Regering reageert met repressie op de snelle groei van onafhankelijke media

Het draagvlak voor de coronamaatregelen kalft zienderogen af. In plaats van stil te staan bij het eigen gebrek aan overtuigingskracht gaat de regering over tot intimidatie van de critici van haar beleid. 

Vandaag werden de resultaten bekend van een onderzoek van het RIVM en de TU Delft. Daaruit blijkt dat een ruime meerderheid van de bevolking zich op dit moment NIET wil laten vaccineren. 13 procent wil het in geen geval. 48 procent wil de ontwikkelingen nog even aanzien en zich eerst verder informeren.

Zoiets noem je een gebrek aan draagvlak.

We zien tegelijkertijd dat de alternatieve media een grote vlucht nemen. Naast De Andere Krant (met oplagen die boven het miljoen uitstijgen) zijn er nu ook Gezond Verstand en OPN Nieuws, beiden met oplagen in de honderdduizenden.

Eindelijk, want nu is er een stevig tegenwicht tegen de eenzijdige berichtgeving in de reguliere media. Goed voor een gezonde discussie en een afgewogen oordeel, zou je zeggen.

Protestbrief

Maar de regering – in het nauw gebracht door de beweging van de publieke opinie – grijpt naar het middel van de repressie.

Zo belde er politie aan bij onafhankelijke TV-maker Flavio Pasquino en ook bij arts Dirk Verelst die meewerkt aan TransitieWeb. Boodschap: ‘We maken ons zorgen over je, weet wel wat je doet.’

Deze week werd verder bekend dat Defensie (sic) onderzoek doet naar kritische media en dat de Reclame Code Commissie zich gaat buigen over radiospotjes van Gezond Verstand.

Tegen al deze intimidatie nam de kersverse Nederlandse Vereniging van Vrije Journalisten (NVVJ) vandaag stelling in een protestbrief aan de minister van Justitie en Veiligheid.

Meer hierover lezen

Lees de uitgebreide nieuwsanalyse die Guido Jonkers maakte over deze gebeurtenissen en die vandaag op WantToKnow verscheen.

Vandaag besteedde ook Rob Vellekoop in DLM Plus aandacht aan de protestbrief.

Steun de vrije media

Alle onafhankelijke media hebben je steun nu hard nodig. Neem een abonnement, koop een los nummer bij Ako of Bruna, doneer, distribueer, deel artikelen op social media en – als dat op je weg ligt – ga meedoen met schrijven, onderzoeken en verslag doen.

Snelle groei vrije media

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Tjeerd de Haan schreef:

  Geheime motie (3 november) van Denk kamerlid Azarkan maakte directe en indirecte vaccinatieplicht onmogelijk: mijnvrijdenkersruimte.blogspot.com/2020/…rland.html

  • Tjeerd de Haan schreef:

   MOTIE VAN HET LID AZARKAN Voorgesteld 28 oktober 2020
   De Kamer,
   gehoord de beraadslaging,
   spreekt uit dat er in de toekomst nooit sprake mag zijn van een directe of indirecte coronavaccinatieplicht,
   en gaat over tot de orde van de dag.
   Azarkan

  • Willem schreef:

   Het mag niet meer baten, hier wordt je uitgelegd door een gewone Nederlandse vrouw wat er staat te gebeuren, in februari laten ze een dodelijker virus los en er komen checkpoints, maak je maar geen illusies, het is gewoon voorbij met ons leven www.bitchute.com/video…pV4IAoNpU/

   • Fred Teunissen schreef:

    Nou, dat valt nog te bezien.
    De Lock Step planning van ‘de globalisten’ is inderdaad demonisch en zeer destructief, maar uiteindelijk is onze instemming daamee vereist. En precies dat zal ze, denk ik, niet gaan lukken. De schade zal wel kolossaal zijn. Karel van Wolferen heeft daar in Gezond Verstand heldere dingen over geschreven.
    Met andere woorden: hoe eerder we deze heilloze weg verlaten, hoe beter.

 2. Alex schreef:

  homeopathie-ceasetherapie.nl/image…TIESv3.pdf

  Voor degene die denkt er wat aan te hebben,verhelderende info waar u zelf kunt over nadenken

 3. Mariette Lammers schreef:

  In 444 Prophecy News (profetisch nieuws) welk dagelijks te lezen is en we op de hoogte worden gehouden vanuit een hoger perfectief door dromen en visioenen (Handelingen 2:17-21) en Act 2:17): Ín de laatste dagen zegt God zal Ik Mijn Geest over alle mensen uitstorten. Uw zoons en dochters zullen profeteren en jonge mannen zullen visioenen zien en jullie oude mannen zullen dromen dromen en op mijn dienaren en op mijn dienstmaagden etc.) Een bericht op 2020/11/04 over het vaccin:

  GEEN gewoon vaccin. Nanodeeltjes. Wanneer het in je lichaam komt, wordt het geassembleerd, het groeit, het versmelt met al je cellen, spieren en botten. Als u later van gedachten verandert is het te laat. Het is geen RFID-chip die je kunt uitgraven. U WORDT ÉÉN MET U. JE WORDT ÉÉN MET ARTIFICILE INTELLIGENCE AL je wordt je eigen computerinterface. U maakt deel uit van het systeem.

  HET VERANDERT JE DNA. Je wordt zo ver weg van mens zijn dat Jezus je niet herkent. Injectie bevat gehumaniseerde muizen, gehumaniseerde planten, geaborteerde baby’s , sterilisatiechemicaliën. HET IS UITERST GEVAARLIJK. Als je instemt met het vaccin, maak je jezelf klaar voor vernietiging.

  ZIJ ZULLEN HET ONS GAAN OPDRINGEN. Het wordt VERPLICHT. Je kunt het dit jaar verwachten. We vallen nog steeds onder de medische staat van beleg.Laat u niet eens testen op Covid 19. (Zo Trump verplichtte 3 miljoen tests per week.) DIT ZET MENSEN IN DE BEESTSYSTEEMDATABASE CONTACTEER TRACING. ( bevestiging gelezen elders in een bericht hierover dat een arsenaal aan zware metalen in de vaccinatie als antenne zal fungeren voor de straling uitgaande van 5G. Het vaccinis tevens bedoeld is als een genenmanipulatie van alle mensen – vandaar dat dit vaccin nu geheel bovenaan de agenda staat!).

  ‘Want de ogen van de Heer strekken zich over de hele aarde uit om hen te sterken wier hart volledig is toegewijd.’ 2 Chron. 16::9.

 4. Margreet schreef:

  Je kunt wel twijfelen om wat dan ook,mondkapjes,inentingen,maar ze drijven wetten door dat het verplicht word…walgelijk wat een wereld ,er blijven voor en tegen ,macht en geld maakt weer dat bevolkingsgroepen geweerd worden,omdat je geen mondkapje draagt of je laat inenten,en een overgrote meerderheid blijft VVD stemmen,wat zegt dat over ons land ??

 5. Levi Patty schreef:

  De regering is ook maar een poppenkast met het opgelegde beleid, VN. Het is niet voor niets dat ze stug volhouden op de ingeslagen weg en geen discussie aan gaan. Er is geen inmenging mogelijk om hun beleid te veranderen. De represailles zullen ook strikter en dreigender worden. Zie: Canada, Australië, New Zealand, UK en Ierland. Het zal niet lang duren en treedt het leger in beeld om ergens in te grijpen. Bijv. bij vaccinaties.

 6. Gelswinda Koster schreef:

  Halo Fred,

  Hier is een bemoedigende link over het Event, dat is als de Kosmische Centrale zon in het midden van de Melkweg het grote LICHT na 26.0 jaar uit gaat stralen en alles in het NASTENLIEFDE LICHT ZET

  Lieve LICHT GROET van GELSWINDA

 7. EF schreef:

  Toch goed dat steeds meer mensen twijfelen en niet gelijk of helemaal niet willen enten. In een half jaar tijd een vaccin hebben is in mijn ogen niet mogelijk… daarnaast denk ik niet dat dit virus meer weg te krijgen is. Het muteert zich net zoals het griepvirus doet… ook dat is nog steeds nr 1 waar mensen met onderliggende gezondheids problemen mee overlijden… niet AAN maar MEE overlijden of ernstig ziek worden. Dus wie houdt wie voor de gek? Ik zeg mensen sta op en wat je ook denkt van Corona of alles eromheen en hoe het is ontstaan, als je je eigen verstand gebruikt dan is het onlogisch wat er gebeurd..

  Vrijheid is weg
  Gezelligheid is weg
  Sociale contacten in persoon is bijna weg
  Eigen mening uiten in vrijheid is weg
  Eenzaamheid ouderen mensen is normaal
  Jeugd en ontspanning is weg
  Haat neemt toe is normaal

  Besef je goed dat dit bijna ergens op lijkt.

  Ik zeg bewust bijna, want ik blijf erin geloven dat mensen uiteindelijk zullen opstaan voor we alles kwijt zijn

  Gebruik je eigen verstand en logica! Dat is je gegeven om te gebruiken en zelf na te denken. Niet om zomaar te volgen je te laten beïnvloeden door eenzijdige nieuwsberichten, eenzijdige onderzoeken

  Er is ook een andere kant en misschien denk je dan gelijk oh ja complotdenkers. Maar dat is onterecht er zijn rapporten en onderzoeken van andere artsen, virologen en onderzoekers die andere dingen zeggen

  Dit zijn geen mensen die complotdenkers zijn. Nee absoluut niet. Ze doen ook hun werk, maar waarom luistert er dan niemand naar of leggen ze het naast elkaar o.a de regering! Is toch een reële vraag die je jezelf zou kunnen stellen of niet?

  Feiten zijn dat die rapporten er ook zijn onderzocht door artsen, virologen enz enz

  Dus vreemd toch dat we daar niets over horen en het afgedaan wordt als onzin!!

  Je moet dingen los zien van elkaar en dan je eigen verstand gebruiken en erover nadenken

  Niet bang zijn dat ze (buurman,familie enz) denken dat je niet goed bent omdat je kritisch kijkt en vragen stelt en je dingen afvraagt

  Dat heet je EIGEN gezonde verstand gebruiken en daar hebben we hersens voor gekregen. En niet zomaar alles aannemen omdat dat is wat je hoort je verteld wordt

  Als jij griep hebt snot verkouden hoesten en proesten ga je dan normaal gesproken wel even gezellig bij je al zwakke ouders langs of tante of wie dan ook? Nee toch mag ik aannemen. Denk zelf na en denk logisch na!

  Verdiep je eens in dat wat je niet hoort op tv, maar toch aanwezig is… ook daarin logisch nadenken….

  Uiteindelijk zul je dan waarschijnlijk tot de conclusie moeten komen dat het toch echt allemaal niet helemaal klopt en dat er veel dingen zijm niet logisch zijn of waar je op z’n minst een vraagteken bij moet of kunt zetten

 8. martien stoop schreef:

  Waar macht verschijnt, verdwijnt de liefde en wordt het angstbeleid versterkt, wat gedoemd is te falen. Wat je zaait zul je oogsten!. Wat heeft de regering ons vanaf maart voor goeds gebracht?

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.