Dit is geen pandemie, maar een wereldwijde machtsgreep

Een bijdrage van Pieter Stuurman

Het is verbijsterend om te zien hoe de wereldbevolking zich laat meeslepen door een virus dat, vergeleken met normale griep, maar een fractie van het aantal slachtoffers maakt.

Gaan we werkelijk alles dat we van belang vinden op het spel zetten? Alleen om iets dat qua symptomen vergelijkbaar is met een griep?

Gaan we werkelijk onze samenleving laten vernietigen, vanwege ‘milde, griepachtige verschijnselen’ (RIVM)? En daarmee een ‘noodtoestand’ rechtvaardigen die al onze vrijheden en verworvenheden wegneemt?

Als we meegaan met het tot stilstand brengen van de samenleving en de economie, zullen de gevolgen (mega-crisis) enorm zijn. En vele malen ernstiger dan die van dit ‘virus’. We zullen dan letterlijk alles verliezen waaraan we waarde hechten (inclusief onze voedselvoorziening EN dus onze gezondheid).

Hoe erg wordt het?

Drie weken geleden stelde het tijdschrift The Economist zich op de voorpagina de vraag: How bad will it get?

Ik schreef toen het onderstaande. Je ziet het zich nu in Italië ontvouwen, en volgens de NOS is het 1 à 2 weken hier hetzelfde.Ik vind het vervelend om “zie je wel” te zeggen. Maar ik doe het toch, in de hoop dat mensen alsnog hun kop uit het zand trekken. Het is namelijk werkelijk dringend.

Het gaat waarschijnlijk heel erg worden

Niet omdat het virus een grote bedreiging is voor de gezondheid. (‘Corona’ is maar een naam voor een vrij normale seizoensgriep), maar omdat de hype wordt ingezet om een ongekende wereldwijde (economische) crisis te veroorzaken.

En die crisis zal worden gebruikt om maatregelen te rechtvaardigen die zonder deze “overmachtsituatie” niet zouden worden geaccepteerd.

Het is in werkelijkheid geen pandemie, maar een wereldwijde machtsgreep.

Ons laten meeslepen in deze hype is véél gevaarlijker dan het virus.

Wat staat er op het spel?

De belangrijkste beleidsdoelen van de afgelopen jaren:

– Het uitbannen van contant geld

– Het verplichten van vaccinaties

– Het uitfaseren van het financieel en medisch ondersteunen van ouderen (lees: niet-rendabelen)

– Het opvoeren van de lasten, en daarmee de armoede.

– Het inperken van vrijheden

Dit ‘coronavirus’ maakt het in één klap allemaal mogelijk. Het moet dus als geroepen komen, voor de beleidsmakers….

Maar kennelijk vinden veel mensen het virus (dat tot nu toe maar een fractie van de slachtoffers van normale griep voortbrengt) toch bedreigender dan….

– Het verlies van VRIJHEID (zie Italië)

– Het verlies van VOORSPOED (door de crisis zal vrijwel iedereen zijn inkomen kwijtraken)

– Het verlies van VREDE (er zullen rellen zijn waar politie en leger op afgestuurd worden)

– EN het verlies van GEZONDHEID (als de economie plat gaat, stagneert de voedselvoorziening, en verhongeren is niet goed voor de gezondheid)

Wie niet beseft dat de draconische maatregelen ONHERROEPELIJK leiden tot een ongekende crisis (en alle bovenstaande gevolgen), snapt werkelijk NIETS van hoe de wereld functioneert.

Opzettelijke crisis

De topbeleidsmakers die dit wel snappen, sturen opzettelijk aan op deze crisis. Of beter gezegd: de grootste misdaad aller tijden. Hun macht en rijkdom bestaan immers nergens anders uit dan uit de onvrijheid en armoede van de rest. En zo gemakkelijk kunnen ze hun slag slaan.

Zo gemakkelijk zijn de meeste mensen bang te maken. En bange mensen zullen letterlijk alles inleveren in ruil voor ‘bescherming’. De truc is al zo oud als de weg naar Rome, maar blijft effectief zolang mensen erin trappen. Maar op deze schaal is het een primeur.

Als we het nog kunnen navertellen, zullen we ons over enkele jaren hoofdschuddend afvragen hoe we dit in godsnaam konden laten gebeuren.

Pieter Stuurman

Blog

De machten achter COVID-19 (video)

Locatie van deze video: https://commonsensetv.nl/podcast-niels-lunsing-met-pieter-stuurman-de-machten-achter-covid-19/

Toevoeging 24 april:
Het nieuwe normaal als machtsgreep (podcast)

Gerelateerd

Hoe we de globalistische machtsgreep kunnen weerstaan

Een paar gezond-verstand-vragen over de corona nep-epidemie en een waarschuwing

We zitten middenin een psydemie

De corona nep-pandemie: wat is eigenlijk het gevaar?

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Verwijs alleen naar de naam TransitieWeb als bron van je tekst. Ook kun je delen van de tekst op TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in een eigen bericht.

Ook handig: maak met je mobiele telefoon een foto van je computerscherm en post daarna de foto. Of, als je mobiel internet gebruikt, maak dan een schermafdruk en stuur die rond met een omschrijving van de bron, maar niet met de link.

Loop je toch nog tegen problemen op? Laat het me weten!

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?

Klik dan hier.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

62 reacties

 1. J.C. schreef:

  @ Peter Stuurman,
  Een heel goed en volledig waar stuk wat je geschreven hebt. En mij slaat de schrik om het hart met zoveel verketterende reacties van totaal niet wakkere mensen die de echte wereld (het grote plaatje) niet zien (dus ziende blind en horende doof). Nu blijkt dat er na onderzoek bij de corona doden relatief vaak een bacterie naast het “virus” voorkwam welke de longontsteking en long embolie veroorzaakte. Dus aan de blaaslucht is voor 90% dodelijk omdat dit de foute “medicatie” was/is

  Veel naar buiten gaan, veel vit-C, vit-D3, zinktabletten en 1 aspirine per dag en zeker GEEN griep vaccinatie halen, nu niet en nooit niet zijn de belangrijkste middelen om te voorkomen dat je een virus krijgt. Nu we een paar maanden verder zijn kunnen we zeker zien wat de lockdown heeft veroorzaakt en dat is een diepe economische DEPRESSIE welke er aan zit te komen voor het zombie smartphone volk dat jou bovenstaand verketterde. Maar ze zijn momenteel alleen gefrustreerd dat ze niet uitbundig op vakantie kunnen.

 2. WAANZINNIG schreef:

  Dit soort pagina’s zou men permanent moeten blokkeren. Met ongeloof blader je dit door, en lees je dit. Ik heb vrienden die met dit soort onzin mij denken te vervuilen. Ik heb ze de wacht aangezegd. Die horen niet in mijn leven, en staan niet meer in de werkelijkheid, maar in een verzonnen leven.

  • Fred Teunissen schreef:

   Er is inderdaad iets waanzinnigs aan de hand.
   Een boodschapper van dat slechte nieuws ‘permanent blokkeren’ verandert daar niks aan.
   Het is niet verstandig zo te reageren, want ook iets waanzinnigs kan waar zijn.
   Laten we vooral met elkaar in gesprek blijven!

   • Edwin Natasja Mollen schreef:

    we moeten gewoon niet uitsluiten dat zoiets kan gebeuren. kijk alleen maar in de eu we worden elke dag voor de gek gehouden

   • BigLJohn schreef:

    Overvolle IC’s ? Vorig jaar hebben ze 2 noodziekenhuizen gebouwd. Eentje in Rotterdam en eentje in Maastricht. Ze bleven altijd leeg staan ondanks al dat geschreeuw in de media van uitpuilende IC’s. Deze noodziekenhuizen werden na verloop van tijd afgebroken, dus dat verhaal van overvolle IC’s is een leugen. Bovendien; ziekenhuizen kunnen alleen rendabel draaien als ze bijna aan het maximum van hun capaciteit zitten. Niets is zo erg voor een ziekenhuis om lege bedden te hebben en personeel te moeten ontslaan (uitspraak Diederik Gommers). Rutte heeft de zorg kapot bezuinigd, en nu geeft hij ons daar de schuld van dat we beter de maatregelen moeten nakomen om de IC’s te ontlasten. Is het nu nog niet duidelijk dat Corona een Hoax is en de kluit belazerd word….

  • Rick schreef:

   Weet je wat waanzinnig is? : Jouw ontkenning, weigering om zaken te onderzoeken, doorgronden en oproep tot tot NOG MEER CENSUUR !

  • V.M schreef:

   De mensenrechten schenden kan onder geen enkel epidemie of pandemie of oorlog,dus t is wel degelijk misdadig wat er in de wereld aan t gebeuren is en is zoals je benoemd waanzinnig

  • Eva schreef:

   En nu nog eens even lezen. Hater.

  • jetse47 schreef:

   Waanzinnig uw reactie is WAANZINNIG!

   Men zou de mond van de “integere”/leugenachtige criminelen moeten snoeren die zich volksvertegenwoordigers en “reguliere”media durven noemen!

 3. Jim Vieane schreef:

  Bedankt voor het artikel en erg jammer om al die felle ’tegen’ reacties te moeten lezen.
  Kunnen we niet gewoon afspreken dat iedereen lekker moet geloven wat die wil?
  Dat mensen zelf moeten beslissen in welk verhaal zij meegaan of welk verhaal zij willen geloven?
  Dat iedereen gewoon zijn eigen onderzoek doet en op basis hiervan zijn/haar mening vormt?
  Dat we ophouden met elkaar uit te maken voor van alles…

  Ik(en respecteer daarbij direct ieders mening) sta achter dit bericht. Feit is en blijft dat er reeds sinds begin ’60 jaren vele ‘virussen’ de wereld in geschoten zijn, dat men voor deze ‘virussen’ zogenaamd ‘antivirussen’ heeft ontwikkeld. Vreemd is en blijft het dat er bij geen enkel vaccin onderzoeken zijn gedaan naar de effecten op lange termijn(bestaan niet deze onderzoeken!) Trouwens mooi puntje om zelf te onderzoeken.

  Is het niet vreemd dat precies op de plekken waar dit ‘virus’ is uitgebroken, exact de locaties zijn waar ze het 5G(wat op 60Hrz) draait hebben gelanceerd? De vraag… maar hoe zit het dan op die schepen? Nou, laat dat nou de enige rederij in de wereld zijn die in 2018 volop reclame hebben gemaakt over hun global connectivity(i.d.d op basis van 5G) en laten nou exact op deze schepen dat ‘virus’ zijn uitgebroken. Nog een mooi puntje voor zelf onderzoek.

  Is het niet algemeen bekend dat er een ‘aantal’ mensen op deze wereld aan de knoppen draaien en eigenlijk bepalen wat er gebeurt?

  Is het niet algemeen bekend dat alle media vormen(kranten, televisiekanalen, online) precies in bezit zijn van deze groep elite?

  Het ‘virus’ zal zeker zijn slachtoffers gaan pakken en dit is zeker enorm verdrietig. De hele tijd word er vergelijk gemaakt met de griep. Laten we hem eens anders insteken. Hoeveel mensen sterven jaarlijks, in elk land, op elk continent aan KANKER? Er is geen mens op deze planeet die niet iemand(dierbare, bekende) kent die gestorven is aan kanker. Laten we ons door deze cijfers weerhouden? Is dit een reden om de hele wereld in een lockdown te zetten? Nee. Dus waarom nu wel? Heeft iemand zich die vraag wel eens gesteld?

  Afijn, het is wat het is en mensen moeten geloven wat ze willen geloven. Mensen moeten handelen zoals ze denken dat ze moeten handelen. Maar mensen moeten ook eens ophouden om anderen die wellicht een andere mening hebben of de dingen anders zien of wellicht beschikken over feiten waardoor ze het geheel anders zien lastig te vallen…..

  De tijd zal het leren, we zullen allemaal mee gaan maken waar dit toe leidt. Mijn eigen mening…. dit leidt nergens naar, de wereld zal nooit meer terugkeren in zijn oude vorm en we zullen ons moeten gaan voorbereiden op iets enorms…. ik leef volgens het principe…. ga uit van het beste maar bereid je voor op het slechtste…. Nogmaals, iedereen moet lekker zelf weten hoe ze ermee om willen gaan maar ik denk(is enkel advies) dat het niet verkeerd is je voor te bereiden(en dan bedoel ik niet dat achterlijke hamsteren!)

  Mensen, geluk, gezondheid, sterke en liefde…. dat ik wat ik jullie allen wens. Namaste.

  • Lena schreef:

   Dat voorbeeld van kanker dat je aanhaalt heb ik zelf ook bedacht. 1 op 3 krijgt kanker (heb ik op de unief geleerd). Er sterven ook dagelijks doden in het verkeer bijvoorbeeld. Als dat zo erg is, zouden we allemaal alleen nog maar te voet mogen buitenkomen, dan kan er niemand meer sterven in het verkeer. Ik denk inderdaad dat we ons ook moeten voorbereiden, vooral zien dat we mentaal sterk blijven, en zien dat we (in de mate van het mogelijke) zelfvoorzienend worden (bv eigen voedsel kweken).

   • Peter schreef:

    Jullie snappen hopelijk dat kanker niet besmettelijk is, en coronavirus wel? En dat t dus heel logisch is dat de wereld voor kanker niet op slot hoeft?

    • Daniel schreef:

     Baarmoederhalskanker kan wel overdraagbaar zijn of het virus toch dat dit veroorzaakt. Verder geheel met je eens. Er is verder geen enkele griep die zoveel mensen aan de beademing krijgt.

  • Hella schreef:

   Dankjewel voor dit pleidooi. Ik kan het geheel onderschrijven

  • Ibeaker schreef:

   Jij hebt duidelijk geen enkel idee waar je over spreekt 5G en 60Hz .
   Amerika heeft een 110VAC 60Hz spannings net al zolang Amerika bestaat !
   En 5g is de snelheid van het mobile netwerk deze maakt gebruik van meerdere lijnen waardoor de data overdracht hoger kan zijn.

  • Benen schreef:

   Ik vind dat je gelijk hebt.Het kan gewoon geen toeval zijn.En welke touwtjes trekkers sterven hieraan 0.dus denk na.

 4. Menno schreef:

  Het artikel en de reacties doen mij stilvallen van verbijstering…. zijn jullie werkelijk zo naief?? Laat ik jullie een paar simpele feiten voorschotelen die ik persoonlijk meemaak op de IC’s en isolatie afdelingen . Heb je Covid19 en beland je op de IC ? 80 procent sterft. Kom je aan de beademing terecht ? Dan is je kans nog veel lager om het te overleven. Alle ziekenhuizen zijn volledig omgebouwd voor het in leven houden van deze mensen . Verhoudingsgewijs overlijden er nog veel meer mensen die de IC niet eens halen . De eerste 24 uur lopen je longen vol, binnen 48 uur zijn de mensen gewoon dood.
  De medewerkers die deze mensen in leven proberen te houden raken totaal uitgeput door de enorme stroom aan kritieke patiënten .
  Voor de landelijke cijfers : maak het sommetje maar eens ; totaal aantal besmettingen en aantal doden reguliere griep versus Covid19 . Als de Nederlander evenredig besmet raakt met COVID19 als met de reguliere griep dan ligt het dodental op tussen de 40.000 en 80.000 Nederlanders. Ook in jou omgeving gaan mensen ernstig ziek worden en overlijden.

  KOM MET JE KOP UIT HET ZAND EN GA LUISTEREN NAAR DE DESKUNDIGEN. HET IS TIJD DAT JULLIE DIT SERIEUS GAAN NEMEN .

  • Fred Teunissen schreef:

   We nemen dit uiterst serieus. Maar ook willen we niet bijdragen aan een angstpsychose.
   Daarom is het noodzakelijk om heel specifiek te zijn.
   Op een IC sterven vaker mensen, zo lijkt me. Vragen die bij mij opkomen:
   Wat was er met de mensen die onlangs in uw IC in Zierikzee stierven aan de hand?
   Hadden zij al andere gezondheidsproblemen of waren zij kerngezond en werden ze plotseling doodziek?
   Kregen zij ribavirine of andere antivirale middelen toegediend? Zie daarover dit artikel.
   Om hoeveel sterfgevallen gaat het bij u en over welke periode?
   Hoeveel sterfgevallen zijn er normaal in eenzelfde periode?
   Hoe zeker weet u dat de test op Covid-19 betrouwbaar is? Test niet iedereen die doodziek binnenkomt positief op de Covid-19 test?
   Zijn er ook zeer zieken die negatief op die test scoren?
   Dit soort specifieke gegevens en de context zijn nodig voor een helder beeld.

   • Pieter Stuurman schreef:

    Feiten:

    Volgens RIVM zijn er tot nu toe (update 18-3) 58 mensen overleden met corona. De leeftijd liep uiteen tussen 63 en 95 jaar. Bij vrijwel alle overledenen was er sprake van onderliggende medische problematiek (ze waren al ziek). Driekwart van de overledenen (43 dus) is niet opgenomen geweest op een IC.

    In totaal zijn er 408 mensen opgenomen geweest in ziekenhuizen, waarvaan het merendeel weer naar huis is. Op 18-3 lagen er 82 coronapatiënten in ziekenhuizen (er zijn 120 ziekenhuizen in Nederland). Dat is dus gemiddeld iets minder dan 0,7 patiënt per ziekenhuis.

    Deze feiten rijmen totaal niet met de paniekverhalen over overbelaste IC’s.

    De eerste 2 maanden van dit jaar, zijn er 3200 mensen overleden aan seizoensgriep, tegen 58 in totaal aan Covid.

  • Ton Nuiten schreef:

   Menno, er zijn je enkele vragen door Fred Teunissen gesteld. Zou je hier misschien alsnog de antwoorden op willen geven; we zien je immers niet meer! En ook ik heb een vraag: wie zijn die deskundigen waar we naar zouden moeten luisteren en wát hebben ze ons precies te zeggen?

   Wat ik nu heb meegemaakt, is dit: op het YouTube-kanaal waar de NOS er regelmatig onder meer de conferenties met premier Rutte uitzendt m. b. t. het coronavirus, was een van de vele reacties van een zekere “Alice” afkomstig; die wist mee te delen dat zij op dat moment herstellende was van het coronavirus. Als tegenreactie had ik haar van harte beterschap gewenst, maar ook had ik haar het volgende gevraagd: was zij nu op natuurlijke wijze aan het herstellen of had zij hier bepaalde medicijnen voor gekregen. Zou dit nu het laatste het geval zijn,wat wáren dit dan voor medicijnen (een vaccin, tabletten of iets dergelijks)? Resultaat: geen enkele reactie van “Alice”!

   Nu heb ik al enkele malen flink gezocht naar zowel haar reactie als de tegenreactie van mij. En ik kan die niet meer vinden. Maar wat “Alice” en Menno hier betreft, zien we hetzelfde fenomeen: beiden reageren niet meer en dat is natuurlijk opmerkelijk. Wat Menno betreft, hoop ik dat hij alsnog over de brug komt met goede antwoorden op de vragen die hem zijn gesteld.

 5. Tean schreef:

  Ik neig ook steeds meer naar dit soort theorieen. Bill Gates heeft letterlijk gezegd dat door de juiste vaccinaties en medische zorg, de mensheid beperkt kan worden.

  Na carnaval heb ik zelf een dag of 3 op bed gelegen. Dag en nacht was ik aan het hoesten en had soms koorts, maar dit kon in een half uur ook weer gezakt zijn. Als dat inderdaad Corona was stelt het niets voor. Ook mijn ouders van 70+ leven na 4 weken nog steeds. Een van hun heeft suikerziekte dus extra kwetsbaar.

  Ik ben zeer benieuwd wat er gebeurt zodra er een vaccin is. Er zijn theorieen dat 5G doelgericht bij mensen kanker kan opwekken. Echter moet men daar wel een bepaalde stof voor in het bloed hebben. Wat een mooi moment als iedereen maar al te graag gevaccineerd wil worden.

 6. Reaper Of Souls schreef:

  Ik ben het niet volledig met je eens, ik snap je punt om een wereld populatie onder controle te houden en alles duurder te maken etc. Maar het ‘corona virus’ is niet zomaar een kleine griep virus, het is namelijk ook ontdekt in o.a. SARS, en het is de familie van. Corona bestaat dan al sinds 1960, het is allemaal uitgelicht op Wikipedia. Dus ik vind het vrij laks dat je het gewoon maar een griepje noemt. Eerlijk gezegd geloof ik ook dat men het onderschat.

  Om in te haken op je “machtsgreep”, ja ik denk dat de besmetting had voorkomen kunnen worden als Nederland en zelfs Europa in zijn geheel de grenzen had gesloten, is het opzettelijk in ons land gekomen? Ja daar kan ik mij wel in vinden. Een wereld overheid bestaat al sinds men voor het eerst aan overheden begon, ik heb zeker wel een vermoeden dat er in elk 1 land wel 1 bestuurslid zit om macht te grijpen wat zijn consequenties met zich mee brengt mocht de populatie dus tot een X aantal is uitgedund.

  Alles word duurder per definitie en een economische crisis wereldwijd zal dan ook wel zeker gebeuren.

 7. Dirk schreef:

  Het zou dan van het eerst zijn dat alle overheden in de wereld opeens samenwerken. Lijkt me erg knap op zo’n grote schaal. Ook alle wetenschappers zijn er bij betrokken. Lijkt me nog bijzonderder. De wereld draait op geld. Het grote geld heeft meestal de meeste macht. Zeker bij ons in het westen. Dit geld is in een paar maanden voor bijna de helft verdampt. Genoeg redenen voor mij om deze complotten gelijk af te serveren als dom, ophitsend en gevaarlijk geneuzel.

 8. Afra schreef:

  Oh ik ben zo blij dat ik niet de enige ben die denkt dat wij burgers ons zo voor de gek laten houden! Er zijn geen garanties in het leven dus pluk de dag en geniet! Ipv je laatste dagen (want zo denken velen door die bangmakerij) in angst opgesloten door te brengen! Open je ogen mensen!

 9. Alu/off schreef:

  Klinkt allemaal leuk.. totdat je zelf aan een pijp ligt te zuigen in het ziekenhuis.

  • Fred Teunissen schreef:

   De vraag is niet of het leuk klinkt of niet, maar of de analyse van Pieter Stuurman klopt of niet.
   In de corporate media is een angstcampagne gaande. Het is van groot belang dat we ons niet laten overmannen door gevoelens van angst en ontreddering.
   Er liggen iedere dag talloze mensen in talloze ziekenhuizen aan beademingsapparatuur. Ook zonder coronacrisis.

 10. Bergaak schreef:

  Hoe kan men dan de overvolle ic’s, met name in Italie, verklaren ? heeft het te maken met het feit dat dit virus bij sommigne de longen zodanig aantast dat beademing nodig is? want bij gewone griepgolven liggen de ic’s toch niet vol?

  • Fred Teunissen schreef:

   Citaat uit officieel Italiaans document (vet en cursief door mij aangebracht):
   ““There may be only two people who died from coronavirus in Italy, who did not present other pathologies.”

   Ik vond dit in een uitstekend artikel van Jon Rappoport van 17 maart.
   Titel: ‘Corona Bologna Italy: The Truth begins to leak out’
   Link: blog.nomorefakenews.com/2020/…-leak-out/

   Zie dit bericht: Coronavirus: ISS, in Italy there are only two deaths ascertained so far due to Covid-19

   • Fred Teunissen schreef:

    Jon Rappoport, blog, 19 maart 2020:
    Many people who were diagnosed as “coronavirus cases” in Italy, and then died, were almost certainly put on antiviral drugs. As you’ll see, below, a significant percentage of these people had prior heart conditions or high blood pressure. But at least one of the antiviral drugs, called ribavirin, carries this VERY RELEVANT warning, from cardiosmart[dot]org: “Ribavirin may decrease the number of red blood cells in your body. This is called anemia and it can be life-threatening in people who have heart disease or circulation problems.” High blood pressure is a circulatory problem. Understand? Get it? LIFE-THREATENING. So how many coronavirus patients have been killed by the administering of ribavirin?

    Bron: Italy coronavirus: new explosive information

 11. marleenbrutyn schreef:

  Twee kerngezonde mensen voor wie het coronavirus heel hard aangekomen is. www.hln.be/in-de…~a6595f77/ Deze getuigenissen zijn voor mij het signaal dat corona een stuk erger is dan de seizoensgriep.

 12. Sia van Ierland schreef:

  En daarom is de *jonge arts.. die waarschuwde voor dit virus dood…. … dus…

  • Marie schreef:

   Zijn naam is Dr Li Wenliang en 7 februari op 33 jarige leeftijd is hij gestorven aan … wat denk je zelf ? We moeten geloven dat het aan corona is. Waarom is hij eerst dan opgepakt toen hij de wereld wilde waarschuwen en zijn Social media moest afsluiten. Hij is gewoon omgebracht, dat is wat ik denk ..

 13. Lisa schreef:

  Ik denk dat dit waar is, en dat het virus ook zeker wel dodelijk is en gevaarlijk. Verder geloof ik zeker in dit soort agenda’s

 14. Linda vereycken schreef:

  Ik kan mijn ogen niet geloven toen ik dit begon te lezen…. van welke planeet komt u beste man? In Italie sterven 43%% van de besmette mensen die in het ziekenhuis belandt. Dwz. 2978 mensen op 7003 patiënten. Zonder maatregelen zou de besmetting nog veel hoger liggen. En het zijn geen griep verschijnselen. Mensen stikken gewoon als de behandeling niet aanslaat. Ik heb artsen in mijn vriendenkring in Italië die mij zeggen dat het verschrikkelijk is wat ze daar meemaken. Dit is wat ik noem complottheorieën die geen steek houden.

  • Marc van Delft schreef:

   Beste Linda
   Meer dan 99% van de Italiaanse doden had een, twee of drie onderliggende ziekten, de helft had zelfs 3 onderliggende ziekten.

   Zie deze link:
   www.bloomberg.com/amp/n…italy-says

   Bovendien is daar 5G uitgerold, en dat verstoort de zuurstof-opname van de cellen. De mensen stikken gewoon al door de 5G.

   Verder: De patiënten worden met dermate agressieve kwalijke medicijnen behandeld dat ze DAAR aan sterven.
   Zie dit artikel:
   www.xandernieuws.net/algem…nlijk-wel/

   -enkele citaten:
   David Crowe, een Canadese wetenschaps- en medicijn criticus, president van de belangengroep Rethinking AIDS en presentator van het radioprogramma The Infectuous Myth, komt in een lang artikel met een waslijst aan wetenschappelijke feiten waaruit zou blijken dat het bestaan van het coronavirus niet eens is aangetoond, en heel veel mensen die in het ziekenhuis belanden waarschijnlijk juist doodziek worden van de medicijnen die ze krijgen toegediend.

   Uit zijn studie van de SARS-1 epidemie (2003) bleek dat ‘niemand bewezen had dat er een coronavirus bestaat, laat staan dat het een ziekteverwekker was. Er was bewijs tegen de besmettelijkheid, en na afloop werden er negatieve conclusies getrokken over de extreme behandelingen die patiënten hadden gekregen, zoals het antivirale medicijn Ribavirin, hoge doses corticosteroïden, zuurstofbehandeling, en soms ook oseltamivir (Tamiflu).’

   ‘Deze vreemde nieuwe ziekte, Covid-19, heeft geen enkel eigen symptoom. Koorts en hoesten, voorheen toegeschreven aan talloze virussen en bacteriën, komen net als vervuilende stoffen heel vaak voor, net als abnormale longfoto’s, terwijl die ook in gezonde mensen worden aangetroffen. Ondanks het feit dat slechts een minderheid van de geteste mensen positief test (vaak minder dan 5%), wordt nu aangenomen dat de ziekte eenvoudig wordt herkend. Als dat echt zo was, dan zou de meerderheid die bij de artsen komt, positief moeten testen.’
   —–
   ‘De coronatest is gebaseerd op PCR, een productietechniek, die geen positief/negatief testresultaat geeft, maar enkel het aantal cyclussen weergeeft dat nodig is om genetisch materiaal te detecteren. Het verschil tussen positief en negatief is een lukraak aantal cyclussen dat door de testers wordt gekozen. Als positief ‘besmet’ betekent, en negatief ‘onbesmet’, dan zijn er gevallen van mensen die binnen een paar dagen besmet zijn, dan weer niet, en dan weer wel.’

   zie ook:
   www.transitieweb.nl/gezon…roorzaakt/
   —-
   * DE CHINESE EPIDEMISCHE ZIEKTE — longontsteking — VEROORZAAKTE IEDER JAAR DE DOOD VAN TUSSEN 2 EN 17 MILJOEN CHINEZEN, VOORDAT ER EEN CORONAVIRUS WAS

   * DIAGNOSTISCHE TESTS VOOR HET CORONAVIRUS ZIJN VOLLEDIG ONBETROUWBAAR

   * ETTELIJKE DUIZENDEN CHINESEN KRIJGEN HET LABEL CORONAVIRUS OPGEPLAKT NA ZINLOZE TESTS OF HELEMAAL GEEN TESTS
   ———-
   MvD:
   Iedereen die nu een onschuldig niesje, kuchje of verkoudheidje heeft rent in paniek naar het Covid-centrum, want volgens landelijk beleid mag je voor een verkoudheidje niet meer naar de gewone huisdokter, en dan doen ze dus die volkomen onbetrouwbare nietszeggende tests bij je, en dan word je dus volgepompt met die levensgevaarlijke medicijnen…
   Tja, vind je het dan gek dat je dan nog zieker wordt….

  • Seg schreef:

   Toevallig heeft iedereen weer een arts in de vriendenkring hoor. En toevallig ook nog eens in Italie of china 😖

 15. Jojo schreef:

  Heeft u onlangs de beelden uit China, Italië en Duitsland gezien?
  Een griepje… Man ga even echt onderzoek doen! Het doden aantal is niet te overzien in Italië ze kunnen er niet eens tegen aan werken om de mensen fatsoenlijk te cremeren

 16. Vogel schreef:

  Wat een slecht stuk dit…..over paniekzaaien gesproken. Dit stuk is doorspekt met angst inboezemen en verdeeldheid zaaien. Precies wat de samenleving niet kan gebruiken in zulke tijden. Echt weer uitspraken van relschoppers die het nooit ergens mee eens zijn omdat ze ook belasting moeten betalen…net zoals rijke mensen overigens! Als je het niet eens bent met het systeem dan moet je ergens een stuk woestijn opkopen en je eigen koninkrijkje starten.

  • Fred Teunissen schreef:

   Een echte democratie koestert haar oppositie.

  • Pieter Stuurman schreef:

   Nee. Ik wil juist laten zien dat het GEEN goed idee is om ons te laten meeslepen door de opgezette paniek. Ik wil laten zien wat de logische en onvermidelijke consequenties zullen zijn als we dat WEL doen.

   Ik hoop dat mensen er daarom voor kiezen zich niet te laten meeslepen. Dan zullen die consequenties simpelweg uitblijven, en dan is alle angst overbodig.

   • Vogel schreef:

    Ik ben het volstrekt met je eens dat bangmakerij en fake news moet worden uitgebannen. Maar dit soort contrapropaganda helpt daar niet aan mee en zaait juist meer angst en verdeeldheid!

    Wat wil je met je stuk bereiken? Hoe moeten mensen zich NIET laten meeslepen?
    Moeten we nu overal met contanten moeten komen aanwapperen om te betalen?
    Moeten we de opgegeven richtlijnen negeren en juist elkaar zoveel mogelijk opzoeken?
    Moeten we dit griepgolfje beter gewoon negeren….want er gaan tenslotte een stuk minder mensen aan dood dan tijdens een gemiddelde griep zonder mooie naam?

    Je doet nogal heftige beweringen, verlies van vrijheid, vrede, voorspoed en gezondheid? Dat leidt meestal niet tot rust en kalmte in grote groepen!

    Hoe hebben we deze kernwaarden bereikt door de tijd heen? Door allemaal onze eigen ongeorganiseerde gang te gaan? Lekker te doen waarvan we zelf denken dat het beste is? Want wij mensen zijn zo goed in het onderscheid tussen goed en kwaad en laten ons niet leiden door hebzucht?
    Je propageert anders maar je hele stuk draait juist om hebzucht. Je zaait angst dat we ons geld kwijt raken en dat we daardoor volledig zullen ontsporen!

    Het draait hier juist een keer NIET om geld maar om de gezondheid van jou, je dierbaren en iedereen daaromheen.

    • Fred Teunissen schreef:

     Op een aantal van uw vragen geef ik antwoord in een stuk waar ik op dit moment aan werk. Ik hoop het in de loop van deze avond te publiceren op TransitieWeb.

    • Pieter Stuurman schreef:

     Economische problematiek (armoede) is de nummer 1 doodsoorzaak op de wereld. Veruit.

     De mega-crisis die het onvermijdelijke gevolg zal zijn van de misdadige maatregelen, zal het aantal slachtoffers daarvan verveelvoudigen.

     Dit gaat dus niet over geld en hebzucht, maar om de bestaansmogelijkheid van enorme hoeveelheden mensen.

     Met dank aan de hysterici die het pad hiervoor effenen, door mee te gaan in de extreem buitenproportionele en niet te rechtvaardigen maatregelen.

 17. Jonald bouwhuis schreef:

  Ik heb gisteren een podcast gezien op YouTube van Robert Jensen en die heeft exact dezelfde mening en die ging nog een stap verder . Wat ik in zijn verhaal sterk vind is hoe snel wij onze vrijheid opgeven wat tot nu toe door andere situaties niet gelukt is. Het meest enge hieraan is de angst en paniek die toeslaat bij enorm veel mensen. Het meerendeel is bang. Ik vind persoonlijk dat men moet stoppen met angst en paniek te veroorzaken. De berekeningen die men laat zien kloppen niet, wel het aantal mensen die overlijden, maar niet het percentage van het aantal besmettingen. Het aantal besmettingen ligt veel en veel hoger en het een merendeel daarvan is alweer genezen zonder dat ze in de gaten hadden dat ze Corona hadden . Als het aantal besmettingen veel hoger ligt dan is het percentage sterfgevallen heel anders . Nu hebben ze in de media geroepen dat er tussen de 50 en 80 duizend mensen overlijden . Dat is volgens mij onjuist, maar anders gezegd, dit is op geen enkele manier wetenschappelijk te onderbouwen, maar als mensen deze getallen horen dan is het logisch dat er angst en paniek ontstaan . Ik ben geen wetenschapper en dus weet ik het ook niet, maar we moeten niet de angst en paniek gaan versterken .

 18. Je zou dit natuurlijk zo kunnen uitleggen maar dan ….
  Er is universele wetmatigheid die simpelweg ook dan in werking zal treden. Ontneem je mens de vrijheid, zal mens opstaan op een manier die zelfs de grootste dictator ten val heeft gebracht. Tegen terreur tegen een overheid is geen overheid te wapenen. De geschiedenis laat ons dit telkenmale zien.

  In Europa is de situatie nu bijna zover dat we zien hoe impotent en incomptent de EU blijkt te zijn. Er wordt door hen nog wel van alles geroepen maar de leiders van de landen luisteren meer en meer naar de geluiden in de individuele samenleving, de stap is dichtbij dat de landen hun grenzen weer gaan bewaken.

  Regel 1. van Crisis beheer en management:
  (H)Erken de crisis, isoleer de crisis, los de crisis duurzaam op.
  We zien dat leiders van de landen gedwongen worden deze regel uit te voeren omdat dit nu eenmaal een universele wetmatigheid is. Een wetmatigheod waar geen enkele dictator omheen kan.

  Wereld controle? Geschiedenis laat ons zien dat geen wereldleider gevrijwaard blijft van de gevolgen van handelen, matig ernstig tot standrechtelijke executie. Zelfs als er zoiets is als een nieuwe wereldorde, dan is dat slechts een tijdelijk iets en de geschiedenis heeft een heel eigenaardig ding in zich.

  Herhaling…

  • Pieter Stuurman schreef:

   Ik denkt dat je gelijk hebt, maar wel op de lange termijn. Dictaturen zijn inderdaad altijd tijdelijk, maar in de tijd dat ze bestaan richten ze wel enorme schade aan.

   Oplopend met de ontwikkeling van het collectieve bewustzijnsniveau, worden de strategieën van machtszoekers ook geraffineerder. In de praktijk zijn ze de mensheid dus vaak een flinke stap voor.

   Ook in de huidige situatie is het opmerkelijk hoe eenvoudig het is om vrijwel de hele wereldbevolking (of in ieder geval een doorslaggevend deel ervan) in staat van dusdanige emotie te krijgen, dat het waarnemenigs- en beoordelingsvermogen buitenspel komen te staan, en waardoor misleiding eenvoudig wordt.

   Het enige dat ons kan behoeden tegen dit (zich inderdaad herhalend) verschijnsel, is het ontstaan van besef over de werking van dit mechanisme, zodat we de mogelijkheid krijgen er alert op te worden. Zodat we het kunnen gaan voorkomen, in plaats van steeds te moeten herstellen.

   Een bevolking die haar vrijheden en verworvenheden niet actief bewaakt, zal altijd en onvermijdelijk ten prooi vallen aan dictatuur. En al is dat inderdaad tijdelijk, het brengt altijd onnoemelijk veel leed met zich mee. Wat mij betreft is het daarom de hoogste tijd om beter op te gaan passen.

 19. wes schreef:

  Uitstekend artikel en podcast. Mensen wordt aub wakker en geef je vrijheden niet zomaar op!

 20. pietjemol schreef:

  Het klopt als een bus dit artikel. De eerste zaken die al niet kloppen zijn de zogenaamde tests die op coronavirus testen.

  Volgens deze Duitse arts testen sowieso iedereen die iets heeft gemiddled 7-15% positief op corona, ook al heeft men een andere ziekte. Ten tweede is het waarschijnlijk dat het geen onderscheid kan maken tussen eerdere coronavarianten die dus gewoon rond circuleren, maar al jaren, en de nieuwe variant.

  De cijfers zijn dan ook gewoon nonsens en de maatregelen gebaseerd op nonsens. Dr Wolfgang Wodarg is ook gewoon op de Zdf geweest waar hij zijn mening heeft verkondigd, geen charlatan dus, maar een longarts:

 21. Teun van Essem schreef:

  Ik sta ervan te kijken hoeveel mensen verstand hebben van wiskunde en virologie. Vooral omdat diezelfde mensen ook een mening hebben over het klimaat, het neo-liberalisme, kernenergie, de euro etc. Meestal zijn dit een of ander type business coaches; dat werd je vroeger als gesjeesde manager, tegenwoordig ben je dan pas volwaardig zzp’er. Coaches die alles weten, Juvenalis waarschuwde er al voor….. Sed quis custodiet ipsos custodes?

  • Fred Teunissen schreef:

   Dit is op de man en niet op de bal.
   Het gaat niet in op de argumenten van de auteur.
   Dit is daarom op het randje van wat ik plaatsbaar vind, maar met het oog op de discussie laat ik het passeren.
   Het ‘wie bewaakt de bewakers?’ begrijp ik overigens niet zo goed in dit verband.

  • Pieter Stuurman schreef:

   Het artikel gaat niet over virologie. Het gaat over het logisch verband tussen oorzaak en gevolg. Ik geef aan dat de gevolgen van de maatregelen, veel ernstiger zullen zijn (werledwijde mega-crisis) dan die van het virus, die tot nu toe maar een fractie van de jaarlijkse griepslachtoffers eisen.

  • Roos van Beurden schreef:

   Waarheidsbevinding, relativeren en logica, zijn all one needs om met feiten onderbouwde, realistische conclusie te bewerkstelligen. Temeer omdat al jaren maar zeker anno 2020, benamingen zoals onderzoeker, dr., professor of welke deskundige dan ook, niks, nada, noppes meer zegt, kwestie van teveel (omgekocht) kaf onder het koren.

 22. H.Boogaard schreef:

  Jelto, zoals je ziet it je bericht geplaatst, Ben je misschien niet meer gewend maar meestal wordt je op nieuws sites van onze ongelofelijk idiote media verwijderd als je niet in hun pas loopt. Wat betreft onze machthebbers die zogenaamd menslievend zijn en geld willen geven het volgende; dat geld hebben wij in de achterliggende jaren dubbel en dwars zelf betaald, het komt niet uit hun eigen zak. Dan krijgen bedrijven €4000 max, dat gaat dus echt niet helpen in deze crisis. De ZZP’er dan misschien? Een versnelde aanvraag voor max. drie maanden. Ze moeten zich kapot schamen dat het in andere tijden langer duurt dan drie maanden. Het klinkt natuurlijk fantastisch maar ze hebben hier zelf een crisis van gemaakt en dan vervolgens met treurige stem een foute oplossing aandragen. En iedereen thuis, geen openbaar leven meer, straks geen baan en geen geld meer. Vind je dat fantastisch. Zodra het zover komt, en dat is de echte reden, kunnen ze met je doen wat zij willen. En dat is ook wat ze willen, zielloze, willoze slaven.

 23. H.Boogaard schreef:

  Het is echt ongekend dat de meeste mensen zich laten leiden door de incorrecte politici en media die alleen brengt wat die politici willen. Hele landen op slot en kapot maken voor globalistische macht. Corona wordt alleen als kruiwagen gebruikt. Vorig jaar 2900 griepdoden, het jaar daarvoor 9200 griepdoden. En wat werdt er in die jaren gedaan? Niets, behalve de gezondheidszorg onderuithalen. Ik hoop dat voldoende mensen met gezond verstand het verschil gaan maken in de politiek. Ik had verwacht dat FVD en PVV anders zouden zijn maar in deze kwestie zitten ze toch echt fout. Mensen wordt wakker en waar nodig is actie, of zelfs harde acties ondernemen.

 24. Jelto schreef:

  Wat een klinkklare onzin dit artikel. Deze situatie laat juist zien dat “machthebbers” bereid zijn financiële schade te lijden; werknemers door te betalen en te doen wat nodig is in het belang van de mensheid. Ondanks dat hen dit ongekende schade oplevert (geld is macht) Er is helemaal geen sprake van een samenzwering maar juist van oprecht menselijk goed gedrag. Het is fijn te zien dat mensen, zelfs als lang niet iedereen kwetsbaar is, om hen die kwetsbaar zijn heen gaan staan en hen belangeloos helpen.

  – Het zal mij benieuwen of deze reactie ook gepubliceerd wordt.

  • Pieter Stuurman schreef:

   Zoals altijd presenteren politici zich als redders. Dat die “redding” alleen nodig is vanwege de gevolgen van hun eigen beleid, wordt kennelijk buiten beschouwing gelaten.

   De corona cijfers (op dit moment 40 doden en 82 patiënten in ziekenhuizen, tegen 3200 doden door normale griep, de eerste 2 maanden van dit jaar – *cijfers RIVM) rechtvaardigen in geen enkel opzicht die maatregelen.

   Dat betekent dat de beleidsmakers dom zijn, of andere bedoelingen hebben. Dat ALLE beleidsmakers in ALLE landen dom zijn, lijkt me erg onwaarschijnlijk.

   • Marina schreef:

    zelf denk ik aan de verwevenheid van de banken in economische systemen. Door miljarden te besteden aan de gevolgen van dit virus met de isolatie, zijn deze gelden binnenkort opgesoupeerd. Flexibiliteit is dan het nieuwe sleutelwoord.
    Dat er aluminium o.i.d. wordt toegevoegd aan de vaccinaties, was al bekend in een artikel van Bill Gates, unitednews.sr/bill-…uitdunnen/ d.d. 9-11-2019 wat momenteel van internet is verdwenen. Dit artikel waarschuwde de mensheid voor de opzettelijk aan vaccin toegevoegde stoffen, die een overlijden bespoedigen. Doel:mensheid uitdunnen. Ik denk ook aan de toegenomen macht van de farmacie om zoveel mogelijk te gaan verdienen aan orders/mondkapjes met nu wellicht een wereldwijde vaccinatie. Wetend dat een nieuwe toekomstige uitbraak een ander virussoort zou kunnen betreffen. Maar men geeft ze deze macht. Politiek speelt ook een grote rol.

   • Alice Groothuis schreef:

    Pieterman, jongen! heb jij ook, met succes, in die hele lange rij voor de coffeeshop gestaan?

 25. Wilfred Bakker schreef:

  Wolfgang Wodarg says:
  The corona hype is not based on any extraordinary public health danger. However, it causes considerable damage to our freedom and personal rights through frivolous and unjustified quarantine measures and restrictions. The images in the media are frightening and the traffic in China’s cities seems to be regulated by the clinical thermometer.
  Evidence-based epidemiological assessment is drowning in the mainstream of fear mongers in labs, media, and ministries.

  youtu.be/p_AyuhbnPOI

  www.wodarg.com/

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.