Het grotere plaatje van de coronacrisis en 5 to-dos

Op de website Vaccinvrij vond ik een posting van Door Frankema naar aanleiding van de documentaire ‘We’re Living in 12 Monkeys’ van Aaron en Melissa Dykes van Truthstream Media.

Deze documentaire sprak me erg aan, omdat deze Het Plan achter corona (of een gedeelte daarvan) laat zien. Dat gebeurt op een manier die, denk ik, ook toegankelijk is voor degenen die deze samenhang nog niet zien in alles wat er wordt uitgerold. Zolang dit het geval is blijf je brandjes blussen en laat je je gemakkelijk een rad voor ogen draaien.

Ik heb me heel lang verzet tegen het idee dat er een grote samenzwering is, of een master plan. Maar als je je langer verdiept in wat zich allemaal achter het nieuws afspeelt, komt je toch telkens tercht bij dezelde machts- en geldconcentraties, dezelfde eliteclubjes met dezelfde doeleinden.

Corona wordt nu gebruikt om agenda’s uit te rollen die al heel lang op de plank lagen.
Het is een hele kleine groep die beleid formuleert, uitrolt en dat is wat je na verloop van tijd wereldwijd terugziet.

Ik merk dat het een uitdaging is om het uit te leggen aan mensen die dit grotere plaatje niet zien. Waar te beginnen? Als je het in een paar zinnen zegt, klinkt het hartstikke paranoïde. Je moet er simpelweg flink onderzoek voor doen om te zien dat het echt allemaal in elkaar past. De film van het echtpaar Dykes schuift deze puzzelstukjes in elkaar.

Anticiperen

Het zien van the bigger picture achter de corona crisis geeft ons de mogelijkheid om te anticiperen en daar altnernatieven tegenover te stellen.

Wat we kunnen verwachten?
* Nieuwe corona golven, waarbij de economie telkens weer op slot wordt gezet. De noodwet die nu in de pijplijn zit maakt de illegale lockdown tot iets dat legaal is. Dus – als er geen ommekeer komt – kunnen we méér draconische lockdowns verwachten.
* Meer censuur. De cononacrisis is voornamelijk een virus van collectieve angst die door de media wordt aangewakkerd en in stand gehouden. Teveel mensen die wakker worden zijn een gevaar voor de achterliggende agenda. Het bannen van David Icke van YouTube en Facebook en het weghalen van filmpjes van artsen zijn daar voorbeelden van.
* Meer surveillance – onder andere door de aangekondigde corona app.
* Ondermijnen van onze grondrechten en het bevriezen van het democratisch proces – voor zover je daarvan nog kunt spreken.

Wat te doen?

 • Alles in werking stellen om te voorkomen dat de noodwet erdoor komt. Teken de petitie, ondersteun acties van advocaten die zich inzetten om onze grondrechten te beschermen.
 • Installeer geen corona app en laat wanneer dat mogelijk is je telefoon thuis.
 • Maak een lijst van informatieve alternatieve nieuwsbronnen en schrijf je in op hun nieuwsbrieven. Zo heb je – als ze uit de lucht wotden gehaald – toch nog een lijntje.
 • Informeer anderen om je heen, bijvoorbeeld door samen deze documentaire te kijken en er op te reflecten. Meld je aan als vrijwilliger om De Andere Krant, editie Vrijheid, te verspreiden.
 • Realiseer je dat we met opzet bang worden gemaakt. Angst vermindert je denkvermogen. Zet af en toe de tv uit en vind een plek van rust en vertrouwen van waaruit je constructief kunt handelen.

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht.

Ook handig: maak met je mobiele telefoon een foto van je computerscherm en post daarna de foto. Of, als je mobiel internet gebruikt, maak dan een schermafdruk en stuur die rond met een omschrijving van de bron, maar niet met de link.

Loop je toch nog tegen problemen op? Laat het me weten!

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Wilfred schreef:

  Een verontrustende update, ik maak een back up.

  Dr. Andrew Kaufman: They Want To Genetically Modify Us With The COVID-19 Vaccine

  youtu.be/qy5FD0XameI

 2. Wilfred schreef:

  PS,
  Op mijn kanaal heb ik een andere 12 monkys gezet op 30 april,
  4 minuten kort en krachtig.

  www.bitchute.com/video…u5tYCIymF/

  (van youtube heb ik straf)

  www.bitchute.com/video…u5tYCIymF/

  Wilfred

 3. Wilfred schreef:

  Het gaat even verder als het bovenstaande, dingen die ik ervaren heb durf ik niet op te schrijven, misschien later. Maar de vogende filmpes geven een goed beeld van wat er gaande is. Tevens een intervieuw met de man die het gemaakt heeft en kennelijk hetzelfde weet.
  Er is een oorlog om zonnenstelsels. wat hier is,………… is daar ook.

  We hebben een leider van dit zonnenstelsel die dit allemaal aanschouwt.

  Sanat Kumara.

  Hier het interview en de documentaire.

  youtu.be/Hzg7Rw-mX4k

  youtu.be/0oeAIZlR6Cg

  • Helena Struik schreef:

   Dank je wel Wilfred. Dit intrigeert me. Ik heb de filmpjes bekeken. Bizar…nu zou ik graag met jou in contact willen komen, omdat je ook dingen ervaren hebt. Ik ook namelijk, iets wat je niet snel naar buiten brengt op een enkeling na. Ik zou graag eens uitwisselen. Ook als je niet wilt, even goede vrienden. Gr, Helena Struik
   ps Ik heb samen met Fred het boek Hemels Avontuur geschreven.
   helenastruik@xs4all.nl

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.