Er blijft geen boom meer staan als dit zo doorgaat

Er is een groot Armageddon gaande in de wereld van de bomen. Door de subsidie op biobrandstof worden de Europese- en Noord-Amerikaanse wouden in razende vaart gekapt. Het is de hoogste tijd om hier massaal tegen in het geweer te komen.

De jacht op biomassa is geopend. Oude bomenlanen, houtwallen en bosschages moeten er aan geloven. De wereld van de bomen wordt met kille systematiek uitgedund.

Ook voor de invoering van 5G moeten nu vaak eeuwenoude bomen het veld ruimen. Ze ‘storen’ immers de 5G-zenders…. Daar is Staatsbosbeheer wellicht in werkelijkheid mee bezig. Niks verantwoord bosbeheer!

In Nederland is de afgelopen decennia door de ruilverkaveling in het kader van de ‘moderne landbouw’ al voor in totaal zo’n 250.000 kilometer aan houtwallen en bomenlanen vernietigd. Wat een vooruitgang!

En de kaalslag gaat gewoon door. En niet alleen in ons land.

Wereldwijd gaat er per minuut een voetbalveld aan oerwoud tegen de vlakte! Per jaar is dat vier keer de oppervlakte van ons land. Het gevolg is verwoestijning, want door het verdwijnen van de bossen neemt de bodemerosie toe.

Van een Roemeense vriendin hoorde ik dat een Oostenrijks bedrijf bezig is om in snel tempo alle fraaie, oude oerbossen in Roemenië te kappen, een milieucrimineel feit van de eerste orde, waar je geen enkele natuurorganisatie of Greenpeace over hoort!

Het grootschalige kappen van bomen moet stoppen!

Teken daarom deze petitie.

Requiem for the Trees
De nu volgende muziekcompositie heb ik gemaakt uit protest tegen deze wantoestand.

 

Ook maakte ik een film als aanklacht tegen de onnodige kap van bomen.

Verstening
Dan nog zoiets: het verstenen van tuinen.
Iemand uit mijn directe omgeving heeft in zijn tuin een fraaie berk omgehaald om ruimte te maken voor een versteende werkplaats met wat planten in potjes. Door dit soort praktijken blijft er ook in de stadstuinen straks geen boom meer staan.

Iemand anders die ik goed ken heeft zijn tuin vol gelegd met onderhoudsarme stoeptegels. Geen boom, struik, plant, zelfs geen grassprietje te bekennen…

Tja, dat is de ‘moderne mens’ ten voeten uit. En ziehier zijn ‘vooruitgang’: een enorme flatscreen in de woonkamer, altijd het laatste type smartphone onder handbereik, auto onder de kont, dure verbouwingen in huis, alles modern en netjes, terwijl de natuur mede door zijn toedoen sterft. Hij ziet totaal niet meer in dat hij daar deel van uitmaakt…

Zie verder:

Het Zoniënwoud in de herfst

Het bomenlied (mp3)

Foto: Pixabay.com

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Peter Rutjes schreef:

  Dank Marc voor het heldere artikel, de muzikale noot en de oproep dat onze harten bereikt! “Het grootschalige kappen van bomen moet stoppen!”

 2. Fedion schreef:

  Nikola Tesla heeft Free Energy al lang uitgevonden en deze technologie ligt opgeslagen in de bibliotheek van het Vaticaan. Zogenaamd biobrandstof nodig hebben is een rechtvaardiging om bomen te kunnen verwijderen voor dat achterlijke 5g en andere genocide praktijken van de overheid waar iedereen belasting aan betaald pfffff. De Staat, De Kroon, dit kutlandje gevuld met voornamelijk zombies en corrupte politici die zogenaamd niet weet wat er leeft omtrent 5g en andere troep :-S

 3. Treecare schreef:

  Onder de noemer ‘boomziekten’, ‘kaprijp’, ‘gevaar voor de openbare veiligheid’ en ‘biomassa’ worden er een hoop (veelaal nu nog gezonde) exemplaren preventief geruimd om de desastreuse gevolgen van de genocidale effecten van 5G maximaal tot hun recht te laten komen. Immers dankzij deze magnetrontechnologie hebben we inmiddels te maken met een explosie van allerlei ‘onverklaarbare’ symptomen op, aan en in veel bomen en heesters. Denk vooral aan bloedingsziekten, bastdegeneratie, taksterfte, algehele sterfte maar ook een exponentiele toename van schimmelaantastingen en insectenplagen (wantsen, processierups, buxusrups) die bij bepaalde golflengte frequentie stralingen buitengewoon goed gedijen.
  Men blijft zich verschuilen achter het Zwitsers onderzoek (een half A4-tje waaruit zou blijken dat geen van de 45 deelnemers nadelige effecten ondervond na blootstelling van drie kwartier Wi-fi en UMTS) dat onomstotelijk zou hebben aangetoond dat deze draadloze technolgie volstrekt onschuldig en ongevaarlijk is voor levende organismen. Echter niets is minder waar: kanker, ziekten en storingen in mens, dier en natuur zijn inmiddels reeds 17 jaar een ingeburgerd en volledig geaccepteerd fenomeen.
  Informeer uzelf en neem de moeite om eens te lezen wat Agenda 2030 precies met zich meebrengt. De Georgia guidestones vertalen de plannen die de overheden met ons voor hebben. Het is makkelijk om de mensheid te misleiden maar ontzettend moeilijk om diezelfde mensheid ervan te overtuigen dat ie misleid is. Lees en huiverrrr…..

  • Peter Rutjes schreef:

   Goed opgemerkt TreeCare, dank!

   Uitbraken van boomziekten.
   Wetenschappelijk onderzoek van de invloed van elektromagnetische velden (straling) van de mobiele telefonie:
   stralingsleed.nl/blog/…omen-ziek/

   • Treecare schreef:

    Heer Rutjes. Dank voor uw erkenning. Dendro-chronologisch onderzoek bij de afgezette jaarringen in bulten, knobbels, woekeringen en vergroeiingen leren dat er onomstotelijk verband gelegd kan worden met veranderingen in de buurt van de desbetreffende boom- of boomgroepen. Veelal blijkt dat er masten met gevaarlijk stralende zenders geplaatst en geïnstalleerd zijn. Ook Wi-fi zenders bij de mensen thuis heeft zijn impact op het groen. Mijn rariteitenkabinet welke beroepsmatig tot stand gekomen is getuigt van de vele afwijkingen waar de ‘wetenschappers’ geen verklaring voor schijnen te hebben.

 4. annette schreef:

  Wat een trieste bedoening. Woon gelukkig in Norge in de bossen,zou zonder niet kunnen leven.
  Ga de petitie zeker ondertekenen dit moet gestopt worden!

 5. Willie schreef:

  Heb ook getekend. Ik zie dit al vele jaren aan en het gaat alsmaar sneller! Een SCHANDE, SCHANDE, SCHANDE! Welke agenda zit hier achter? Eerst hadden we de keizer met dat lamme armpje die ervoor zorgde dat een groot gedeelte van Nederland zijn loofbomen verloor (ingevuld met naaldbomen!), ach ja, het was die arme man zijn hobby en dus…….!!!!! Er gebeuren heel rare dingen in Nederland, door mij niet vertrouwd.

 6. René Eichhorn schreef:

  Goedemiddag Marc, ja vreselijk dit bericht, ik heb gelijk getekend, als ik kapitaalkrachtig zal zijn koop hele grote stukken land op, (daar mogen ze dus niet aankomen ) en zet er allemaal bomen neer. Hoe kunnen we het tij nog keren? Met het huidige kabinet is er heel weinig hoop voor de groene reuzen, die VVD gaat alleen maar meer asfalt aanleggen en Schiphol nog groter maken. Ik ga het in delen met mijn vrienden!

 7. Jos schreef:

  Dag Marc,

  De ontbossing is overal gaande. Ik woon in Frankrijk en zie hier ook dat de bossen zonder enig respect verwijderd worden.
  Het meeste hout gaat of naar China, waar reeds geen boom meer overeind staat of naar de pellet industrie voor verwarmingsdoeleinden.
  Zo is men op Europees niveau begonnen om ivm de ‘veiligheid’ de bermen langs wegen tot 10 meter op te schonen.
  Al dat hout gaat naar de pellet industrie….
  De vraag naar hout voor die industrie is zo groot dat er per jaar meer dan 350.000.000 ton hout wordt ingevoerd vanuit Canada en de Verenigde staten.
  Erg duurzaam niet?
  En maar zeuren dat houtkachels vervuilend zijn.
  Het is erg triest allemaal,

  Met vriendelijke groet,

  Jos.

 8. arnout schreef:

  En ook: Hoe het hele CO2 verhaal hierin past. Planten hebben C02 nodig om te groeien. Hoe meer CO2, hoe beter voor flora! Helaas, moet met het Kyotooakkoord alle CO2 verketterd worden. Want C02 zou leiden tot opwarming!

  Maar is het niet pretentieus en arrogant van de mens om te denken dat wij zoveel invloed hebben op het klimaat, dat we met ons (vervuilend handelen) meer invloed hebben op het weer/klimaat dan alle andere factoren die het weer en klimaat op onze wereldbol en in ons zonnestelsel op natuurlijke wijze beïnvloeden en bepalen?

  Alles bestaat uit steeds weerkomende cycli, zowel op korte als op lange termijn. Er zijn ontelbare energieën die vanuit de ruimte op onze planeet inwerken, en het klimaat op alle planeten in ons zonnestelsel en daarbuiten beïnvloeden. Die hebben allen tesamen een veel groter effect op ons wereldlijke klimaat dan de invloed van de industrieel vervuilende mens.

  Er zijn al veel perioden (cyclussen) van lange kou of opwarming geweest, nog voor de mens aan industriële vervuiling deed. Ook andere planten zijn onderhevig aan klimaatwisseling. Verbranden wij daar dan ook massaal koolstoffen die CO2 de atmosfeer injagen? Nee toch?

  De opwarming van de Aarde door CO2 is een hypothese, met andere woorden: het is geen bewezen theorie. Toch wordt beleid daarop gebaseerd.
  Waarom? Ik zou denken omwille van de CO2 taks die men daarmee de bevolking kan opzadelen. Het plebs moet immers dom en arm gehouden worden. Kapitaalkrachtige bevolking is onafhankelijker en moeilijker te controleren en in het gareel te houden.

  De klimaatbetogingen door kinderen zijn zogezegd spontane acties. Toevallig dat die acties in meerdere landen spontaan tot gang gekomen zijn. Wat zou de drijvende/duwende/motiverende actie geweest zijn die hen dreef? Echte spontaniteit uit hun eigen of eerder een actie tot stand gekomen door opgedragen propaganda, subliminaal in hun gedachten ingebracht (onder meer via linkse onderwijs,..)?

  Kinderen opmaken om te gaan betogen voor klimaat acties, is eigenlijk kinderen gebruiken om te vragen achter een CO2 taks. Daar vragen de kinderen die betogen nu zelf om! Kinderen willen een goed klimaat, en omdat ze (dankzij overheids- en bedrijfspropaganda) denken dat wij als mens de hoofdfactor zijn in de beïnvloeding ervan, zeggen ze: we moeten stoppen met vervuilen omwille van het klimaat. Ja het is waar, we zouden beter minder vervuilen. Onze planeet en wij dus ook zouden er wel bij varen. Maar niet omwille van het omkeren van klimaatopwarming. Daar geloof ik niet in. Omwille van het verkrijgen van een proper milieu, ja dat wel.

  Ik vraag me (terecht) af of alle kinderen die nu betogen, zelf een eigen inbreng van enige betekenis zullen leveren om de klimaatopwarming (die in hun ogen door ons beinvloed wordt) tegen te gaan? Zullen ze zelf allen hun kinderen met wasbare luiers grootbrengen eens ze van de schoolbanken af zijn? Als er zoveel klimaat-o-fielen en betogers zijn onder de jongeren, dan voorspel ik dat bedrijven als Ontex en Pampers binnen enkele jaren failliet zijn. Omdat de huidige generatie niet vervuilend wil zijn. Ze zullen dus enkel afwasbare pampers gebruiken.

  Althans, dat maken ze zichzelf wijs. Vooralsnog zou ik zeggen aan degene die aandelen hebben van milieu-onvriendelijke bedrijven zoals pampers: hou ze gerust nog een tijdje aan.

 9. Frank Bonte schreef:

  Dank je Marc voor dit artikel. Dat bomen steeds meer gekapt worden wisten we al. Maar we zijn nog steeds een roepende in de woestijn. Je artikel op de 0.nieuwsbrief gezet, waar ook andere heikele zaken worden aangekaart. Ik merk toch wel dat er toch steeds meer mensen door aan krijgen wat het “spel” van de Nieuwe Wereld Orde is. Agenda 2030. Depopulatie. nulpuntenergie.net

 10. Helena Struik schreef:

  Dank voor dit artikel Marc, ik heb getekend en dit onmiddellijk doorgestuurd naar vrienden. Ernstige zaak dit.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.