Geen wifi of 4G/5G in bus en trein!

Al enige jaren ontkom je als reiziger in het OV niet meer aan de electromagnetische straling van wifi en draadloze apparaten die medereizigers tijdens het reizen gebruiken. Het is verontrustend dat het grootste deel van de Nederlanders kennelijk niet stilstaat bij de mogelijke gezondheidsschade die wordt aangericht door wifi-straling.

De stralingsbelasting in het OV is zeer hoog. Apparaten die in trein of bus verbinding maken met een mobiel netwerk, zenden straling uit op maximaal vermogen. Dit komt door de verplaatsing en door de metalen oppervlakten. Het vermogen van een mobiele telefoon in
een voertuig in beweging ligt ongeveer viermaal hoger dan normaal.

Flyer

Over deze nijpende situatie staat essentiële informatie op de website beperkdestraling.org.
Marije Freeve bewerkte die tot een flyer en Jerry Kooyman zorgde voor een mooie vormgeving.

Je kunt deze flyer hier downloaden.
Print hem, vouw hem en laat hem achter in bus en trein.

Meer informatie over straling

www.eerlijkoverstraling.nl en www.stralingsbewust.info

 

Foto: Pixarbay.com

 

Volg ons op Mastodon!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Willem schreef:

  Dus als ik het goed begrijp heeft men ook last van die straling wanneer men zelf geen smart of i-phone heeft of bij zich draagt.

  • Fred Teunissen schreef:

   Inderdaad. In een volle bus of trein (wachtruimte, station, enzovoort) zit je in een zeer stralingsintensieve omgeving. Ook als je zelf geen mobieltje bij je hebt.

   • Willem schreef:

    Daar zijn we dan mooi klaar mee Fred, ik maar denken dat ik goed bezig was zonder zo’n mobiel apparaat. Bedankt voor je antwoord.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.