Terug naar de schoolbanken: 40 uur college over permacultuur

Breng internet en video bij elkaar en je hebt het afstandsonderwijs van de 21ste eeuw. Overal ter wereld te volgen voor wie Engels verstaat en de beschikking heeft over een computer en een interverbinding.
Neem nou dit geweldige project: 40 uur college over permacultuur. Een bom aan kennis, die je met een paar muisklikken aanboort. En volkomen gratis, zoals het hoort met kennis, maar kom daar maar eens om.

De North Carolina State University in Raleigh in de VS doet het met deze leergang op zijn website voor afstandsonderwijs.
Het gaat om colleges, die professor Will Hooker heeft gegeven in 2003.

Inhoudsopgave
De eerste van de 38 video’s bevat een overzicht van de cursus en een kennismaking met de studenten. Dat kan van belang zijn als je de hele cursus gaat volgen, maar zo niet, sla deze eerste video dan liever over en ga meteen naar één van de volgende 37 registraties. Waar ze over gaan zie je in de inhoudsopgave. Het zijn merendeels colleges, aangevuld met opnamen van excursies.

In een tweede scherm kun je de sheets volgen die worden getoond. Je kunt die ook vergroten of de links naar deze informatie kopiëren.
Klik hier voor uitleg over de werking van de mediasite van de North Carolina State University.

De cursus is ook te vinden in de iTunes Store onder NC State University.

Verplichte boeken bij deze cursus zijn:
Gaia’s Garden
Introduction to Permaculture

Meer studiemateriaal
Permacultuur, ontwerpen met de natuur pdf
Permies blog met met veellinks.

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.