Vrijheid van nieuwskeuze met vernieuwde RSS-reader voor onafhankelijke media

 HoeZitHetNuEcht RSS-readerVandaag lanceert Bouwen aan Beter de verbeterde versie van een app waarmee je zelf in een handomdraai selecties kunt maken uit een grote hoeveelheid onafhankelijke nieuwsbronnen uit binnen- en buitenland.

Deze app heet voluit de HoeZitHetNuEcht RSS-feed Reader en is gratis te gebruiken zonder gedoe met registraties of activatiecodes.

Je kunt hem hier gratis downloaden (Windows, Mac, Linux).

Geef de censuur het nakijken en vier vandaag je informatievrijheid met dit kado!

Zelf onderzoek doen

Een stukje tekst uit de bekendmaking:

Het is vandaag 5 mei; dag van de vrijheid. Maar hoe vrij zijn we eigenlijk nog? We leven in een staat van beleg en zijn veel van onze burgerrechten kwijt geraakt. En terwijl onze economie wordt gesloopt, verdwijnt ook onze privacy in hoog tempo, wordt 5G uitgerold en worden we voorbereid op opgedrongen vaccinaties. Ondertussen melden overheden en de grote (online) media openlijk dat ze berichtgeving, die niet overeen komt met de officiële overheidsstandpunten, onmiddellijk verwijderen. Alleen officieel goedgekeurd nieuws mag nog onder onze ogen komen. Onze samenleving heeft nog weinig met vrijheid te maken.

Voor iedereen die de vrijheid wil blijven behouden om zélf na te denken en zélf op onderzoek uit te gaan hoe de zaken nu echt in elkaar zitten, komen we met goed nieuws: Het vertrouwde HoeZitHetNuEcht nieuwsoverzicht is terug!

De HoeZitHetNuEcht RSS-feed Reader komt standaard met het inmiddels bekende aanbod van nieuwsbronnen. Momenteel zijn dat 140 nieuwsbronnen. opgebouwd uit in totaal 170 zogenaamde RSS-feeds. De Reader brengt dat alles samen in een goed te hanteren nieuwsoverzicht. Nieuw in het HoeZitHetNuEcht aanbod, zijn de Engelstalige bronnen.

Meer informatie: Bouwen aan Beter, onderdeel van Platform Bewuste Media

HoeZitHetNuEcht RSS-reader

Gerelateerd

Decentrale sociale media: alternatief voor internetcensuur

De censuur omzeilen met decentrale sociale media

Het antwoord op internetcensuur: decentrale social media in combinatie met publicaties op papier

Facebook: een graftombe voor kritische informatie

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht.

Ook handig: maak met je mobiele telefoon een foto van je computerscherm en post daarna de foto. Of, als je mobiel internet gebruikt, maak dan een schermafdruk en stuur die rond met een omschrijving van de bron, maar niet met de link.

Loop je toch nog tegen problemen op? Laat het me weten!

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Helena Struik schreef:

    Dank je wel Fred. Ik heb de beschrijving erbij van hoe het in zijn werk gaat na het downloaden op een apple, is erg handig. Ik lees het vanaf nu hopelijk ongecensureerd . Het boek van de duitser Udo Ulfkotte, ” gekochte journalisten (hoe de CIA het nieuws koopt) vertelt over het door de mainstream media bewerkte gecensureerde werk. Hij had hier zelf ook aan meegedaan, tot hij het kotsbeu werd en ontslag nam, om vervolgens dit boek te schrijven. Hoe hij aan zijn einde gekomen is? Verdachte omstandigheden want hij tartte de gevestigde orde. Dit boek is al in 2014 verschenen. Gewoon nog te verkrijgen.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.