De Audiokrant: iedere week een onafhankelijke nieuwsupdate

Elke week belt programmamaker Niels Lunsing met drie collega’s die zich met passie inzetten voor een eerlijke en onafhankelijke nieuwsvoorziening. Zij vertellen hem wat er die week voor hen uitspringt. De Audiokant biedt zo in drie keer tien minuten een mooie, onafhankelijke nieuwsupdate.

De alternatieve media in Nederland zijn de afgelopen jaren flink gegroeid en streven meer betere samenwerking. Om dit geluid te versterken maakt Niels Lunsing regelmatig een overzicht van verschillende kanalen met onafhankelijk nieuws (websites, YouTube-kanalen, podcasters en schrijvers) die bestaan naast de reguliere media.

Editie 23

In de drieëntwintigste Audiokrant editie praat Niels Lunsing met Rick Kuitems van LNN, Mike Verest van Leefbewust en Fred Teunissen van Transitieweb.

Thema’s:
* de opbouw van een experimentele en onafhankelijke omroep
* jongeren worden zwaar getroffen door de coronacrisis
* testen op scholen en de komst van quarantainecentra

Editie 24

In de vierentwintigste Audiokrant editie komen Danny van CommonSenseTV, Rob Vellekoop van DLMPlus en Patricia Mensink van Alwareness TV aan het woord.

Thema’s:
* de bijwerkingen van de coronavaccins
* begin de dag met iets moois, Building a Perfect World, Christina von Dreien
* angstmantra’s, lege corona afdelingen, wie zijn wij als mens?

Editie 25

In de vijfentwintigste Audiokrant editie praat Niels Lunsing met journalist Rico Brouwer van Potkaars, Veerle Coulembier van RT Dutch België & hoofdredacteur Sander Compagner van de Andere Krant.

Thema’s:
* gewonnen en snel weer verloren rechtszaak tegen de de avondklok, rechtsongelijkheid, aardbevingsschade, buitenparlementaire onderzoekscommissie
* opstart van een nieuw onafhankelijk medium in Vlaanderen, live streaming, 488 arrestaties bij protest in Brussel, angst overheerst
*

Alle edities op SoundCloud

Hier vind je alle edities van de Audiokrant Nieuwe Tijd podcast op Soundcloud.

Gerelateerd

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Bekkering-Tideman, Hulshorst schreef:

  Wat een geweldig initiatief !!!Deze podcasts !!

 2. Helena Struik schreef:

  Dank je wel Mariette. 1 vraag, je schrijft over artikel 9……artikel 9 van wat precies?

 3. Mariette Lammers schreef:

  Renate Sorensen –
  voormalige woonplaats Amsterdam – huidige woonplaats Denver –
  getrouwd met David Sorensen

  bericht geplaatst op 17 Februari : StopWorldControl.com – The voice of Freedom

  Zo kun je legaal de Avondklok negeren:
  Advocaat Jeroen Pols in een persconferentie samen met Willem Engel, moedigt Nederlanders aan tot burgerlijke ongehoorzaamheid waar het gaat om onbevoegdelijk uitgevaardigde maatregelen door de overheid. In dit geval legt hij uit hoe je je niet aan de avondklok hoeft te houden. Ik heb het advies dat hij hierover geeft voor jullie opgeschreven:
  “Ga na 9 uur naar buiten maar gedraag je correct. Als je aangesproken wordt door de politie zeg dat je naar buiten gaat uit protest en gebruik maakt van je recht om te betogen zoals in artikel 9 is vastgelegd.
  Zeg gewoon: Ik weet dat er een noodverordening is die stelt dat ik na 9 uur niet naar buiten mag, maar er is geen sprake van een uitzonderingssituatie die het in inroepen van zo’n maatregel rechtvaardigt. Als je een boete krijgt, zeg dat je ‘m laat voorkomen.
  Spreek ook de agenten aan. Ook zij zijn burgers. Ook zij maken zich hele grote zorgen, en zij worden in een onmogelijke situatie gebracht door de beleidsmakers. Want politiemensen zijn dat geworden omdat ze de samenleving willen dienen. Niet om hun medeburgers te tiranniseren.
  Ook zij zitten in een onmogelijke positie want zij moeten bevelen uitvoeren die onbevoegdelijk gegeven worden. Spreek rustig met de politie, heb begrip voor hen en val ze vooral niet aan. Engel voegde er wel aan toe dat het politiegeweld dat er ook is, op geen enkele wijze valt goed te praten en dat dat ook onacceptabel is. Met andere woorden, er zijn goede politieagenten maar ook niet goede.
  Pols vervolgt: “Wij kunnen ten alle tijde gebruik blijven maken van ons recht om vreedzaam te demonstreren en ons recht van vrije meningsuiting.
  Blijf demonstreren, maar doe het slim: zonder geweld, zonder mondkapje, met heel veel liefde, altijd bereid zijn het gesprek aan te gaan, maar wel duidelijk maken waarom je demonstreert, tegen het onrecht van wat de overheid ons onterecht oplegt.
  Je kunt nooit winnen van de staat door geweld, want de staat heeft het geweldsmonopolie.
  De enige manier om van de staat te winnen is zonder geweld, door vreedzaam te protesteren en burgerlijke ongehoorzaamheid, wat in dit geval volkomen gerechtvaardigd is, want alle andere middelen zijn uitgeput. Dus je mag de maatregelen, die volkomen onrechtmatig zijn, die mag je gewoon negeren.”
  Wil je graag na 9 uur demonstratief de straat op, maar ben je bang dat je gaat vergeten wat je kunt zeggen tegen de politie mocht je eventueel worden aangehouden? Print dan onderstaand tekstje even uit en neem het mee. Dat zal je helpen! Dat zou ik zelf ook doen. 😀
  Succes!
  Renate Sorensen

  Ga na 9 uur naar buiten maar gedraag je correct. Als je aangesproken wordt door de politie zeg dan:
  “Ik ga naar buiten uit protest en maak gebruik van mijn recht om te betogen zoals in artikel 9 is vastgelegd.
  Ik weet dat er een noodverordening is die stelt dat ik na 9 uur niet naar buiten mag, maar er is geen sprake van een uitzonderingssituatie die het in inroepen van zo’n maatregel rechtvaardigt.
  Wij kunnen ten alle tijde gebruik blijven maken van ons recht om vreedzaam te demonstreren en ons recht van vrije meningsuiting.”
  Als je een boete krijgt, zeg dan dat je de boete laat voorkomen.
  ‐‐‐———————————————————

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.