Nieuwsbrief nr. 21: van weten naar werken – van begrijpen naar bouwen

Vandaag is Nieuwsbrief nr. 21 van TransitieWeb verzonden met behulp van een nieuwe mailing service. Ben je abonnee en heb je de nieuwsbrief niet in je Inbox ontvangen? Check dan je spamfolder. Ontbreekt hij ook daar, download hem dan alsnog (pdf). Hieronder volgt de eerste paragraaf van deze 21ste editie.

Nieuwsbrief TransitieWeb

De economische macht terugpakken

Na twee jaar coronacrisis weten we het wel.
We weten dat er jarenlang voorgekookte en duistere plannen worden uitgerold. We weten dat het World Economic Forum daarin een hoofdrol speelt.

We weten dat de covid-injecties de volksgezondheid ondermijnen en dat de politieke, economische en militaire confrontatie met Rusland de economie en de samenleving ontwrichten. En we weten ook al een tijdje dat er een voedselcrisis aankomt.

We weten het allemaal.

Er is deze twee jaar veel energie gaan zitten in het ontrafelen van alle leugens en halve waarheden. Dat was nodig, maar daar zijn ook grenzen aan. We naderen het moment dat het contraproductief wordt om nog langer met onthullingen, weerleggingen, analyses en kritieken bezig te zijn. Het allemaal net nog wat beter weten is zinloos. Het put ons uit. Het bouwt niets op.

Met inzichten alleen komen we hier niet uit.

Het is de hoogste tijd om het zelf anders te gaan DOEN.
En wel aan de basis van de samenleving.
Het is nodig dat we op alle essentiële levensgebieden alternatieven ontwikkelen, zoals op het vlak van voedselvoorziening, gezondheid, onderwijs, wonen en werken. Zo pakken we de economische macht terug.

Klik hier om je te abonneren op onze Nieuwsbrief.

Gerelateerd

De economische macht terugpakken met levensboerderijen

Highlights uit de pas verschenen bundel ’10 jaar TransitieWeb’

TransitieWeb krijgt een nieuwsbrief

Alternatieve nieuwssites zijn kwetsbaar

10 jaar TransitieWeb

Eind oktober vorig jaar verscheen de bundel 10 jaar TransitieWeb. Een selectie van 522 pagina’s met artikelen van 33 auteurs.
Klik hier voor meer informatie over dit bijzondere boek.

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Sjef schreef:

  Vrees dat alles te laat is, je kunt wel zeggen dat je een alternatieve situatie wilt, maar dat laat men niet toe. Geloof me maar want ik weet uit ervaring hoe politiek werkt.

  • Fred Teunissen schreef:

   We zijn inderdaad laat met serieuze alternatieven.
   Maar het mooie is dat deze zich – als de tijd rijp is – razendsnel kunnen uitbreiden.
   En er zal zeker tegenwind komen. Maar dat is geen reden om de benodigde acties achterwege te laten.
   Het plezier dat je daarin hebt neemt niemand je meer af.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.