Battleground Melbourne: uiteindelijk heeft de bevolking het laatste woord

Battleground Melbourne is een sterke documentaire over het kat- en muisspel dat zich de afgelopen twee jaar in de Australische staat Victoria heeft afgespeeld tussen het steeds despotischer regime van premier Daniel Andrews en grote delen van de bevolking. Met een duidelijke conclusie: “We moeten de macht weer naar onszelf terughalen.”

De documentaire is gemaakt door activist en regisseur Topher Field, in samenwerking met een twintigtal direct betrokkenen.

Goed te zien is hoe door de steeds heftiger escalatie delen van het machtsapparaat de zijde van de bevolking gaan kiezen. Het regime kraakt daardoor, maar weet – tot nu toe – steeds nieuwe wegen te vinden om toch aan de macht te blijven.

Op die manier traint het de bevolking in standvastigheid, geduld en saamhorigheid.

De muis is onderhand wel een jaguar geworden.

De uitkomst van deze strijd is op dit moment nog ongewis.
Maar Battleground Melbourne laat duidelijk zien dat Andrews, door een gure, fascistische wind te zaaien, een vrijheidslievende storm heeft geoogst.

NB Deze video is een eerste release voor een beperkte kring (maar is desondanks al erg veel bekeken). Door de haast waarmee gewerkt is, ging er bij de geluidsmontage iets fout: de achtergrondmuziek is te luid. Er komt snel een nieuwe release, zo belooft Field in de Q & A van 13 januari. Zodra die nieuwe release er is zal ik de huidige video vervangen.

Zie ook de uitvoerige online Q en A die op de première volgde.

Q & A

Gerelateerd

Betogers in Australië laten de hele wereld zien dat zij hun vrijheid NOOIT zullen opgeven

Testweigeraar opgesloten in Perth. Is Australië ons Covid-tirannieke voorland?

’State of disaster’ uitgeroepen voor de staat Victoria (Australië), verscherpte lockdown voor Melbourne

Politie Melbourne schiet met rubberen kogels op demonstranten tegen verplichte vaccinatie

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. E. schreef:

  ‘Het regime kraakt daardoor, maar weet – tot nu toe – steeds nieuwe wegen te vinden om toch aan de macht te blijven.’

  Op verschillende landen worden verschillende vormen van tirannie uitgerold.
  Iedereen zit op social media en reageert daarop. Alle data (ook uit andere bronnen) wordt door AI / predictive algoritmen geëvalueerd en op basis daarvan komen er suggesties voor beleid… Ook ‘gaming’ genoemd, of social engineering

  Sage of Quay™ Radio – Sofia Smallstorm – Does AI Control Reality? (Sept 2018)

  www.bitchute.com/video…7AAYQsPvs/

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.