Voor wie denkt dat dit weer overgaat

Is er een terug naar normaal wanneer de lockdown eindigt? In gesprekken in mijn omgeving merk ik dat daar impliciet vanuit wordt gegaan. Hoe realistisch is deze aanname? De consequenties van de wereldwijde lockdown zijn nauwelijks te overzien. Ik denk dat er geen terug naar normaal is, integendeel, we staan aan de vooravond van een storm.

storm op komst

Als gevolg van de lockdown hebben 6,78 miljoen Amerikanen zich gemeld voor een werkeloosheidsuitkering.
Inmiddels zijn in veel staten broodlijnen onstaan, kilometerslange files voor voedselbanken. Rijen die sinds de beurscrash in 1929 niet meer zijn voorgekomen.

Daarnaast worden in de VS de banken weer uitgekocht. De belastingbetaler draait op voor deze bail-outs middels aangescherpte bezuinigingsregimes in een systeem waar de sociale bodem al onder weggeslagen is:

“For the first time in the history of the Federal Reserve, it has signed on to a plan with Congress to nationalize the unmanageable debts of global banks and other multinational corporations and put the U.S. taxpayer on the hook for the losses”.

Sociale onrust

In de EU staan de impopulaire Eurobonds weer op de agenda. Het zal niet de eerste keer zijn dat er vanuit de EU beleid wordt uitgerold waar Nederlanders niet achterstaan. Rutte geeft nu een ‘hard nee’, maar hij is vaker van gedachten veranderd. Kan de EU dit aan? Kan de Euro dit aan?

Rusland, China en Pakistan hebben samen met bondgenoten een plan aangekondigd om onderling in locale munteenheden te handelen en te vinvesteren en zo de dollar te vermijden. Met groeiende werkloosheid in de VS, bijprinten van dollars en verminderde vraag naar deze valuta – hoe lang blijft deze dan nog de wereldmunt?

In twee eerdere artikelen (hier en hier) ben ik ingegaan op de draconische, totalitaire maatregelen die worden ingevoerd onder het mom van corona.

Onze grondrechten

De hamvraag: wanneer economische malaise voor sociale onrust zorgt, hoe gaat de overheid daar dan mee om? Behouden we ons recht om te protesteren, het recht van vereniging en vergadering en onze andere grondrechten? Of gaan we de Duitse kant op? Afgelopen week werd in Heidelberg een advocate onder dwang opgenomen, nadat ze eerder een rechtszaak tegen de staat aanspande vanwege de coronamaatregelen.

Is er een terug naar normaal? Ik denk het niet. We zullen zelf het ‘nieuwe normaal’ moeten creëren.

 

Afbeeldingen: Pixabay

Gerelateerd

De corona aanpak is vele malen erger dan de kwaal

Nederland politiestaat

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht.

Ook handig: maak met je mobiele telefoon een foto van je computerscherm en post daarna de foto. Of, als je mobiel internet gebruikt, maak dan een schermafdruk en stuur die rond met een omschrijving van de bron, maar niet met de link.

Loop je toch nog tegen problemen op? Laat het me weten!

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Marc schreef:

    Dank je wel, Lara. Helder wat mij betreft. In 2001 wist men ook handig gebruik te maken van de uitzonderlijke situatie en de patriot act in te voeren en uit te breiden. Een pakketje antrax hier en daar zorgde ervoor dat ook de laatste twijfelaar inbond en koos voor beperking van de rechten van de burgers, de patriot act was geboren. Goede marketing naam trouwens; als je er tegen was, dan was je dus ook geen patriot en dat in de VS. Ik ben bang dat repressie in de komende jaren een waarschijnlijker scenario is dan de teugels laten vieren. Think tanks, zoals het Rockefeller Institute (lees de pdf die Fred Teunissen laatst in zijn artikel insloot) streven naar een top-down situatie, waarbij de technologie wordt ingezet om de massa te controleren. Het is verhelderend om deze scenario’s door te nemen.

  2. Patrick te Walvaart schreef:

    Hallo ,ik ben een Lorber lezer . Jezus heeft dit allemaal door de profeet Lorber voorspeld. De eindtijd is begonnen. Beter nog overgangstijd. De satanische krachten zijn tot volle wasdom gekomen. Cabal etc. Nu het goede nieuws: Deze Cabal zijn van plan om de menselijke wil te beïnvloeden, dat zal de Heer echter nooit toelaten omdat hij Zelf niet eens in de vrije wil van de mens mag ingrijpen. Dus voordat dit gaat gebeuren zal de Heer de 144.000 nieuwe arbeiders wel klaarstomen om de scheiding der geesten tot stand te brengen. Om daarna Zelf op aarde terug te keren en het NIEUWE JERUZALEM voorgoed te vestigen.
    God bless you all.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.