Steeds meer duidelijkheid over trollen-acties van overheid tegen ongevaccineerden

Dankzij de openbaarmaking van materiaal via WOB-verzoeken wordt steeds duidelijker welke middelen Rutte inzette tegen ongevaccineerden en tegen hun kritiek op het regeringsbeleid.

Een jaar vóór de epidemie heeft het regime Rutte een Denktank Desinformatie opgericht van minimaal 35 ‘experts’. Deze 35 trollen moeten het publiek beïnvloeden door naar buiten te brengen dat de coronavaccins positieve effecten zouden hebben. Op deze manier moet de bereidheid tot vaccinatie stijgen.

Zij bemoeien zich daarvoor met het publieke debat op sociale media, televisie, in kranten en vakbladen. Zij krijgen daarbij hulp van zes overheidsinstanties en grote techbedrijven zoals Google en Facebook. Wie de trollen zijn wordt niet duidelijk doordat hun namen zijn weggelakt uit de verslagen.

Dit blijkt uit een onderzoek door Cees van den Bos en Daniël van der Tuin.

Met desinformatie bedoelt de overheid alle geluiden die die van de overheid tegenspreken! Met andere woorden de overheid informeert de bevolking met gegevens die kloppen en probeert te voorkomen dat het publiek gedesinformeerd wordt met data die niet klopt. De regering spreekt de waarheid en kritische denkers liegen.

Hoe werken de trollen?

De trollen van de Denktank voeren actie door te
– debunken
– prebunken
– via persoonlijke sociale media accounts
– het opheffen van social media accounts
– verwijderen van berichten en video’s
– het wegfilteren van kritische geluiden met algoritmes. (Accounts, video’s en berichten verwijderen van social media van kritische kanalen, wetenschappers, medici en epidemiologen)
– te verschijnen op tv, te schrijven in of voor kranten en vakbladen

Daarnaast bellen ze de redacties van kranten en tijdschriften om informatie in artikelen te corrigeren. Ook organiseren ze een symposium voor journalisten met de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

De Denktankers blijken te komen van universiteiten, ziekenhuizen, TNO en functionarissen van bijwerkingencentrum Lareb, College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), RIVM, GGD, Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM). Ook grote techbedrijven als Google en Facebook leveren mensen aan. Daarbij staan ze in contact met Twitter en YouTube. Dit blijkt uit de deels zwart gemaakte e-mailadressen van de tankers. Ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) doet mee.

Succesjes

De groep zorgt er begin 2020 voor dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) tien eigenaren van homeopathische sites een boete geeft.

Daarnaast heeft de denktank ervoor gezorgd dat Facebook, Instagram, Twitter en andere sociale media kanalen een waarschuwing tonen bij berichten die over injecties gaan.

Jacht op ongevaccineerden

Naast deze ‘desinformatie’ acties was er ook sprake van intimidatie en het opvoeren van druk.

Zo zegt Ab Osterhaus bij de Nederlandse Publieke Omroep dat ongevaccineerden eigenlijk op een eiland moesten worden gezet.

Een journalist schrijft dat ongevaccineerde christenen dood mogen en demissionair minister De Jonge zegt “nul respect” te hebben voor ongevaccineerden.

Maar daar laat hij het niet bij. Tegenover het AD verklaart De Jonge dat het een epidemie is van de ongevaccineerden. Tijdens een persconferentie in november 2021:”Ik vind het moeilijk om begrip te hebben voor ongevaccineerden.” Publiekelijk gaat hij zelfs zover door te beweren ‘nieuwe maatregelen voor ongevaccineerden niet uit te sluiten’.

Dit artikel is overgenomen van de website DLM Plus.

Gerelateerd

BPOC2020: journalisten leggen verklaringen af over eenzijdige berichtgeving, framing en propaganda

Het ‘narratief’: verhalen, belangen en selectie van passende feiten

Zo doorbreek je de corona massahypnose: acht tips van ervaren hypnotherapeuten

Het antwoord op internetcensuur: decentrale social media in combinatie met publicaties op papier

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. leonardus1946 schreef:

  Wie verraad zijn eigen volk?

  Dan ben je toch geen knip voor je neus waard!!

 2. Riva schreef:

  Schandalige manipulatie van de overheid.

 3. Ingrid schreef:

  Hoe weet ik zeker dat dit waar is?
  Heeft Rutte het zo genoemd, Trollenaktie?
  Tot nu toe heb ik er nog niets van gemerkt.

  • werkhoven schreef:

   ik ben (nog) geabonneerd op Trouw, vele maandag kranten, zo ook vandaag de 22 augustus 2022, heeft een artikel waarin genoemd de vele bewijzen over momenteel de hoge stikstof in dit land: ‘ hoge aantal wetenschappers’ wordt dan genoemd en hun bevindingen.
   mijn verstand en gevoel reageert dan onmiddellijk in een tegen reactie.
   Ingrid, ik vermoed dat e.e.a. bij jou anders reageert.
   Ik heb vanaf het begin, te weten de 1e toespraak van Rutte op TV, meteen de reactie gehad ik zorg voor mezelf en later in de tijd; in mijn lijf geen test, geen vaccinatie, geen mondkkapje en als ik ziek word dan ga ik niet naar een ziekenhuis. Mijn partner heeft de griep flink gehad, die heb ik verzorgd en is beter geworden. Ik ben tot nu toe niet ziek geweest, geen griep gehad. Ik geloof in m’n immuunsysteem en vertrouw op mijn innerlijk.
   met groet IJ.W.

  • Riva schreef:

   Er zijn zeker overheidstrollen actief. Vooral op sociale media. Je herkent ze aan hun accounts die pas sinds kort bestaan. Ze plaatsen voortdurend berichten bij FvD video’s op YouTube en Twitter, waarin ze FvD, hun aanhang, antivaccers en kritische mensen belachelijk proberen te maken. Ze zijn altijd positief en vol vertrouwen tav de regering, de vaccins etc. Valt niet mee te praten.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.