Jongeren in Nederland: help ons de uitrol van 5G stoppen!

De Nederlandse staat is van plan om het 5G mobiele netwerk vanaf 2020 in heel Nederland uit te rollen, zonder dat het behoorlijk getest is op mensen, dieren en het milieu.

Er is tot op heden nauwelijks onderzoek gedaan naar de potentiële gezondheidsrisico’s van blootstelling aan 5G. De Gezondheidsraad erkent dit en gaf in een uitzending op RTLZ op 9 september vorig jaar aan dat er veel zakelijke belangen liggen om 5G uit te rollen, zonder dat er goed is onderzocht wat de consequenties zullen zijn.

Het onderzoek dat er ligt toont aan dat permanente schade kan optreden.

Stop 5G!

Alarm van 252 wetenschappers

De Nederlandse staat negeert 252 wetenschappers uit 43 landen die allen onderzoek hebben gedaan naar de schadelijke effecten van elektromagnetische velden op mens, dier en milieu.

Zij waarschuwen voor de schadelijke gevolgen ervan. Zij doen in het EMF Scientist Appeal een dringend beroep op de lidstaten van de VN – waaronder ook Nederland – om een betere bescherming van de gezondheid bij blootstelling aan EMV.

Dit omdat volgens de wetenschappers de enorme verdichting van antennes bij 5G zal leiden tot toenemende gezondheidsrisico’s en tot een wereldwijde crisis.

Stop de uitrol van 5G!

Het is bijzonder urgent dat 5G gestopt gaat worden. Met 5G zal er namelijk een enorme toename zijn van antennes. Gesproken wordt over 5 tot 10 keer meer antennes, wel elke 100 meter.

De verwachting is dat de stralingsbelasting met een factor 10 tot 100 omhooggaat. De antennes zullen dicht in de woonwijken en op huizen en gebouwen geplaatst gaan worden en zullen veel hogere frequenties gebruiken, met grotere biologisch storende pulsaties en gevaarlijkere signaalkarakteristieken.

Wat kun jij doen?

Help stichting Stop5gNL en doneer via deze link om dit belangrijke kort geding te kunnen voeren.
Oftewel: Geld storten kan op NL14 SNSB 0787 8205 20 op naam van Stichting Stop5GNL

Flyeren

Je kunt ook flyeren. Print deze tekst (pdf) en deel hem overal uit!Kort geding

Kort geding

Er is ook een initiatief genomen om middels een kort geding de uitrol
te stoppen. Dit zeggen de initiatiefnemers:

“Wij zijn van mening dat er teveel ernstige aanwijzingen zijn voor gezondheidsschade waardoor de uitrol van 5G niet te rechtvaardigen is. De uitrol van 5G kan een ernstige inbreuk op onze mensenrechten betekenen. Officiële instanties geven nu onjuiste en zelfs misleidende voorlichting over de veiligheid van straling. Vanwege deze risico’s willen we een moratorium op de uitrol van 5G, net zoals in Brussel en in verschillende delen van Zwitserland. Internationale voorbeelden van weerstand en acties tegen 5G.”

Waarom een kort geding of spoedprocedure?

Er is spoed geboden bij het stopzetten van 5G want met de veiling van de 5G-frequenties die in 2020 en 2022 gepland staan en de inwerkingtreding van de Wet Telecomcode zal 5G snel uitgerold worden wat een enorme toename van de stralingsbelasting zal betekenen. Het risico dat we daardoor lopen is onaanvaardbaar en kan een ernstige inbreuk op ons privéleven, zoals onze fysieke en psychische integriteit en het recht op woongenot betekenen.

Nu al tonen duizenden peer reviewed onderzoeken schadelijke effecten aan bij blootstelling aan 2G, 3G en 4G en 5G zal nog ingrijpender zijn doordat er veel antennes bijkomen, ook vooral in woongebieden. Met een kort geding kan dit proces gestopt worden.

Internationaal

Ook internationaal zijn er talloze acties tegen uitrol van 5G. Klik hier voor een overzicht.

Gerelateerd

5G en de grootschalige bomenkap

5G: een gevaarlijk biologisch experiment waar we niet om hebben gevraagd

Onthullende video: ‘5G-straatlantaarn met LED-lampen is elektronisch wapentuig’

103 Italiaanse gemeenten verenigen zich in Alliantie Stop 5G

Een serie ijzersterke argumenten tegen de uitrol van 5G (video en transcript)


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Boukje schreef:

  Minister Ollengren ( D66 ! ) heeft het referendum afgeschaft . Zodat wij , burgers , monddood zijn gemaakt . SCHANDE. !

 2. formidabele schreef:

  Juist de jongeren zorgen ervoor dat uitrol noodzakelijk is?
  Laat dat domme mobieltje eens liggen!

 3. Marc schreef:

  Prima Marije, ik heb al gedoneerd, laten we hopen dat het iets uitmaakt

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.