Audiokrant nr. 11 – vrije mening onder druk, volledige lockdown en achtergronden Gezond Verstand

Dit is alweer de elfde editie van De Audiokrant. Hierin gaat Niels Lunsing in gesprek met schrijver Pieter Stuurman, Rob Vellekoop van DLM Plus en Fred Teunissen van Transitieweb.

Audiokrant nr. 11

Niels interviewt in zijn luisterkrant mensen van vrije nieuwssites over de afgelopen week. Hij zoekt daarvoor alternatieve vrije media op en daagt hen uit met dwarse vragen.

Fred Teunissen (Transitieweb) komt in de Audiokrant met een verhaal over een Canadese klokkenluider. Het is nog onduidelijk of het verhaal helemaal op waarheid is berust, maar Fred denkt dat het om een plausibel verhaal gaat. Er zou een document zijn gelekt waarin de routekaart te lezen is van een wereldwijd COVID-19 complot. De komende maanden zal er worden toegewerkt naar een volledige lockdown die in december definitief zal worden. Fred maakt zich ernstig zorgen over de toekomst en ziet ook de connectie met 5G.

Rob Vellekoop (DLM Plus) praat ons bij over zijn ervaringen op LinkedIn wanneer hij spreekt van een dictatuur. Volgens Rob krijgt hij veel negatieve reacties en gaat het nooit over de inhoud van zijn artikel. De reacties gaan erg ver en dat is een vervelende situatie. Rob ziet ook met veel verontrusting de aantijgingen die gedaan worden jegens het nieuwe blad Gezond Verstand. Tot slot roept Rob alle mensen op die zich met hart en ziel inzetten voor eerlijke en onafhankelijke nieuwsvoorziening om hiermee door te gaan.

Schrijver Pieter Stuurman is sinds kort betrokken bij het nieuwe blad Gezond Verstand. Hij praat ons bij over wat er in het nieuwe blad staat en vooral ook de aandacht die het gekregen heeft in NRC en zelfs de politiek. In een column van Maxim Februari wordt er beweerd dat het blad pro-Russisch zou zijn en ook Russische belangen zou behartigen, namelijk: gas. Pieter is nauw betrokken bij het nieuwe blad en weet hoe Gezond Verstand wordt gefinancierd. Volgens Pieter wordt Gezond Verstand neergezet als complot-blad, maar is juist NRC met beweringen over Rusland bezig om een complot de wereld in te helpen.

Luister zelf

***
Dit artikel is in dank overgenomen van de website DLM Plus.
Voorgaande edities van de Audiokrant vind je op de site Blik op de Maatschappij van Niels Lunsing.

Gerelateerd

Nog een keer de Spoedwet, Noodwet of Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Niels Lunsing lanceert De Audiokrant, een wekelijkse bundeling van onafhankelijk nieuws

Dit is geen pandemie, maar een wereldwijde machtsgreep

Kleur bekennen

TransitieWeb haf de afgelopen maanden een oranje kleuraccent. Dit onderstreepte dat het – met de naderende spoedwet – code oranje is voor de grondrechten van onze bevolking.
Nu ook de Eerste Kamer de spoedwet heeft aangenomen, is het code rood.
TransitieWeb zal een aantal dagen uit protest een rood kleuraccent hebben. Om daarna terug te keren naar het oude, vertrouwde groen.

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Margie schreef:

  Steun onze boeren, steun elkaar!
  17 november Code Oranje

  farmersdefenceforce.nl/oproe…de-oranje/

 2. Aike schreef:

  Wellicht dat jullie je kunnen vinden in “de speech die Rutte zou moeten geven”. youtu.be/Fh1MD9dtQYk
  Het is een poging om ook conformdenkers in te laten zien dat het ook logischer kan. (Dus zonder beperkingen van grondrechten).
  Hoe meer mensen het zien, hoe beter.

 3. Wilfred schreef:

  “If you love a person, you accept the total person. With all the defects. Because those defects are a part of the person. Never try to change a person you love, because the very effort to change says that you love half, and the other half of the person is not accepted. When you love, you simply love.”

 4. Wilfred schreef:

  Als mens zou je je hier eigenlijk allemaal niet bezig mee moeten houden, de wereld om je heen is een illusie, religies politiek (you name it) is een afleiding van de stilte die jij werkelijk bent. We zijn toeschouwers van een spektakel, wees stil, en zie, we hebben geen enkele invloed op wat komen gaat.

 5. Levi Patty schreef:

  Wat het eerste punt betreft, dat klopt. Canada( Ontario), Australië en Ierland bewandelen hetzelfde pad. LinkedIn is natuurlijk opgezet om contacten te leggen met gelijk denkenden om aan het werk te komen. En als je vertelt dat het er niet zonnig uitziet met werken in de toekomst, technocratisch en cyberborgs, gaat iedereen met de hakken in het zand om zich er tegen te verzetten. Wat de NRC beweringen betreft, moet je met een zout pilaar nemen. Karel van Wolferen heeft jaren voor de NRC gewerkt toen journalistiek nog kritisch was en nieuws uit het werkveld werd gehaald en niet uit de studieboeken en achter het scherm van een pc, laptop of tablet. Wat dat gas verhaal betreft. Het was juist Rutte die een aantal jaren geleden het gas aan Poetin heeft verkocht. Om Nederland als gas rotonde in Noord-Europa te laten fungeren. Met name belangrijk voor Engeland. Italie zou hetzelfde doen voor Zuid-Europa. Poetin heeft na het afbetalen van de Rothschild(Centrale Banken) lening paar jaar geleden Rusland uitgetrapt. Dus de NRC is “goed” bezig met zijn complot theorie. Kun je zien hoe daar het journalistieke werk wordt bedreven!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.