Iedere dag mediteren voor de vrede

Vannacht om 1:00 is er een wereldwijde meditatie voor de vrede. Simultaan, in alle landen. Het is de afsluiting van de World Peace Week (17-24 september).

 

Werkt zoiets? Ik denk van wel.
Als veel mensen gelijktijdig een krachtige en zuivere intentie ‘beleven’ dan wordt dit een atmosferische realiteit die een positieve invloed uitoefent op de omgeving. En dat kan een groot goed zijn.

Maar…. er is ook een risico verbonden aan simultane wereldomspannende evenementen voor de vrede. Ze kunnen ‘gehackt’ worden door politici en andere ‘ideologisch belanghebbenden’. Hoe? Door middel van de media-uitingen die met zulke grootschalige gebeurtenissen gepaard gaan. Het is deze voorafgaande tamtam die vaak veel geld en inspanning kost. De zuivere intentie van de mediterende deelnemers kan daarmee in een bepaalde richting worden gebogen.

Daarom is het goed om alert te zijn bij deze media-uitingen. Zijn ze zuiver? Of is er een specifieke politieke boodschap in verpakt die niets met de vrede heeft uit te staan?

Ik denk eigenlijk dat het veel beter is om iedere dag te mediteren voor de vrede. Op de kleinst denkbare schaal: in je uppie. Als heel veel mensen daar een gewoonte van maken en je stemt aan het begin van je meditatie af op alle anderen waar ook ter wereld die op precies datzelfde moment hetzelfde doen, dan heb je evengoed een grootschalig wereldomspannend evenement en je organiseert het nog zelf ook.

Zonder media. Zonder budgetten. Zonder voorwaarden,
En met directe, loepzuivere lijnen tussen de deelnemers.

En dat iedere dag opnieuw. En ieder moment opnieuw.

Beluister ook:
Prayer for Peace

 

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.