Dit gaat pas over als WIJ het stoppen!

Gisteren hoorde ik dat mijn dochter Adrienne in juni niet naar Nederland kan komen, omdat de Australische regering de lockdown heeft verlengd tot 1 juli.

Ik was verdrietig en boos door deze mededeling. En er was nog meer. Ze vertelde ook dat de minister-president van Australië gezegd heeft dat deze situatie nog wel zes maanden kan voortduren.

Ik voelde me helemaal niet goed na dit slechte nieuws en ben een eindje gaan fietsen om weer kalm te worden. En daarna vielen een paar dingen op hun plaats.

Lockdown is permanent

De lockdown wordt steeds weer wat verder opgerekt. Van weken naar maanden naar nu dan een half jaar. In de grote oefening voor ‘Corona’ die in oktober vorig jaar plaatsvond was sprake van een periode van 18 maanden voordat de situatie weer enigszins normaal was.

En was het niet de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Pompeo die bij het bekendmaken van de lockdown in de VS dit zei: “We are in a live excercise here.

Connecting the dots: eerst droogoefenen in oktober, nu live oefenen om de hele politieke en medische infrastructuur neer te zetten voor de echte plan-demie straks. En wat is dat straks? Dat is wanneer 5G vol aangaat. Veel mensen en dieren zullen dat niet overleven. We hebben dat gezien in Wuhan en in Lombardije.

Mijn conclusie: de uitzonderingstoestand, waarin we ons nu in bevinden, is niet tijdelijk. Deze situatie is bedoeld en gepland als permanent. Er komt alleen maar een einde aan als WIJ dit niet langer accepteren.

Van levensbelang

Deze inschatting van onze situatie komt in grote lijnen overeen met die van de makers van de vier video’s onderaan deze posting. Ze gaan over de situatie in de VS, Australië, Mexico en Duitsland. Er zit informatie in die letterlijk van levensbelang kan zijn. Bekijk ze alle vier wil ik je vragen en bespreek ze met de mensen die je dierbaar zijn.

Grondgedachten:
* Het virusverhaal is de spil van een angstcampagne (*)
* Het gedwongen afstand houden is bedoeld om vereniging, vergadering, demonstratie en verzet tegen te gaan – essentiële burgerrechten gaan daarmee overboord
* Het echte gevaar is 5G en de autoritaire machtsgreep die via een plan-demie wordt voltrokken.

Hoe gaan we hier een stokje voor steken?

1. Zorgen dat 5G niet wordt aangezet
5G is een aanval op ons aller immuunsysteem, maar vooral op dat van de ouderen en kwetsbaren. Wie deze kwetsbare groepen wil beschermen moet zich tegen het aanbrengen van de infrastructuur voor 5G verzetten.
De bouw van deze infrastructuur (de masten die overal worden ‘gemoderniseerd’) moet onmiddellijk worden stopgezet.

2. Zorgen dat onze gemeenschappen intact blijven
Degenen die deze machtsgreep uitvoeren willen een autoritaire staat aan de ene kant en aan de andere kant geïsoleerde individuen. Die zijn in hun eentje kansloos tegen de autoritaire staat. Het gedwongen afstand houden is een aanval op de sociale structuur. We moeten ons niet laten isoleren en de bestaande gemeenschappen beschermen en versterken.

3. Zorgen dat we onze informatiestromen op gang houden
Op YouTube en andere social media wordt de censuur met de dag intensiever. Meld je aan voor e-mail nieuwsbrieven van de blogs die je volgt. Als de websites uit de lucht gaan kan de berichtgeving via e-mail verdergaan. Sla belangrijke video’s op (bijvoorbeeld met dit gratis programma) want de link kan op elk moment niet meer werken.

4. Zorgen dat we in ons eigen voedsel voorzien
De machtsgreep plegers ondermijnen de toeleveringsketens en dit zal tekorten gaan opleveren. Kijk hiervoor met name naar de onderstaande video van Ice Age farmer. Help elkaar NU om op kleine schaal groente te verbouwen. Een paar vierkante meter in jen achtertuin helpt al. Heb je zo’n plek niet? Gebruik dan bakken, potten, emmers, teilen, vazen. Ruil onderling plantjes en zaden.

Dit is mijn vierpuntenplan voor dit moment.
Ben je het hiermee eens en voel je ook de urgentie? Deel deze vier punten dan met de mensen in jouw real life sociale netwerken en bespreek ze. Tref je eigen voorbereidingen, wetende dat er nog een heleboel aankomt.

(*) Er zijn zelfs experts (bijvoorbeeld Jon Rappoport) die stellen dat er geen bewijs is dat je besmet kunt raken door een virus

Ben je nog geen abonnee van de nieuwsbrief van TransitieWeb?
Geef je daar dan nu voor op. Het kan nu nog.

 

 

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van censuur en intimidatie.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Verwijs alleen naar de naam TransitieWeb als bron van je tekst. Ook kun je delen van de tekst op TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in een eigen bericht.

Ook handig: maak met je mobiele telefoon een foto van je computerscherm en post daarna de foto. Of, als je mobiel internet gebruikt, maak dan een schermafdruk en stuur die rond met een omschrijving van de bron, maar niet met de link.

Loop je toch nog tegen problemen op? Laat het me weten!

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?

Klik dan hier.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Lara schreef:

  Dank voor het schrijven van dit stuk. Het vat precies mijn gevoel samen dat er niet een ‘terug naar normaal’ is. En als we een hand willen hebben in hoe dit verder uitspeelt, moeten we ons NU actief gaan organiseren.

  Ter aanvulling van punt 1 –“ Zorgen dat 5G niet wordt aangezet”

  Er loopt een kort geding tegen de Staat om 5G te stoppen – hierin wordt verzocht om een noodvoorziening en een moratorium op de uitrol van 5G (pagina 52 punt 119 van de dagvaarding).
  De zitting – die gepland stond op 21 april a.s. – is afgelast, maar de procedure gaat wél door, en zal geheel schriftelijk worden gevoerd. Hij kan extra media aandacht gebruiken!

  www.stop5gnl.nl/blog/…riftelijk/

 2. van hees, peter schreef:

  Ik kan dit aanvullen wat Brabant betreft. In mijn jeugd in de jaren 40-50 opgroeiend aan de rand van Eindhoven. De Dommel, Gender, Tongelreep aangepakt om sneller door te stromen. De landerijen gedraineerd, bemest eerst met Thomas slakkemeel, later met kunstmest. De beesten steeds langer op stal het gebruiken van gierkelders en uitrijden van de gier. Het omschakelen op mono kulturen van mais, deze kan ook het beste gier verdragen.
  De weide champions,salamanders tot en met de regenwormen verdwenen uit de weiden, ook weiden bloemen en insecten. Nu worden jaarlijks tonnen zand verstuifd door de wind waar eerder de humus met haar bodemleven tierde. Er zijn gelukkig ook goede kleinschalige initiatieven die wat tegenwicht desemen. Sterkte met de electrosmog.

 3. Adrienne Jonker schreef:

  In het NOS Journaal van donderdag 2 april werd de uitbraak van het coronavirus in verband gebracht met de Bible Belt. Schandalig om zo’n verband te leggen.
  Ik beschouw dit als een aanval op het Christendom. Het Christendom wordt in het hart geraakt en dat in de opmaat naar het Paasfeest, de opstanding van de Christus.
  Dat het leefklimaat in Brabant sterk te wensen overlaat komt niet door ons christelijke volksdeel maar door andere oorzaken. Een hele belangrijke is dat de lucht in Brabant verpest is door de vee-industrie.
  * Er worden miljoenen kippen op een kluitje gehouden. Dat zorgt voor fijnstof-uitstoot.
  * Datzelfde geldt voor vele duizenden geiten. Bovendien veroorzaken zij de uitstoot van lachgas en methaan.
  * De vele duizenden varkens veroorzaken een hoog gehalte aan ammoniak in de lucht.
  * De melkveehouderij en de opfokbedrijven van stiertjes brengen een grote concentratie van CO2, ammoniak, lachgas en methaan in de lucht.
  Door te wonen in zo’n ongezonde omgeving ben je kwetsbaar voor luchtweg infecties en longcomplicaties.

  De vee-industrie wordt enkel en alleen geaccepteerd omdat er goed aan te verdienen valt.
  95% van de producten uit de vee-industrie zijn bestemd voor de export waarbij wij met de slechte lucht en de stront blijven zitten. En dan zwijg ik nog over het leed dat de dieren aangedaan wordt.

  Adrienne Jonker

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.