US retired colonel Douglas MacGregor: “Inzet van westerse troepen in Oekraïne is waanzin”

Rusland heeft zich uit tactische overwegingen uit Charkow en Cherson teruggetrokken. Onderwijl is een groot strategisch offensief in voorbereiding. Westerse troepen inzetten is complete waanzin, aldus gepensioneerd kolonel Douglas MacGregor.

Misschien is er de komende dagen nog een laatste kans op onderhandelingen. Volgens een goed geïnformeerde blogger heeft Moskou een ultimatum gesteld aan de regering in Kiev (video op 2:44). De inhoud van dit ultimatum: nu terug naar de onderhandelingstafel of er komt een complete vernietiging van niet alleen de elektrische, maar ook de gas-infrastructuur.

Als het tot zo’n aanval komt, dan is een Russische opmars waarschijnlijk niet meer ver weg. Gepensioneerd kolonel MacGregor spreekt van drie ‘assen’ waarlangs deze kan plaatsvinden: noord, oost en zuid. En met naar schatting 700.000 man.

Dat Rusland in het defensief is – het beeld dat de westerse media maandenlang hoog hielden – klopt niet, alsdus deze militair. Het is precies andersom. Het leger van Oekraïne is vrijwel verslagen, heeft immense verliezen geleden en de resterende vuurkracht komt voor een groot deel van oorlogstuig dat bediend wordt door westerse huurlingen en ‘adviseurs’.

Conclusie: binnen enkele weken kan het beeld ‘op de grond’ totaal veranderd zijn. Laten we hopen dat de oorlogsbeluste neocons aan het kortste eind trekken en dat er alsnog onderhandelingen komen.

Meer informatie

The Stage Is Set For US Combat Troops In Ukraine – OpEd

EVERYTHING changes in 4 weeks; this is Putin’s calm before the storm | Redacted with Clayton Morris

There is a dangerous pack of hyenas on the loose in Europe (The Saker)

Gerelateerd

NAVO versus Rusland: hoe krijg je een evenwichtiger beeld?

The Saker: “Rusland is in oorlog met de VS en de NAVO”

Wat hangt ons boven het hoofd?

Tegengeluid Oekraïne (deel 4) – Karel van Wolferen: “The instigators of the Ukraine crisis work from desks in Washington”

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.