Welke acties kunnen wij ondernemen om te waarschuwen voor elektromagnetische straling en de opkomst van het 5G-netwerk?

In 2015 en in 2017 werd er door een groep wetenschappers een brandbrief ingediend bij de Eurocommissie met waarschuwingen voor de gevaren voor onze volksgezondheid van elektromagnetische straling in het algemeen en de invoering van het 5G-netwerk in het bijzonder.

Een goede posting daarover staat op het blog van Judith Jobse.

Met de brieven is nog altijd niks gedaan en er is zelfs al op meerdere plekken in Nederland geëxperimenteerd met 5G, met alle gevolgen van dien. Dit wordt niet besproken in de media of in politieke debatten, maar sinds kort is er wel één partij die een kritisch standpunt heeft ingenomen ten aanzien van dit onderwerp.

Eén partij is wel erg weinig natuurlijk. Meer politici (gemeentelijk en landelijk)zullen wakker geschud moeten worden. Maar ook huisartsen, specialisten, biologen, ecologen, natuurorganisaties, bijenverenigingen, kinderopvangcentra, scholen, de locale kranten enzovoort.

Argumenten nodig? Klik hier voor en paar verhelderende video’s op een rij.

Schade aan de natuur
Hieronder twee video’s. De eerste over onderzoek dat in Wageningen gedaan is naar de schadelijkheid van straling bij planten. De tweede is een kort filmpje van een wetenschappelijk symposium over straling en bomen, gehouden in 2011.

 

 

Stralingsleed bij dieren
De spreeuwen in Den Haag hadden letterlijk een broertje dood aan 5G. Maar ook bijen, mussen en andere dieren hebben veel van straling te lijden.

In actie komen
Als je je afvraagt wat je hiertegen kunt doen, bekijk dan de volgende webpagina’s:
1. Informeer je gemeente met een brief of bel desbetreffende persoon op: https://www.verminder-electrosmog.nl/voorkom-5g-informeer-je-gemeente-zelf/
2. Stuur een WOB naar je gemeente: https://www.verminder-electrosmog.nl/stuur-ook-een-wob-naar-jouw-gemeente/
3. Onderteken deze petitie en deel op sociale media: https://www.verminder-electrosmog.nl/petitie/ondertekenen/
4. Bestel gratis folders en deel ze uit: http://www.beperkdestraling.org/brochure-over-wifi-en-dect-bestel-gratis-exemplaren
https://stralingsbewust.info/wp-content/uploads/2019/02/Folder-Eerlijk-over-Straling-5G.pdf 
https://www.transitieweb.nl/wp-content/uploads/FLYER-5G-.gecorrigeerd-MvD….-1.pdf
5. Bekijk deze nieuwsbrief en meld je eventueel aan: http://sh1.sendinblue.com/nhe2oo054c.html
6. Stel telecomproviders en politici aansprakelijk met een verbintenis inclusief een dagvergoeding van maximaal € 2000 per dag:
http://www.bondoverheidszaken.nl/5g-aansprakelijkheidstelling-incl.-dagvergoeding.html?fbclid=IwAR0u5vkvgleqvyu83XtQA8YhHI-5fNsfybsZ56BjLMy1YKvW2vTsDYWK1xo

Hoopvol
In de gemeente Gateshead in Groot-Brittanië is nog niet zo lang geleden een rechtszaak tegen 5G gewonnen door de Engelse bevolking. Er is dus nog hoop beste lezers. Lees hier meer daarover.

Deel je informatie met anderen en zegt het voort!

Flyer 5G

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Ron Chaitanya schreef:

  Wat inmiddels ontbreekt in het rijtje IN ACTIE KOMEN:

  Telecom en Overheid aansprakelijk stellen:
  www.ellaster.nl/2019/…fcnlUz3UzI
  en
  Gemeente aansprakelijk stellen:
  www.wanttoknow.nl/gezon…ODg-MSKYIw

 2. Nicole Vossaert schreef:

  Er moet echt iets gedaan worden aan ons milieu en de 5Gis gevaarlijk met z,n allen moeten we hier tegen opkomen samen staan we sterk

  • Marije Freeve schreef:

   5G-folders zijn tegen kostprijs bij mij verkrijgbaar. Mocht je hier interesse in hebben, dan kan je dat laten weten via het emailadres van Transitieweb. In september zal er iets groots georganiseerd worden in A’dam. Dus hou het even in de gaten…

 3. ELLES schreef:

  youtu.be/ol3tAxnNccY
  Video met Nederlandse ondertiteling

 4. Niels Urgert schreef:

  Elektromagnetische Straling (EM) heeft een hoog doordringbaarheidsvermogen en een laag ioniserend effect. Dat effect is het ioniseren van atomen. EM-straling is pas ioniserend bij 1 PHz (10^15). Het netwerk 5G heeft een frequentie van 3,5 GHz (10^9). 5G heeft niet genoeg energie om schade te kunnen veroorzaken.

  Daarnaast is de hoeveelheid schadelijke EM-straling (Röntgen/Gamma) die een mens op jaarbasis ontvangt is een honderdste deel van de drempelwaarde. Boven deze waarde is er pas een ‘risco’ op schade. Daar is oa ook een bezoek aan de röntgenafdeling ingecalculeerd

  • Silvia schreef:

   5G is inderdaad geen ioniserende straling, maar dat betekent niet dat 5G daarom niet schadelijk zou kunnen zijn. Uit meer dan 10.000 wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat radiofrequente straling wel degelijk biologische effecten heeft die kunnen leiden tot gezondheidsschade.

   De blootstellingsnormen zijn in 1998 (!) vastgesteld op basis van de opwarmingseffecten gedurende 6 minuten op een zak met zout water, er is hier in het geheel geen rekening gehouden met de biologische effecten. Deze blootstellingsnormen hebben dan ook weinig te maken met de realiteit. De realiteit is dat we tegenwoordig worden ondergedompeld in een stralingssoep van vele frequenties die allemaal dwars door elkaar heen onze lichaamsprocessen aantoonbaar verstoren. Ons lichaam werkt tenslotte ook op basis van elektromagnetische signalen (hart, hersenen, zenuwstelsel). Daarnaast komen de 5G-frequenties bovenop de straling die er al is van 2G, 3G en 4G. Er is hier dan ook sprake van een stapelingseffect.

   5G via de hogere frequenties heeft inderdaad een andere uitwerking op ons lichaam dan de huidige zendantennes. Deze millimetergolven dringen minder ver door in het lichaam en worden volledig in de huid geabsorbeerd. Maar in onze huid zitten wel zenuwuiteinden, bloedvaten, hormonen, e.d. En juist het feit dat straling minder diep doordringt, betekent ook dat de straling in een kleiner oppervlak wordt geabsorbeerd, waardoor het dus juist een extra sterk effect heeft. Zie ook deze uitleg van natuurkundige dr. Leendert Vriens: stralingsbewust.info/2019/…n-door-5g/.

   En los van de huid hebben deze frequenties ook dat soort effecten op je ogen. Dat merk ik nu al als ik in een ruimte met wifi ben. Ik voel direct een druk op mijn ogen en als ik er langere tijd in verblijf dan krijg ik geïrriteerde ogen. Als ik uit de ruimte met wifi weg ben, dan zijn de klachten ook weer weg. Dus dan weet je dat daar een relatie is. En dan is 5G nog niet ingevoerd. Ik maak mij hier grote zorgen over. Als de 5G-zenders straks op elke hoek van de straat worden geplaatst, waar kan ik dan nog leven? Ik wil niet gedwongen worden om 24 uur per dag 365 dagen per jaar doorstraald te worden. En daar zijn we wel hard naar op weg.

   • Niels Urgert schreef:

    Het verschil in de stralingen zit hem in de frequentie, een maat voor het aantal golfjes dat het elektromagnetische veld per seconde maakt. Hoe hoger die frequentie, hoe geconcentreerder de energie in die straling.

    Radiogolven heeft een lage frequentie en heeft niet genoeg energie om levend weefsel direct te beschadigen. Radiogolven kan niet meer dan weefsel verwarmen. Om opwarming te voorkomen, adviseert de Europese Commissie een maximale veldsterkte van deze radiogolven. Dit noemt men een blootstellingslimiet. Deze waarde is vijftig keer lager dan de waarde waarbij het lichaam kan opwarmen. De veldsterktes die in Nederland in woonomgevingen voorkomen, liggen ver onder de blootstellingslimiet. Er is tot nu toe geen bewijs dat beneden de blootstellingslimiet gezondheidseffecten optreden.

    Er zijn mensen die last hebben van elektrohypersensitiviteit (3%). In Nederland is dat (nog) geen erkende ziekte, omdat het te weinig voorkomt.

    • Silvia schreef:

     Drie procent van de mensen, dat is ruim 500.000 mensen in NL. Dat zijn er dus best veel!

     Er is een overweldigende hoeveelheid peer-reviewed wetenschappelijk bewijs dat beneden de blootstellingslimiet wel degelijk vele gezondheidseffecten optreden bij radiofrequente straling. Zie bijvoorbeeld alle bronnen en verwijzingen die genoemd worden in het Internationale 5G Appeal waarin vele wetenschappers, artsen en milieu-organisaties dringend oproepen om te stoppen met de uitrol van 5G: www.5gspaceappeal.org/the-appeal/. Dit is al 53.964 keer ondertekend, maar lees vooral de inhoud. De WHO heeft radiofrequente straling in 2011 al ingedeeld in de categorie mogelijk kankerverwekkend. Zelfs de Raad van Europa heeft opgeroepen tot het toepassen van het voorzorgsprincipe in Resolutie 1815.

     Zie voor meer informatie: stralingsbewust.info/bloot…ngsnormen/ en stralingsbewust.info/polit…-overheid/ en stralingsbewust.info/wetenschap/. Lees vooral alle stukken, dan valt echt niet overeind te houden dat er niets aan de hand is.

     • Peter Rutjes schreef:

      Zo is dat Silvia, dat is best wel veel (en realistisch nog veel meer), een half miljoen. Genormaliseerd? Ach, al was het slechts 1 kanarie, het is niet normaal. Door slecht onderzoek blijven chronische klachten onverklaard en wordt het gebruikt als verdienmodel. Straling = STRESS en rijmt op EHS, MCS, CVS, ALS, MS… en ga zo maar door.

    • Peter Rutjes schreef:

     Hallo Niels, helaas is dat achterhaalde oude theorie inclusief weergave oude percentages. Vanuit een bio~logische perceptie zouden we heel anders kunnen discussieren. Vergeet niet het puls-effect, vergeet niet het frey-effect, vergeet niet dat 5G bovenop de bestaande 1, 2, 3, 4 G’s, 4G Plus en 5G E komt, zo ook de belasting op ons lichaam en habitat. 3,5 gHz is reeds ziekmakend, we zien interferentie bij de werking van onze organen. Daarnaast re-activatie van virussen, bacterien, schimmels, pathogenen binnen dat brede frequentie- spectrum. Het gaat nu al te snel voor onze hersenen en neuro-systeem, de mensen kunnen het allang niet meer bijbenen. Dan hebben we een hele rij effecten en die mogen we niet onder banken of stoelen schuiven. Veiligheid en sneller, ik geloof er niet in! Wat op tafel ligt is 5G, een compleet ander technologisch systeem (oud militair) en afhankelijk van extra (onzichtbare) ondersteuning binnen de infrastructuur en mensheid. Van Hemel tot diep in de oceaan en wij zwemmen er tussen. Waar nooit over gesproken wordt is de “phased array” techniek! Wat denk je dat er dadelijk resoneert wanneer we bijvoorbeeld steunzenders op bushokjes en in het riool gaan plaatsen wanneer we op de tram staan te wachten met de smart-reisgids in onze handen? (zie eigenschappen water en stroom) Dit gaat ten koste van onze habitat, ons aller gezondheid, bio~sfeer welzijn en vrijheid om te bewegen. De huidige blootstellingslimieten in Nederland in tegenstelling tot ander EU-landen liggen al veel te hoog! Ook hier zien we dat de overheid het voorzorgprincipe voor de zoveelste keer overslaat en dat 5G slechts een extra spaak in het wiel is van de telecom en eco-technocratie! We weten er nog veel te weinig van, wordt ons door de strot geduwd en dat lukt aardig met al die subsidies en kortingen voor wie meewerkt. Misschien is de hele 5G-hype wel DE afleiding van iets waar de machine-wiel later echt op draait? Succes met de re-search, doe ik ook. Ik zie dat Silvia hieronder al wat relevante prima-links heeft geplaatst betreffende de blootstellingsnormen en meer. Ik roep op tot meer verdieping… dank jullie wel voor de bijdragen!

    • Marije Freeve schreef:

     Als planten al dood gaan van wifi, dan is dat wel een heel duidelijk teken aan de wand dat deze straling ook invloed kan hebben op andere levende organismen, zo zeggen ook de universitaire wetenschappers. www.youtube.com/watch…AAd-x7dqAo Bekijk de filmpjes over planten en bomen in het artikel. Daarbij komt ook nog eens: 8040 wetenschappers uit meer dan 63 landen, waaronder Nederland, trekken aan de noodbel over 5G. En dan nog wilt u beweren dat wij rustig kunnen gaan slapen? www.5gspaceappeal.org/signa…MqRoTwwupE

 5. Asim schreef:

  Ik zelf heb ontdekt pas 6 weken terug dat ik al 1 jaar minimaal onder hoge electrische straling sta in de woning waar ik leef ik kreeg jeuk aan me benen.
  En nu heb ik een straal meter gekocht en ook gedownload in de telefoon is een app. En heb constant suis in mijn oor dokter kan er niks mee als men op YouTube kijkt Electric harassrmant/en gang stalking in America Dan schrikt men ervan hoe erg daar mensen aan toe zijn dat word de ondergang voor het normale leven..

  • Peter Rutjes schreef:

   Goed Zo, meten is weten, zoek de bronnen en vergelijk! De jeuk is oxidatieve stress, vrije radicalen, een toxische reactie van het fysieke lichaam. Succes en beterschap!

 6. only you schreef:

  Wist u dat bij openen van deze site mijn identiteit opgevraagd Werd?
  Steek echter niet onder stoelen of banken dat mijn gezondheid daarvan enorme schade heeft gehad, zegt tinnisitus u iets en misotonie, dat heb ik eraan te danken!

 7. Peter Rutjes schreef:

  Dank voor je pro~actieve oproep! Ondertussen; stralingsbewust.info/2019/…wethouder/

 8. Helena Struik schreef:

  Mooi de duidelijke actie links in het verhaal, super. Nu kan ik met de brochures en stickers (goed voor op de auto;-) ook eea verspreiden. Want ik denk dat te weinig mensen realiseren wat voor monster 5G is.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.