Zet je innerlijke TV aan!

Een hele mooie uitzending van Radio Gletsjer vandaag. Met onder andere verhalenverteller Wim Wolbrink over zijn kennismaking met de antroposofie. “Ik kreeg innerlijk zóveel ruimte. Ik voelde: wow, hèhè, ik begin een beetje adem te halen.”

Het programma gaat van start met een scherpe observatie van de presentatoren Lunsing en Van Dobben over parlementair rechts dat helemaal niet zo ‘wakker’ is. Het is een kort stukje, krap drie minuten (00:45-03:42), maar scherp geformuleerd en een aansprekend programma-onderdeel op zichzelf.

Daarna is het woord aan Wim Wolbrink. Hij gaat het eerste uur uitvoerig in op het werk van Rudolf Steiner, de kracht van verbeelding, de kunst van het vertellen van een goed verhaal, op Klaus Schwab als eigentijdse farao en op het sprookje De Wildeman, opgetekend door de Gebroeders Grimm.

Vervolgens (vanaf 1:06:20) vertelt Niels Lunsing over zijn interview met Jan Ott, de auteur van een nieuw boek over de Oera Linda en volgt er een overzicht van verschillende spirituele wetenswaardigheden, met een nadruk op de vooruitzichten voor het jaar 2023 dat volgens de Chinese astrologie het jaar van het konijn is.

Website: https://www.radiogletsjer.nl

Gerelateerd

Leef de Nieuwe Tijd!

Nieuwe spirituele zender Radio Gletsjer draait in augustus proef: iedere werkdag van 12 tot 2

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Paulien schreef:

  Wat een leuke uitzending!

 2. wowshares schreef:

  \het lijkt alosf mijn reactie niet aansluit bij de uitzending(mooi werk),..maar schijn bedriegt.
  “Hij voelde Wow he he”,logisch want hij raakte het ware Zelf aan en idd dat is je innerlijke ruimte ofwel het niet denken,..dit is de ruimte die bijna niemand kent simpelweg omdat men als kind niet zichzelf mocht zijn. Want om jezelf te zijn hoef je niet te denken althans het individu iig niet.

 3. klaas schreef:

  Mooie uitzending. Niels en Martijn gaan vanaf min 1:34 (over Kerstmis enz.) voorbij aan het geleerde van Wim in het eerste uur van de uitzending over imagineren en redeneren geheel vanuit hun hoofd ‘dat is je dan vakkundig wijsgemaakt’ i.p.v. ruimte laten aan de verbeelding van die ander over Kerst, die volgens mij namelijk buiten de zwarte punt ligt…Succes met jullie werk overigens.

 4. heskamp schreef:

  Dat mensen het mogen horen👍❤️🔥

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.