Waarom zijn de globalisten zo gebeten op Rusland?

Het Westen escaleert maar door. Wat is het diepere motief achter de oorlogszucht van de westerse regeringen? Gepensioneerd US kolonel Douglas Macgregor dook in een tekst van Geirge Soros. Daarin staat het antwoord.

Zie hiervoor de passage vanaf 26 minuten en 55 seconden in de onderstaande video.

Dit is de vertaling van twee kernfragmenten daarin (accentuering is door mij aangebracht, FT):

“Ik las een document dat ruim 10 jaar gelden is opgesteld door George Soros, waarin hij onomwonden spreekt over dit soort complete oorlog met Rusland, die er uiteindelijk zal komen, en wel omdat Rusland de laatste nationale staat is die zich verzet (tegen de globalisten FT) vanuit een duidelijk christelijk-orthodoxe cultuur en met een eigen Russische identiteit als het hart van die nationale staat. Die moet uit de weg geruimd worden.
Weet je, ik denk dat de mensen die het voor het zeggen hebben in het Westen en in Washington van mening zijn dat ze de nationale identiteiten van de Europse en de Amerikaanse bevolking met succes hebben vernietigd. We hebben immers geen gevoel voor eigenwaarde meer, onze grenzen worden niet verdedigd en we bieden geen weerstand tegen de instroom van migranten uit de ontwikkelingslanden. Die lopen over ons heen en gedragen zich alsof wij voor hun levensonderhoud verantwoordelijk zijn en alsof onze wetten niet voor hen gelden.
Dit lijkt mij een vrij goede inschatting en evaluatie van de situatie en dit betekent een grote overwinning voor George Soros en de globalistische anti-nationalisten die open grenzen willen en dit een ‘open samenleving’ noemen, maar dit wordt een amorfe massa van mensen die vechten om te overleven en worden gereduceerd tot een absoluut minimaal bestaan.
Dit alles is de achtergrond.”
(..)
Ik denk dat Poetin zich realiseert dat dit een strijd is om het voortbestaan van de staat en ik denk dat het Russische volk dit met hem eens is.”

Een enorme tragedie:
‘iets van deze omvang hebben we niet meer gezien sinds 1945′

Aan het begin van de video geeft Macgregor een overzicht van de stand van zaken aan het front. Hoe gruwelijk die is blijkt uit het feit dat er al 120.000 Oekraïense militairen zijn gesneuveld, 35.000 worden vermist en 300.000 gewond zijn geraakt. Hij schat deze aantallen aan Russische zijde op ergens tussen 16.000 en 25.000 aan gesneuvelden en 40.000 tot 50.000 gewonden.
Dit is een tragedie van een enorme omvang en de elites in het Westen willen die nog veel groter maken.

Fullscale war

The Saker blogt op 27 januari:

(..) ”we are very, very close to a fullscale war between the US and Russia. What is even worse is that I don’t see how such a war could be avoided. I explained that in my recent post here. Simply put, there is *zero* chance of the US/NATO/EU victory, which means that the US Neocons will be faced by a stark choice: defeat or go nuclear (and even that won’t yield a victory for the United West).

Putin tried everything in his power to avoid that outcome, but he was not dealing with rational actors – which is a key assumption of any theory of deterrence – and so it is the US Neocons forced this outcome on the entire planet.

What the US Neocons will eventually decide is impossible to predict: yes they are cowards, but they are hate-filled cowards. And I am not so sure about their self-preservation instincts simply because they are too ignorant and stupid to understand the danger.

Frankly, I am appalled and disgusted by the current situation.” (..)

Lees hier het hele bericht.

Toevoeging 30 januari
  1. Alex Christoforou over de westerse wens de hand te leggen op Russische bodemrijkdommen. Hij legt het haarscherp uit.
  2. Gonzalo Lira over de ineenstorting van het Amerikaanse imperium en de start van de derde wereldoorlog.
Toevoeging 28 januari

Gerelateerd

Dostojevski’s grootinquisiteur: rolmodel voor het WEF

Russische minister Lavrov waarschuwt Europa – met updates

Houd rekening met de mogelijkheid van een continentale oorlog

Waar blijven de grote vredesdemonstraties?

De tragedie in Oekraïne dreigt een nog veel grotere omvang te krijgen – met toevoeging

US retired colonel Douglas MacGregor: “Inzet van westerse troepen in Oekraïne is waanzin”

The Saker: “Rusland is in oorlog met de VS en de NAVO”

NAVO versus Rusland: hoe krijg je een evenwichtiger beeld?

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is. Dit komt, omdat er eerst moderatie plaatsvindt.

Als je reageert kun je aangeven dat je een seintje wilt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen met anderen?
Maak dan bij voorkeur gebruik van e-mail. Zo is de kans een stuk kleiner dat je bericht gecensureerd wordt.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.