Bond tegen Overheidszaken publiceert voorbeeldbrief tegen vaccinatiedwang voor zorgmedewerkers (en andere professionals)

Mensen die in de zorg werken, krijgen vanaf 4 januari een oproep van hun werkgever om zich te laten vaccineren tegen het zogeheten coronavirus. Deze zorgmedewerkers zullen in verschillende mate druk ervaren om het coronavaccin te accepteren, ook al zijn ze daar niet toe verplicht en zijn aan de injectie serieuze risico’s verbonden.

[deze informatie is overgenomen van de website van de Bond tegen Overheidszaken]

De Nationale Bond tegen Overheidszaken heeft voor deze mensen een brief opgesteld waarmee ze kunnen aangeven dat ze met de injectie niet akkoord zijn en dat ze de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor alle schade als gevolg van enige vaccinatiedwang bij hun werkgever leggen.

‘Heel veel mensen die in verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning werken, zien het coronavaccin niet zitten’, zegt Jordy Zwarts, voorzitter van de Bond. En dat is terecht, vindt hij. Het coronavaccin is in korte tijd ontwikkeld en niet of nauwelijks op zijn gezondheidseffecten getest. Er heeft geen dubbelblind placebogecontroleerd onderzoek plaatsgevonden en het is al eerder gebleken dat vaccins gezondheidsschade kunnen veroorzaken. Het coronavaccin bevat in nanodeeltjes verpakt mRNA dat DNA van het geïnjecteerde lichaam mogelijk verandert en kan op enig moment één of meer biosensoren bevatten die al dan niet verbindingen met kunstmatige intelligentie aangaan.

Jouw lichaam

Zwarts: ‘Het betekent nogal wat als je het coronavacccin toelaat. Je neemt in feite deel aan een experiment waarvan de gevolgen onzeker en misschien zelfs onherstelbaar zijn. Dan kan er natuurlijk geen sprake van zijn dat iemand jou gaat dwingen om zo’n vaccin toe te staan. En dan wil degene die jou dwingt ook nog eens buiten schot blijven als jij door die dwang in de problemen komt! Jouw lichaam is van jou, en van niemand anders. Punt.’

Vertrouwenspersoon

De Bond heeft voor de zorgmedewerkers twee brieven opgesteld. De ene brief is uit naam van de zorgmedewerker zelf en kan hij rechtstreeks sturen naar de directeur van de organisatie waarvoor hij werkt. De andere brief is uit naam van zijn vertrouwenspersoon. Als een zorgmedewerker de stap te groot vindt om over het vaccin rechtstreeks met de directeur van zijn organisatie in contact te treden, dan kan hij zijn brief naar de vertrouwenspersoon van de organisatie sturen. Deze zendt dan namens hem een brief naar de directeur waarbij hij achterwege laat welke medewerker zich bij hem heeft gemeld.

>>>>> Lees verder op de website van de Nationaale Bond tegen Overheidszaken

Gerelateerd

EMA keurt Covid-19 vaccin goed om op de Europese markt te worden toegelaten – het grote experiment begint

Waarom onze meest kwetsbaren vaccineren?

Wat iedereen moet weten over vaccinaties

Verplichte vaccinatie is onwettig, onverantwoord, onzinnig en verderreikend dan je denkt

Wordt er met de PCR-swab heimelijk gevaccineerd?

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Rob van de Pol schreef:

  HEEEL onverstandig als een werkGEVER een m-RNA vaccinatie aan een werknemer verplicht stelt.
  Lees Burgerlijk Wetboek, hoofdstuk 7, artikel 658.
  Vrij vertaald: een werkGEVER moet VOORAF kunnen aantonen dat het werk veilig is en dat het de gezondheid niet nadelig beinvloedt. Kan de werkgever dit niet aantonen en is er een ongeval of gezondheidsschade? Dan is de werkGEVER schadeplichtig naar de werkNEMER.
  ADVIES: Laat in de verplichte RI&E (Arbowet art. 5) een gedegen risico beoordeling opnemen over door de werkGEVER (in)directe verplicht gestelde inspuiting van een messenger-RNA vaccin. De beoordeling moet gemaakt zijn door de bevoegde Biologisch Veiligheidsfunctionaris. De gevaren voor de gezondheid door vaccinatie moeten beoordeeld zijn voor de volgende aspecten, die in het Arbobesluit hoofdstuk 4 zijn genoemd t.a.v. giftige stoffen (artikelen 4.2 t/m circa 4.80 ) en biologische agentia (artikelen 4.85 t/m circa 4.100):
  [1] nanodeeltjes en giftige toevoegingen voor de houdbaarheid zoals kwik of aluminium of formaline
  [2] carcinogeniteit (kankerverwekkend), mutageniteit (erfelijke eigenschappen veranderend), teratogeniteit (schadelijk voor ongeboren vrucht) en giftigheid voor de voortplanting. Deze te verwachten eigenschappen bij een m-RNA vaccin zijn nog niet uitgesloten. Voor een beoordeling van deze gevolgen is lange termijn onderzoek van enkele jaren nodig. Die gegevens zijn NU NIET beschikbaar.
  Dus: heel onverstandig als een werkGEVER een m-RNA vaccinatie aan een werknemer verplicht stelt.

 2. Margreet schreef:

  Top!! Ik heb de enqeute ingevuld en zit ook te denken aan de zorgverzekering stop te zetten waar ik al veel langer mee loop..juridische verplichting tegenhouden.

 3. Wim van Die schreef:

  Goede actie, helpt ons weer een stuk in de strijd tegen het regime Rutte.
  Maakt het mensen een stuk gemakkelijker het vaccin te weigeren.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.