Kun je de richting van je leven plannen?

Jazeker, dat kan, maar wel op voorwaarde dat je consequent met de hoofdzaken aan de slag gaat en minder energie in bijzaken steekt. Daarvoor is uiteraard nodig dat je weet wat voor jou de hoofdzaken zijn, wat vaak nog helemaal Eenvoudig Leven Agenda 2019niet zo duidelijk is.

Er gebeurt van alles om ons heen dat onze aandacht vraagt. Zo worden we steeds afgeleid en meegesleept in trivialiteiten en drukte. Terwijl er juist rust en stilte nodig zijn om met onszelf in gesprek te gaan over de vragen waar het echt om draait.

De Eenvoudig Leven Agenda, ontwikkeld door de boeddhistische coach Nynke Valk, helpt je bij dit verstillingsproces. Het is enerzijds een gewone agenda en anderzijds een levensplanner.

Aan het begin van een week (of in het weekend daaraan voorafgaand) bezin je je op wat die week voor jou de zwaartepunten zijn. Daarvoor neem je een kwartiertje de tijd. Bij elk zwaartepunt vul je een aantal concrete stappen in die je die week wilt zetten.

Als de week voorbij is, blik je terug. Dat doe je aan de hand van evaluatievragen. Wat is gelukt en wat niet? Waar liep je tegenaan? Hoe neem je de lessen van deze week mee naar de volgende?

Ik maak al een aantal jaren bij het plannen dankbaar gebruik van de onderliggende methodiek van deze agenda en ik wil beslist niet meer zonder. Het werken ermee lijkt wel wat op zeilen: je leert steeds beter om – scherp aan de wind – op je doel af te gaan. En af en toe ga je overstag en zet je een nieuwe koers uit.

Met de Eenvoudig Leven Agenda bespaar je een zee van tijd. Zo ontstaat er ruimte om vorm te geven aan nieuwe realiteiten die overeenkomen met jouw diepere drijfveren.

De Eenvoudig Leven Agenda 2019 is bij alle online boekwinkels te koop voor €16,95.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.