Weekendfilm: Green is the new Silver (lining)

Een Engelstalige film van 40 minuten over Crisis, Hoop en Permacultuur. De maker, Geoff Lawton, laat zien hoe je veerkrachtige ecosystemen ontwerpt. Deze kennis kun je onmiddellijk in je eigen omgeving toepassen.

Fil over permacultuur: Green is the new Silver
Green is the New Silver (lining) is een korte introductie in de principes van permacultuur. Dit gebeurt aan de hand van persoonlijke ervaringen van Geoff Lawton. Zo vertelt hij over hoe hij samen met Bill Morrison aan de wieg van deze beweging stond. Hij geeft verder onder meer een overzicht van het Greening the Desert project.

Veerkrachtige natuurlijke systemen

Green is the New Silver (lining) is de eerste film in een serie van vier Permaculture Master Classes. Lawton bespreekt het Wat, Hoe en Waarom van permacultuur en legt uit waarom het zo kritiek is dat we dit én leren én onmiddelijk toepassen, dit natuur-geïnspireerde ontwerp,  deze wetenschap… in onze achtertuin, boerderij, community, ja zelfs op het balkon of in onze raamkozijnen.

Permacultuur overstijgt duurzaamheid, zegt hij.
“Dit draait om veerkracht.”
(“this goes beyond sustainability into resiliency”)

Maak er een ‘vruchtbaar’ weekend van 🍃
Stay healthy!

Be love, do joy, have peace!

Margie Fatima 👣
Gypsie from the West & the East💃

Gerelateerd

Een nieuwe wereld in je achtertuin dankzij permacultuur

Honderd zelfvoorzienende enclaves: een plan om natuur en mens te dienen

Een sfeervolle groene oase bovenop beton

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.