Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown

Op verschillende plekken in de wereld tekenen mensen protest aan tegen de lockdwon. Ze voelen de enorme schade die aan hen wordt toegebracht. Het wordt met de dag duidelijker dat dit middel honderd maal erger is dan de kwaal. De roep om een onmiddellijke beëindiging van de lockdown klinkt met de dag luider.

New Delhi

Overal in India vinden protesten plaats. Onder meer in de staat West-Bengalen waar de overheid voedseldistributie heeft ingevoerd en er tal van onregelmatigheden bij deze verdeling plaatsvinden.
De bevolking protesteert op straat, maar ook binnsnshuis met hongerstakingen en met spreekkoren vanaf balkons.

Califonië: ex-marinier spreekt politiekordon toe

Bron: WATCH: California Police Officers At Anti-Lockdown Protest Appear To STAND DOWN After Marine Vet With Megaphone Challenges Their Integrity

San Clemente, Californië: protestmars

Doetinchem, Nederland:  4 mei-advertentie in dagblad

5 mei vlag halfsttok tegen lockdown

Den Haag, demonstratie 5 mei

Vancouver, waarschuwing van 70-jarige tegen ‘voodoo’ vaccinaties

Londen, oproep mars op zaterdag 9 mei

Berlijn, arrestaties tijdens 1 mei protest op Rosa Luxemburgplein

#OpenAmerica

Verzet combineren met het ontwikkelen van alternatieven

Op de bovenstaande video’s zie je af en toe hoe boos mensen worden als tot hen doordringt dat ze bedrogen worden door hun eigen overheid. Die boosheid is begrijpelijk, maar ook een groot risico. Totalitaire overheden zullen deze uitingen van volkswoede aangrijpen om hun repressie te verhevigen.

Daarom is het van enorm belang dat er mogelijkheden zijn om boosheid te transformeren in opbouwende energie. Dat kan door het verzet te combineren met het praktisch vormgeven van een samenleving, zoals die ONS voor ogen staat, Dat is het beste antwoord op deze lockdown en op de poging van de machtselite om een wereldwijde techno-dictatuur te vestigen.

Gerelateerd

Wereldwijd protest tegen de lockdown begint op gang te komen

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht.

Ook handig: maak met je mobiele telefoon een foto van je computerscherm en post daarna de foto. Of, als je mobiel internet gebruikt, maak dan een schermafdruk en stuur die rond met een omschrijving van de bron, maar niet met de link.

Loop je toch nog tegen problemen op? Laat het me weten!

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. George Knight schreef:

  In Nederland zijn er tot nu toe zo’n 5.000 geregistreerde doden als gevolg van het coronavirus. In de VS is het aantal geregistreerde doden als gevolg van het coronavirus opgelopen tot 70.000. En het einde is nog niet in zicht.

  U zegt dat het middel van de lockdown honderd maal erger is dan de kwaal. U suggereert hiermee dat de lockdown in Nederland voor (een equivalent van) meer dan 500.000 en in de VS voor meer dan 7 miljoen doden zorgt.

  Het is onduidelijk op welke omstandigheden u de conclusie baseert dat de lockdown honderd maal erger is dan het coronavirus. Kunt u dit toelichten?

  Ter aanvulling: In de VS keert de rechtse gastheer van Fox News Sean Hannity zich inmiddels tegen de demonstranten die met wapens en paramilitaire kleding betogen tegen de lockdown. Hij zegt: ‘Kracht tonen is gevaarlijk. Dat brengt onze politie in gevaar. En trouwens, je bericht zal nooit worden gehoord, wie je ook bent. Niemand mag proberen ambtenaren te intimideren met een blijk van geweld.’

  • Fred Teunissen schreef:

   1. als gevolg van….. is een essentiële aanname. Er is een groot verschil tussen overlijden AAN iets en MET iets. Hoe weet u zo zeker dat deze mensen zijn overleden AAN corona en niet aan de zo vaak genoemde ‘onderliggende aandoeningen’?
   En over dat ‘met iets’ is eveneens veel te doen. Dat gaat dan over de betrouwbaarheid van de PCR-tests en over de vraag wat er eigenlijk getset wordt.
   En dan is er nog de vraag of bepaalde ziekteverschijnselen wel door het ogenschijnlijk geteste pathogeen veroorzaakt worden. Ook dat is een aanname.
   Zie daarvoor Jon Rappoport’s werk, bijvoorbeeld dit recente stuk: blog.nomorefakenews.com/2020/…al-answer/
   De conclusie uit Rappoports analyse is dat het werkelijke aantal doden DOOR ‘corona’ NUL kan zijn.
   2. Hier staat – in eigen huis zogezegd, dus op TransitieWeb – heel goed uitgelegd waarom de coronamaatregelen zoveel schade berokkenen aan de economie en aan gezondheid en welziijn: www.transitieweb.nl/gezon…-de-kwaal/

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.