5G leidt tot aanslagen op bomen

Over het plaatsen en ‘upgraden’ van zendmasten tijdens de lockdown staan al vijf artikelen op TransitieWeb. Dat vond ik voorlopig wel even genoeg en ik wilde deze serie afsluiten, maar er komen nog steeds foto’s binnen. Tegelijkertijd doet zich mogelijk een nieuw fenomeen voor. Ik ontving een serie huiveringwekkende foto’s van bomen die brutaalweg gehalveerd zijn.

Bomen gehalveerd A16 bij Zevenbergen

Langs de A16 richting Dordrecht voor de afslag Zevenbergen is een bomenrij over een lengte van twee kilometer verminkt.

Ze zijn allemaal halverwege afgezaagd.
Weggevaagd is een beter woord. Het is een akelig gezicht. Een slagveld.
Waarom gebeurt dit? Wie kan mij dit uitleggen?

Zou het zo kunnen zijn dat deze bomen met hun bovenste helft de zogeheten line of sight blokkeren van de 5G zenders die straks in de lichtmasten naast de snelweg zitten? (*)

En zou ’toppen’ in plaats van kappen een nieuwe trend zijn?

Laten we- als dit het geval is – hier en nu met een nieuwe serie beginnen over de aanslagen op onze bomen. Stuur me de bewijzen maar toe.

5G en bomenkap

(*) Voor 5G is ‘oogcontact’ nodig met de zender. Dat wil zeggen dat er in een rechte lijn geen obstakels mogen zijn tussen zender en gebruiker. Vandaar de term line of sight (zichtlijn).

Gerelateerd

Er blijft geen boom meer staan als dit zo doorgaat

5G en de grootschalige bomenkap

 

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht.

Ook handig: maak met je mobiele telefoon een foto van je computerscherm en post daarna de foto. Of, als je mobiel internet gebruikt, maak dan een schermafdruk en stuur die rond met een omschrijving van de bron, maar niet met de link.

Loop je toch nog tegen problemen op? Laat het me weten!

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. diedje van Leeuwen schreef:

  De straling van 5G kan niet door boomblaadjes heen, daar zullen we dus meer van gaan merken! In juni verkoopt de overheid de lucht aan de 3 providers voor 0,9 miljard Euro…….daarna komt de uitrol van 5G. De overheid legt de rode loper uit voor de telecom-industrie. Democratie is ver te zoeken! Als het aan Mona Keijzer ligt, worden gemeenten bij wet verplicht om mee te werken aan 5G terwijl ze zelf voor de kosten moeten opdraaien. Niet alleen de bomen maar ook onze gezondheid loopt ernstig gevaar. De ‘veiligheidsnormen’ voor de straling zijn in Nederland extreem hoog. De Gezondheidsraad en het ICNIRP zijn daarvoor verantwoordelijk terwijl wetenschappers zeggen dat deze normen onverantwoord zijn.

 2. jan van gils schreef:

  Huilen om de vernietiging maar ook om de blindheid van de mensen die het voor het zeggen hebben.
  Een lock down op alle managers zou passender zijn dan mensen boetes geven inclusief een strafblad wanneer ze minder dan 1,5 meter bij elkaar staan of zitten. Hysteria officinalis

 3. Frank Kapsenberg schreef:

  Dit ziet er inderdaad heel vreemd uit! Populieren (want dat zijn het) langs de A16 bij Zevenbergschen Hoek die zo getopt zijn!
  Ik heb op de website van Rijkswaterstaat gezocht op “populieren” en vond het bericht dat de populieren daar ivm veiligheid (valafstand) voor de A16 en de aanliggende hogesnelheidslijn gekapt zouden gaan worden, in februari. Omdat ze echter een vleermuizencorridor vormen, heeft men ervoor gekozen 250 bomen nog niet te kappen, maar te toppen (geringere valafstand lijkt me). Deze zouden dan in de komende winter verwijderd kunnen worden als de vleermuizen niet meer vliegen. Ze willen wel herplanten eind 2020 en dan meerdere boomsoorten als “toekomstbestendig bos”. Ik mag hopen dat ze dat dan ook daar doen waar de bomen zijn weggehaald (ik vraag me nl. af of je daar echt “bos” kunt aanleggen, er was hier eerder sprake van bomenrijen).
  Hier de link van het bericht: www.rijkswaterstaat.nl/nieuw…-2020.aspx

  Dit lijkt mij verder geen rare verklaring, maar ook ik schrok toen ik de foto’s zag en toen dacht, wat zijn ze hier in ‘s-hemelsnaam aan het doen?

  Mvg. Frank Kapsenberg

 4. frans keulemans schreef:

  we weten nog niet wat g5 voor invloed heeft op de natuur en mensen en dieren waarom niet uitproberen voor een tijdje op een klein stukje maar nee geld is meer importent

 5. Ad de Gruijter schreef:

  Hoe lang willen wij dit nog accepteren? Niet dus!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.