Geld is een geloof

Klinkt raar, maar het is zo. Geld is echt een geloof. En wel een geloof met een wereldwijde aanhang. Wanneer er niemand meer gelooft dat de euro waarde heeft, dan heeft deze dat ook niet meer.

Geld is ‘echt” geworden omdat wij er allemaal in zijn gaan geloven. Wij hebben GELD macht gegeven. Toen kwamen er mensen die een grote hoeveelheid van dat geloof-geld konden verzamelen, soms op eerlijke wijze, soms op oneerlijke wijze. En vervolgens dachten wij (mensen) dat deze andere mensen, die meer hadden, ook meer te zeggen moesten hebben.

Deze macht konden ze alleen kopen, omdat wij nog altijd geloven in de waarde van GELD. Wanneer namelijk alleen zijzelf in die waarde hadden geloofd, maar de massa niet, dan hadden ze hun macht niet kunnen verwerven.

Nu zijn de rijken van de aarde de baas over ons geworden. Wij zijn gevangen genomen in Babylon (naar Openbaring) en zijn dezelfde afgoden gaan vereren.

Aangevreten

Ik heb nu een vijfje in mijn zak, dat door de muizen is aangevreten. Weg geld, weg waarde, weg macht en weg geloof. (Gezien de hoeveelheid die eraf is gevreten, geloof ik namelijk niet meer dat dit briefje nog vijf eruo,waard is)

Geld is een geloof

Het was een vijfje dat op de verkeerde plaats had gelegen. Het blijkt maar papier, een door de mens gemaakt beeld van iets wat waarde zou moeten hebben. Maar het had geen waarde, het was maar papier.

Het papiertje verloor zijn waarde exact op dat moment dat ik het geloof erin verloor. Ik weet dat niemand het zal aannemen omdat ook anderen het geloof in dit zwaar aangevreten briefje zijn verloren.

Echte schatten

Nu zegt Jezus het volgende: “Verzamel voor jezelf geen schatten op aarde: mot en roest vreten ze weg en dieven breken in om ze te stelen. Verzamel schatten in de hemel, daar vreten mot noch roest ze weg, daar breken geen dieven in om ze te stelen. Waar je schat is, daar zal ook je hart zijn. (Matheus 6:19)

Inmiddels na zes inbraken weten wij echt wel waar Jezus het over heeft als hij over de dieven heeft.

Wat was niet weg? Onze eigenwaarde was niet weg, ons geloof dat God ons overal doorheen helpt is niet weg. Wij konden er snel bovenop komen omdat er in de Hemel voldoende verzameld was en wij langzaam leerden hoe we daar weer aanspraak op kunnen maken.

Dus ook ik zeg met Jezus: Verzamel schatten in de hemel. God geeft ze aan je wanneer jij ze nodig hebt en erom vraagt.

Waar je schat is, daar zal ook je hart zijn.

 

Foto: cottonbro

Gerelateerd

De macht van het sprekende beeld

Het sacrament van de nieuwe wereld

De manifestatie van de Nieuwe Aarde

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.