Waar blijven de grote vredesdemonstraties?

Terwijl de NAVO-landen zich opmaken voor een langdurige, hete oorlog tegen Rusland (as long as it takes), met desastreuze gevolgen voor honderden miljoenen mensen, blijven grote vredesdemonstraties in ons land uit. Hoe kan dat?

Aan het begin van deze escalerende oorlog had Rusland de schijn tegen. Er is bij velen immers nog weinig bekend over de achtergrond van de Maidan-coup in Kiev in 2014, gevolgd door de burgeroorlog in de oostelijke provincies van Oekraïne. Zonder zicht op deze ontwikkelingen en op de systematische uitbreiding van de NAVO richting Rusland zijn de gebeurtenissen van het afgelopen jaar niet goed te plaatsen.

Inmiddels wordt echter steeds duidelijker dat het Westen deze oorlog wil (‘as long as it takes’) en langdurig heeft voorbereid. Het doel is Ruslands macht te breken, het land in stukken op te delen en economisch leeg te zuigen.

Inmiddels vechten er langs de Russiche grenzen NAVO-troepen in Oekraiens uniform en zij nemen ook regelmatig doelen in Rusland onder vuur. Dat zijn regelrechte oorlogsacties en oorlogs-aanleidingen. Rusland reageert daar uiterst terughoudend op om niet onnodig olie op het vuur te gooien. Het beseft dat het zo ongeveer vanaf augustus 2022 niet alleen tegen het Oekraïense leger, maar ook tegen NAVO-troepen vecht. Omdat de NAVO-troepen Rusland aanvallen zijn de Nederlandse wapenleveranties aan het regime in Kiev een oorlogsdaad. tegen Rusland. Met alle verreikende consequenties van dien.

Doelbewuste escalatie

De NAVO-landen zien een langdurige oorlog als een hefboom voor hun Great Reset. De sancties veroorzaken een grote economische teruggang in de EU, een nog grotere afhankelijkheid van de VS en een razendsnelle verarming van de bevolking. Daar komen dadelijk de oorlogsuitgaven nog bovenop.

Het is te verwachten dat de escalatie van de oorlog gebruikt gaat worden als argument voor nog verdergaande beperkingen van grondrechten, instelling van de staat van beleg en het onderdrukken van de oppositie.

Het is van het grootste belang om nu op te komen voor stopzetting van alle vijandelijkheden en dus ook van alle wapenleveranties en voor het starten met onderhandelingen zonder voorwaarden vooraf.
Dat is voor de bevolkingen van de EU, van Oekraïne en van Rusland een acceptabel uitgangspunt, want zij hebben alleen maar te verliezen bij deze oorlog.

Situatie elders

In ons land blijft het erg stil tot nu toe wat betreft vredesdemonstraties. In andere EU-landen komt er wel het een en ander op gang, maar veel acties zijn er nog niet en zeker geen massademonstraties. Hier enkele voorbeelden.

Parijs: “Macron, wij willen jouw oorlog niet!”

Berlijn Alexanderplatz: “Vrede, vrijheid, solidariteit!”

Nota Bene: de geluidswagen aan de kop van de demonstratie toont de vlaggen van Rusland en Oekraine naast elkaar, met als bijschrift: Not in our name!

Slowakije: politiegeweld tegen vredesdemostranten

Leipzig: “Frieden schaffen ohne Waffen”

‘As long as it takes’

Steun aan de oorlog zo lang als nodig. Dat is de westerse oorlogsmantra, die je nu overal ziet opduiken. De Griekse vlogger Alex Christoforou geeft hier op knappe wijze sarcastisch en zeer to-the-point commentaar op (na 33 minuten, maar daarvoor is ook zeker de moeite waard!). Aanleiding: het recente bezoek van Zelensky aan Washington.

Toevoeging 25 december

Lees ook:

“Preemptive Nuclear War”: The Historic Battle for Peace and Democracy. A Third World War Threatens the Future of Humanity

Davos & the Plot to Seize Russia – econoom Martin Armstrong over zijn nieuwe boek

[intro pdf] The Plot so Seize Russia – [boek bestellen]

It’s WORSE than they’re telling you in Ukraine | Redacted with Clayton Morris

The clash between Russia and NATO: a matter of weeks (days)?

Alex Christoforou – Graham; WE are in it to win it, break Russia, take Putin out. WaPo, Russia not behind NS attack. U/1 (video)

Gonzalo Lira: Will Poland Be The Next Proxy—I Think Yes (video)

Gerelateerd

De tragedie in Oekraïne dreigt een nog veel grotere omvang te krijgen – met toevoeging

US retired colonel Douglas MacGregor: “Inzet van westerse troepen in Oekraïne is waanzin”

The Saker: “Rusland is in oorlog met de VS en de NAVO”

NAVO versus Rusland: hoe krijg je een evenwichtiger beeld?

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen met anderen?

Maak dan bij voorkeur gebruik van e-mail. Zo is de kans een stuk kleiner dat je bericht gecensureerd wordt.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Laura Gulickx schreef:

  voor mij als oudere is de tijd rijp om te stoppen met het gegeven van ‘demon-streren’ , manifesteren . laten we zien dat we volwassen zijn geworden en zelf ideëen hebben en welke. Hoezo verplicht je ID laten zien zonder dat er sprake is van schade en elke agent je om je ID kan vragen , gewoon omdat je als vrij mens laat zien dat we door hebben dat in de TWEEDE Kamer alle besluiten al één pot nat geworden zijn

 2. O. Verspuij schreef:

  Steeds meer mensen worden ‘geblockt.’ Ik kon laatst geen geld overmaken, een kennis geen geld opnemen bij de Rabo-bank automaat, wel toen hij naar binnen ging ….Toeval?? Wel fijn om jouw bericht te lezen over zoveel demonstraties in EU! Ik vond vanochtend inspiratie in de volgende video, van iemand die bij een Bijna Dood Ervaring dit alles al gezien had. En mensen ontdekten dat het steeds meer om liefde gaat, niet om angst …. En oa zei: er zijn diverse ”aardes’, afhankelijk van je eigen frequenties vind je mensen op dezelfde golflengte. Dus visualiseer dat en heb vertrouwen in het grote plan. Iemand zei tegen mij: ‘Bij jou is het: ‘als het maar positief is.’ Ja, aan de ene kant: gedachten hebben kracht en ik voed dat liever dan negatieve, angstgevoelens, ‘angstporno’ zoals iemand zei. Ik onderken het, lees de koppen, maar wil me er niet mee voeden, maar met inspirerende video’s, kontakten. Zoals gisteren een blog van een oudere met accordeon en tentje om oa anderen op te fleuren, en omdat hij het leuk vind, te fietsen door Portugal en Spanje, geen mooi weer, maar regen, blubber, lekke banden, enz. Normaal is hij heel positief, maar nu werd het hem ook geregeld te veel. Dus ik mailde hem: ‘Chapeau. Knap dat je dat allemaal kunt.!’ En kreeg nu een videootje terug met: ‘Een liedje : ‘De engeltjes hielden te wachte …’, niet voor op markten nu, maar alleen voor jou …” Hartstikke lief! En daar gaat het om. De video van vanochtend: Kijk ‘Near Death Experience: Tortured, Shown the Future & Met Jesus Christ with Ken Leth | Next Level Soul’ op YouTube. Mooi ….., puur … Fijne dagen, het hele jaar door!

 3. Hans Jongerius schreef:

  Laten we hopen dat er nieuwe constructieve energieën geactiveerd gaan worden na transit Saturnus van Steenbok naar Waterman vanaf half januari ’23.

 4. Maria schreef:

  Dag Transitieweb, ja inderdaad waar zijn de grote NEE’s! De mensen zijn moe wellicht, in shock over de absurde rekeningen en ook chronisch ziek. Je begint je wellicht af te vragen; wat als een donkere kant van de mensheid ons hier niet meer wil, moeten de goede mensen zich niet beginnen afvragen of wij hier eigenlijk wel horen? Is de planeet dan eigenlijk niet onze planeet? Heeft goedheid en licht een andere thuis? Waar houden we ons nog mee bezig eigenlijk? Deze donkere mensheid spreekt al lang onze taal niet. Dat heeft ze nooit gedaan. Hun taal is zo destructief dat het belachelijk wordt.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.