TransitieWeb opgenomen in overzicht nieuwsbronnen HoeZitHetNuEcht.nl

De berichten op TransitieWeb staan voortaan ook met een link op de website HoeZitHetNuEcht.nl. Deze site biedt een overzicht van de berichtgeving van zo’n 150 alternatieve media in Nederland.

Ik vind het een handige site. Je ziet in één oogopslag wat de oogst is op een dag en je kunt snel en makkelijk schakelen. Fijn is ook dat er ruime aandacht is voor video.

Mooi is verder dat de site samenhang brengt in de veelheid. De diversiteit blijft gehandhaafd, wat een groot goed is, maar er komt zo ook wat meer lijn in het geheel. Kortom, het is een prima ‘reader’ op Nederlandstalige alternatieve nieuwsbronnen.

HoeZitHetNuEcht.nl is in 2012 ontstaan omdat de initiatiefnemers het erg onhandig vonden om op allerlei verschillende websites op zoek te gaan naar alternatief nieuws. De site heeft geen commerciële doeleinden.

Dit is de intentie: “Wij denken dat bewustwording op dit moment belangrijk is. Wij gaan er vanuit dat je met meer kennis en inzicht ook vaker bewust keuzes gaat maken in het dagelijkse leven. Op die manier kun je meewerken aan een eerlijkere en duurzamere wereld.”

Lees ook: Alternatieve nieuwssites zijn kwetsbaar

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.