Ik verbied de Regering en het parlement Nederland en Nederlanders in een oorlog te betrekken

Aan de Regering en de leden van de Eerste en Tweede Kamer der Staten Generaal

Geachte heer, mevrouw,

Ik verbied de Regering en de Eerste en Tweede Kamer der Staten Generaal wapens en geld te leveren ten behoeve van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Dit is niet onze oorlog, dit is niet ons conflict.

Ik verbied het Nederland en de Nederlanders nog langer in gevaar te brengen door oorlogsverklaringen en/of andere woorden of daden die Nederland en de Nederlanders tot legitiem oorlogsdoel voor Rusland maken.

Regering noch parlement hebben mandaat om een oorlog te beginnen/uit te lokken of Nederland in een oorlog te verwikkelen.
Ik gebied de Regering en de beide Kamers per onmiddellijk al het nodige te doen om diplomatieke onderhandelingen te beginnen en zowel Rusland als Oekraïne op te roepen over vrede/wapenstilstand te onderhandelen. En Rusland te berichten dat Nederland zich verder neutraal opstelt in deze oorlog die de onze niet is en niet moet worden.

Hoogachtend,

Ik heb deze brief ondertekend en roep alle lezers van TransitieWeb op dit ook te doen op:
https://ikdeburger.nl/project/ik-verbied-de-regering-en-het-parlement-nederland-en-nederlanders-in-een-oorlog-te-betrekken/

Aangepaste versie

Je kunt ook zelf een aangepaste versie maken en opsturen.
Als de reeds geadresseerde voorbeelden op Ik de Burger worden geactiveerd, kan je eigen tekst worden gebruikt en doorgestuurd.

Hier volgt een voorbeeld:

Geachte heer, mevrouw,

Overwegende dat uitzonderingen wegens volkenrechtelijke bepalingen op de Nederlandse strafwet hier niet van toepassing zijn, verbied ik de Regering en de Eerste en Tweede Kamer der Staten Generaal wapens en geld te leveren ten behoeve van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Dit is niet onze oorlog, dit is niet ons conflict.

Bovendien is deze oorlog uitgelokt door machten en krachten in de VS en de EU. Zowel Merkel als Hollande hebben onlangs toegegeven dat de Minsk akkoorden slechts bedoeld waren om voldoende tijd te winnen voor een kolossale wapenopbouw in Oekraïne.

Iedere Russische leider had op deze dreiging wel moeten reageren. De Russen hebben zelfs acht jaren geduld en zelfbeheersing betoond en al vele tienduizenden slachtoffers moeten betreuren en meer dan een miljoen vluchtelingen opgevangen. Zij konden echt niet anders dan uit zelfverdediging deze militaire operatie ondernemen. Het Russische volk verdient juist onze steun en respect in plaats van vijandschap.

Ik verbied u om Nederland en de Nederlanders nog langer in gevaar te brengen door oorlogsverklaringen en/of andere woorden of daden die Nederland en de Nederlanders tot legitiem oorlogsdoel voor Rusland maken.

Regering noch parlement hebben mandaat om een oorlog te beginnen/uit te lokken of Nederland in een oorlog te verwikkelen. (zie WETBOEK VAN STRAFRECHT artikel 100)

Ik gebied de Regering en de beide Kamers per onmiddellijk al het nodige te doen om diplomatieke onderhandelingen te beginnen en zowel Rusland als Oekraïne op te roepen over vrede/wapenstilstand te onderhandelen. En Rusland te berichten dat Nederland zich verder neutraal opstelt in deze oorlog die de onze niet is en niet moet worden.

Hoogachtend,

Wetboek van Strafrecht Artikel 100

Met gevangenisstraf van ten hoogste tien jaren of geldboete van de vijfde categorie wordt gestraft:
1 hij die, in geval van een oorlog waarin Nederland niet betrokken is, opzettelijk enige handeling verricht waardoor het gevaar ontstaat dat de staat in een oorlog wordt betrokken, of enig van regeringswege gegeven en bekendgemaakt bijzonder voorschrift tot handhaving van het niet deelnemen aan de oorlog opzettelijk overtreedt;
2 hij die, in tijd van oorlog, enig voorschrift van regeringswege in het belang van de veiligheid van de staat gegeven en bekendgemaakt, opzettelijk overtreedt.

Gerelateerd

Waarom zijn de globalisten zo gebeten op Rusland?

Russische minister Lavrov waarschuwt Europa – met updates

Houd rekening met de mogelijkheid van een continentale oorlog

Waar blijven de grote vredesdemonstraties?

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is. Dit komt, omdat er eerst moderatie plaatsvindt.

Als je reageert kun je aangeven dat je een seintje wilt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen met anderen?
Maak dan bij voorkeur gebruik van e-mail. Zo is de kans een stuk kleiner dat je bericht gecensureerd wordt.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. monique rachel schreef:

  Te gek voor woorden dat wij anno 2023 nog steeds niet in vrede en liefde met elkaar kunnen leven!

 2. Maria schreef:

  Idem Belgische regering! Dank voor deze petitie!!

 3. L. schreef:

  Neem nu eindelijk je verantwoordelijkheid. Zorg voor de burger en help de vrede te waarborgen. Stop onmiddelijk deze idiotie.

 4. Harry van den Berg schreef:

  Mochten wij Nederlanders betrokken raken bij die oorlog en de regering stuurt soldaten naar het front dan verklaar ik die soldaten nu alvast grote sukkels die zich laten afknallen aan het front, terwijl die idiote hoge heren aan de koffie zitten.
  Sukkels ipv achteraf helden genoemd te worden. Het zijn altijd een paar regeringsfiguren die oorlogen uitlokken om machtswellust en money, de grote wereldduivels.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.