Moratorium van de baan: staat kan doorgaan met de uitrol van 5G

Vanochtend was de uitspraak van het kort geding voor een moratorium op de uitrol van 5G. De rechter zag hiertoe geen noodzaak.

demonstratie tegen 5G

Net zoals in het coronadebat gaat het niet langer om een eerlijke uitwisseling van feiten, onderzoeken en inschattingen. Het gaat om desinformatie, propaganda, belangen en machtsconcentraties die democratie reduceren tot een farce tegenover de burgers die daardoorheen kijken, en proberen er doorheen te breken.

Het bevestigt wederom: onze democratie en rechtsstaat zijn dood. We leven in een totalitaire technocratie.

Totalitair: inbreuk makend op elk aspect van leven.
Technocratisch: de eindverantwoordelijkheid voor beleid ligt bij de technocraten, niet bij de burger.
Beiden, de overheid en wetenschap zijn onlosmakelijk verweven met het bedrijfsleven. Mussolini definieerde fascisme als het samensmelten van de staat en het bedrijfsleven.

De bal ligt nu bij ons. Als individu, als betrokken en wakkere burgers.

“Never doubt that a small group of thoughtful, committed, citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.”
― Margaret Mead

Staat kan doorgaan met de veiling van frequenties voor 5G

Link naar de uitspraak

Gerelateerd

Dringend beroep op de minister-president: stel een moratorium voor 5G in!

103 Italiaanse gemeenten verenigen zich in Alliantie Stop 5G

5G: een gevaarlijk biologisch experiment waar we niet om hebben gevraagd

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht.

Ook handig: maak met je mobiele telefoon een foto van je computerscherm en post daarna de foto. Of, als je mobiel internet gebruikt, maak dan een schermafdruk en stuur die rond met een omschrijving van de bron, maar niet met de link.

Loop je toch nog tegen problemen op? Laat het me weten!

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Ton schreef:

    Straling meting Almere Homerushof 2.0

  2. Ton schreef:

    Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  3. Helena Struik schreef:

    Oh wat een klap dit! ik ben er even ondersteboven van. Dus verenigen op andere manieren! Wow, wel hoger beroep? Maar ja dan is het al compleet uitgerold allemaal.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.