Drie gedegen, onafhankelijke, kritische geopolitieke analyses

Waar kun je dezer dagen nog betrouwbare informatie vinden? De mainstream media lijken wel de pr-afdeling van het kabinet. Ze volgen in grote lijnen de buitenlandse politiek van onze regering (en daarmee die van de Amerikaanse).

De grote moeilijkheid daarbij is dat je niet weet welke informatie je mist. Laat staan hoe zwaar dat gemis weegt. Je weet immers niet wat je niet weet. En dan lijkt alles zo aangenaam logisch. Vooral als het eindeloos wordt herhaald.

Toen ik twee jaar geleden in de VS was, schrok ik van het niveau van de informatie over het wereldgebeuren dat de gewone Amerikaan krijgt voorgeschoteld. Ik kreeg de indruk dat ze daar onder een kaasstolp leven. De wereld buiten de stolp drong niet meer tot ze door.

Inmiddels heb ik ook in eigen land al een tijdje dat kaasstolp-gevoel.

Wat te doen?
Wat je in elk geval kunt doen is tegengeluiden zoeken. Dat doe ik zo af en toe en soms zet dat de dingen in een totaal ander licht.

Afgelopen week vond ik zo drie gedegen geopolitieke analyses.

1. The Elite, the ‘Great Game; and WW3 door prof Mudjahid Kamran van de universiteit van Punjab in Pakistan.
2. Cameron Lashes Out Against Putin – Prepare for World War III door Martin Armstrong van onderzoekbureau Armstrong Economics.
3. Audio-interview met Paul Graig Roberts (van wie ik meer heb overgenomen op deze site) over de misdadige lichtzinnigheid waarmee de regering Obama en de NAVO de kernmachten Rusland en China uitdagen.

Drie aanraders. Voor wie het benauwd heeft gekregen onder de mainstream mediastolp.

Niet vergeten: vrijdag 8 augustus 18:00 wereldwijde meditatie voor de vrede!

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.