is geworden. Onderstaande grafiek van de Office for National Statistics in Engeland toont dit duidelijk aan.

Je ziet hier dat in Engeland en Wales het aantal dodelijke gevallen in de loop van een eeuw van enkele honderden naar praktisch nul is gegaan.

In ons land is de situatie identiek. Zie de grafiek hieronder over de sterfgevallen aan mazelen van 1905 tot 2017 (Bron: CBS, Doodsoorzakenstatistiek).Doodsoorzaak mazelen 1905-2017

Vaccineren heeft dan ook niets met de volksgezondheid uitstaande. De beweegredenen erachter zullen economisch van aard zijn (Big Farma).

Immuniteit verstoord

Door de introductie van de vaccinatie wordt de natuurlijke kudde-immuniteit verstoord en wel om de volgende redenen:

1) Na vaccinatie ontwikkelen kinderen geen levenslange immuniteit en worden zij op volwassen en oudere leeftijd vatbaar voor de ziekte.

2) Tegen mazelen gevaccineerde moeders geven geen goede immuniteit door aan hun kinderen (via de placenta en borstvoeding). Daardoor worden kinderen in het eerste levensjaar kwetsbaar voor het oplopen van mazelen.

Door deze verschuiving van het optreden van mazelen tijdens de kinderleeftijd naar het optreden van mazelen gedurende het eerste levensjaar, de volwassenheid en op oudere leeftijd is mazelen veranderd van een onschuldige ziekte in een gevaarlijk ziekte die zelfs dodelijk kan verlopen.

Gevaar van mutaties

Er ligt echter nog een tweede gevaar op de loer ligt. Het mazelenvirus is heel goed in staat om zich aan veranderende omstandigheden aan te passen. Daardoor kan het muteren (veranderen) in een virus dat ongevoelig is voor de anti-lichamen die worden opgewekt door het vaccin, waardoor het vaccin zijn werkzaamheid verliest.

Door het muteren van het mazelenvirus kan dit bovendien mogelijk veel agressiever en dodelijker zijn dan het oorspronkelijke virus.

Kinderziekten doormaken

Dit is al met al een zeer zorgelijke ontwikkeling en het werpt de vraag op of we op de lange termijn wel met vaccinaties op de goede weg zijn. Daar komt nog bij dat de veiligheid van vaccins nooit is aangetoond.

Zou het niet beter zijn om kinderen de kinderziekten die in principe onschuldig zijn zoals mazelen, rode hond en de bof gewoon te laten doormaken? Veel ouderen hebben dit ook gedaan en het is hun immuniteit ten goede gekomen.

We kunnen daarbij de weerstand van de kinderen verbeteren met optimale voeding van biologische kwaliteit, met supplementen zoals vitamine A, C, en D en middels homeopathische ondersteuning.

Verhelderende video

Voor een heldere uitleg en meer achtergrondinformatie over deze problematiek raad ik je aan de onderstaande film te bekijken.

De film is Nederlands ondertiteld door Sietske Hoogenboom van de Stichting Vaccin Vrij.

 

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van de Stichting Vaccinvrij

Gerelateerd

Verplichte vaccinatie is onwettig, onverantwoord, onzinnig en verderreikend dan je denkt

Wat iedereen moet weten over vaccinaties

Nieuw onderzoek over verband tussen vaccinaties en psychische stoornissen

Facebook houdt informatie over vaccinaties tegen

 

 

Volg ons op Mastodon!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Eelke Piers schreef:

  Big Pharma kan ook het mazelen virus manipuleren zodat het werkelijk een ernstige ziekte wordt zodat zij weer meer pillen en vaccinaties kunnen verkopen

 2. Ron Van Beneden schreef:

  Verder is gebleken dat men bijvoorbeeld met het mazelenvirus kanker kan genezen. De vraag die het oproept is het krijgen van de mazelen en de reset die het immuunstelsel krijgt niet noodzakelijk om later kanker te voorkomen? Terminale tumor ter grootte van een golfbal verdwenen in 36 uur na het intraveneus injecteren van het mazelenvirus.

 3. AlbertV schreef:

  Ik vind het schokkend om te zien hoe fanatiek de strop om de nekken van ouders wordt aangetrokken die niet als makke schapen kritiekloos achter de vaccinatiegekte aan hobbelen.
  Nog schokkender vind ik dat er geen enkel main stream medium meer is die het aandurft om serieus in te gaan op de twijfels rondom vaccinaties, kennelijk uit angst om verbannen te worden naar de beerput van nepnieuwsverspreiders.

  Kinderziektes zijn naar mijn mening een vorm van natuurlijke selectie en bedenkende dat de natuur geen genade kent, op sommige vlakken zelfs ronduit wreed is, kan ik me voorstellen dat een verse ouder bang is voor de gevolgen van die selectie. De (meedogenloze) natuur accepteert geen zwakke nakomelingen zodat nazaten met een afwijking of slechte gezondheid niet kunnen/zullen overleven (worden teruggehaald naar de Bron). Overal in de levende natuur zie je dat, behalve daar waar wij, de mens, ingrijpt, niet alleen bij onszelf maar bijvoorbeeld ook bij onze huisdieren. Het uiteindelijk resultaat hiervan is degeneratie van de soort.
  Een gezond kind dat opgroeit onder gezonde omstandigheden met goede verzorging zal geen enkel kwalijk gevolg overhouden aan het doormaken van de gangbare kinderziekten en na elke doorgemaakte ziekte sterker worden.

  Ik begrijp dat je als ouder er alles voor over hebt om je kind te zien opgroeien en alle beschikbare medische mogelijkheden aangrijpt om dat kind een leefbaar leven te gunnen. Maar ik vind wel dat je gezond geboren kinderen de optie moet gunnen de natuurlijke ontwikkelingsweg te volgen, dus zonder allerlei preventieve ingrepen met grote kans op schadelijke bijwerkingen.

  Als we zouden kunnen accepteren dat de dood niet bestaat maar dat elke ziel, jong of oud, niet verloren gaat maar voortleeft, misschien wel heel dicht bij ons, dan kunnen misschien accepteren dat soms een zachte dood beter is dan een lange lijdensweg in dit leven.

  Binnen kort moet ‘De Andere Krant’ weer met een volgende editie uitkomen. Ik meen dat die over onder andere gezondheid en voeding gaat. Hopelijk wordt dit onderwerp ook aangesneden. Ik ga dan weer een stapeltje bestellen en ronddelen.

  • Marije Freeve schreef:

   Ja, dat is mooi gezegd. De Andere krant zou inderdaad dit onderwerp ter sprake moeten brengen en wat te denken van Cafe Weltschmerz? Ik hoop dat iemand de moed heeft dit onderwerp daar een keer aan te snijden. www.cafeweltschmerz.nl/

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.