Nieuw jaar, andere agenda!

Deze zomer verscheen bij uitgeverij Trophonios de Eenvoudig Leven Agenda 2023, samengesteld door Nynke Valk. Dit is niet alleen een agenda, maar ook een werkboek om je leven beter in balans te brengen. Ter illustratie hier de inspiratietekst en tekening bij de maand mei. Blader ook eens door het inkijkexemplaar (pdf).Actie en weer terug

 

Actie en weer terug

Mijn spirituele leraar werkte graag met slogans. Deze hadden meestal een hoog gehalte aan praktische wijsheid. Een van zijn slogans luidde: “Act and go back”.
Het gaat erom dat als je iets gedaan hebt – wat dan ook – je dan even stilhoudt en terugkomt bij jezelf. Normaal gesproken hebben we de neiging om zonder pauze van het een in het ander te rollen en te ‘verdwijnen’ in activiteit. Dit kan tot gevolg hebben dat
stress gedurende de dag zich langzaam opbouwt. Er is dan geen ontspanning na inspanning meer.

Als je de slogan wil toepassen, gebruik dan de natuurlijke onderbrekingen in je dag om bij jezelf terug te komen. Neem tussen twee afspraken een korte pauze, of als je ergens staat te wachten, grijp dan niet meteen je telefoon, maar maak even contact met jezelf.
Vaak geeft je lichaam het al aan wanneer het behoefte heeft aan een pauze, bijvoorbeeld als je tegenzin ervaart bij wat je aan het doen bent, als je aandacht afdwaalt of als je puur op wilskracht nog even verder wil.

Dan kun je een moment nemen om bij jezelf terug te komen:

Breng je aandacht naar je lichaam
Wees je bewust van wat je ziet en hoort
Maak contact met wat je voelt

Sta jezelf toe om even niets te hoeven

Ga dan met frisse energie weer verder

 

Eenvoudig Leven Agenda 2023

Auteur: Nynke Valk
Website: De heldere spiegel

Illustraties: Alex Peters
Verschenen: 30 juni 2022
Paperback, 220 pagina’s
ISBN: 9789491728471
Prijs: € 21,95

UITVERKOCHT

 

Uitgever: Trophonios Publishing

Gerelateerd

Kun je de richting van je leven plannen?

Stel jezelf open voor kleine momenten van verwondering

Maak van jouw 2020 een kunstwerk

Hoe willen we leven?

Kernwaarden hebben onderhoud nodig

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.