Nieuwe spirituele zender Radio Gletsjer draait in augustus proef: iedere werkdag van 12 tot 2

Op maandag 2 augustus is de nieuwe Nederlandse radiozender Radio Gletsjer de lucht in gegaan. Een zender die de wereld wil veranderen, zoals op de website te lezen is. De slogan luidt: Hoger bewustzijn. Diepere radio.

Radio Gletsjer is een initiatief van podcasters Merlyn van Dobben (De Interdimensionele Tolk Show) en Niels Lunsing (NieuweTijd Podcast), die de tijd meer dan rijp vonden om het radiowiel opnieuw uit te vinden.

Radio Gletsjer try-out

Gevoel en intuïtie

Meer verdieping. Meer authenticiteit. Meer aandacht voor onderwerpen die jarenlang zijn weggewuifd als zijnde ‘zweverig’, terwijl er tegenwoordig op elke straathoek een yogastudio zit, steeds meer Nederlanders verslingerd zijn geraakt aan meditatie en breath work en Barack Obama het bestaan van UFO’s bevestigt.

Belangrijker dan statistieken, toekomstmodellen en ‘de feiten’ zijn volgens Van Dobben en Lunsing de meer ongrijpbare elementen van een verhaal: gevoel, intuïtie en een open mind.

Deze focus betekent dat muziek een ondergeschikte rol in de programmering krijgt. Maximaal vier platen per uur, voor de rest wordt er gepraat.

Elke werkdag

De hele maand augustus staat in het teken van de try-out, die plaatsvindt op het YouTube-kanaal van Radio Gletsjer. Samen met een wisselende gast, schuiven Van Dobben en Lunsing iedere werkdag aan, van twaalf tot twee ’s middags.

Missie: de wereld veranderen.

Uitzending 12 augustus

Gisteren was ik gast in de uitzending. We spraken over een brede waaier van onderwerpen, waaronder het boek over de Akasha Kronieken dat Helena Struik en ik schreven.

Klik hier voor de volledige uitzending.

Uitzending 11 augustus

Radio Gletsjer website
Twitter
Facebook

Merlyn en Niels met elkaar in gesprek

Gerelateerd

Niels Lunsing lanceert De Audiokrant, een wekelijkse bundeling van onafhankelijk nieuws

Regering reageert met repressie op de snelle groei van onafhankelijke media

Maak je eigen nieuwsportal met de nieuwe RSS Reader van HoeZitHetNuEcht

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. SummerMoon schreef:

  Toch jammer dat ze dit op YouTube (censuur) doen en via Twitter (censuur en heet nu X) en Facebook (censuur) aan hun bekendheid werken.

  Al jaren gebruik ik deze online kanalen niet meer. En ik ben zéker niet de enige.

  Het zou fijn zijn als ze ook alternatieve kanalen gebruiken of alles in eigen hand beheren.

 2. M. Kleijn schreef:

  Super!!!

 3. Nelly schreef:

  Super! Probeer hiervoor ook Belgische programmamakers warm te maken aub!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.