9/11: startsein voor permanente oorlogen in het Midden-Oosten en diepgaande destabilisatie van Europa

Gastbijdrage van Hagen Jonker, arts voor homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde (niet praktiserend)


9/11 markeert het begin van de afschuwelijke ‘War on Terror’, die alleen al in Irak meer dan een miljoen mensenlevens heeft gekost.

Als de VS hun positie in de wereld willen handhaven en verder willen uitbouwen, dan hebben zij een nieuw drama als Pearl Harbor nodig om het Amerikaanse volk weer oorlogsbereid te krijgen. Dit schreef het PNAC,het Project for a New American Century, een invloedrijke neoconservatieve denktank in het jaar 2000.

Die gebeurtenis deed zich voor op 9/11. Nog in oktober van datzelfde jaar vielen de VS en hun bondgenoten Afghanistan aan, gevolgd door Irak in 2003. Met in beide gevallen 9/11 als rechtvaardiging. Daarna volgden onder president Obama militaire expedities in andere ‘vijandige landen’ als Syrië, Jemen en Soedan.

Totale chaos

Irak werd bezet en in totale chaos gestort. Daarbij werden de VS geholpen door Engeland en dat alles zonder dat daar de goedkeuring van de Verenigde Naties voor was. Helaas leverde ook Nederland steun aan deze illegale oorlog door het sturen van F16’s.

Irak werd aangevallen op de volgende gronden: het land zou betrokken zijn bij 9/11, het zou massavernietigingswapens bezitten en banden hebben met Al -Qaeda. Het bleken drie aperte leugens.

In werkelijkheid werd Irak aangevallen om haar rijke bezit van olie en omdat de Iraakse president Saddam Hoessein af wilde van de betaling van olie in dollars.

Naar schatting één tot anderhalf miljoen mensen vonden de dood, voornamelijk burgers met daaronder het onvoorstelbare aantal van 500.000 kinderen. Veel daarvan werden slachtoffer van de door de VN ingestelde sancties in de aanloop naar de Golfoorlog.

Vluchtelingenstromen

Door al deze chaos en de vernietiging van deze staten zijn grote vluchtelingenstromen op gang gekomen. Dat is desastreus voor deze landen en hun inwoners, maar ook Europa wordt hierdoor getroffen als gevolg van grote aantallen vluchtelingen. Dit heeft een destabiliserend effect.

Het merendeel van de vluchtelingen komt uit Syrië, Afghanistan, Somalië, Jemen en Libië. Allemaal staten die gebukt gaan onder de uitgesproken terreur, oorlogsmisdaden, genocide en misdaden tegen de menselijkheid die de regering van de VS hen toebrengt.

Toch kijken nog steeds maar weinigen in Europa naar deze diepere oorzaak van het vluchtelingenprobleem.

Europa wordt bovendien gechanteerd door Turkije, dat miljarden bedingt en bovendien eist dat Turken visumvrij naar Europa mogen reizen en dat Turkije uitzicht krijgt op een lidmaatschap van de EU. Ook dit zou je in de bredere context als een direct gevolg van 9/11 kunnen beschouwen.

Het is een triest verhaal, met steeds weer nieuwe afleveringen. Kijk naar Libië, een krachtige staat die als zodanig werd vernietigd. Na het omverwerpen van Gaddafi is het land vervallen tot een staat van anarchie.

Daardoor kunnen mensenhandelaren hun slag slaan en grote hoeveelheden vluchtelingen op bootjes de Middellandse zee opsturen richting Europa.

Volgend doelwit: Iran

De volgende staat die op de nominatie staat om in chaos te worden ondergedompeld is Iran. Dit land zou ‘gevaarlijk’ zijn. Dat terwijl Iran maar een fractie aan militaire uitgaven heeft vergeleken met de VS.

Het gaat hier natuurlijk ook weer om de olie de de VS buit wil maken en om geo-strategische belangen.

Iran wordt al continu bedreigd en geteisterd door economische boycots.

De economische sancties van de VS en zijn bondgenoten treffen Iran hard. De Iraanse munt de Rial is al zeer sterk in waarde gedaald. Dit heeft tot forse prijsverhogingen geleid. De opzet is dat dit tot onvrede onder de bevolking gaat leiden en tot protesten die het Iraanse regime niet zal overleven.

Waardoor ook in Iran weer een enorme chaos en ontreddering zal optreden met nog meer mensen op de vlucht.

Het is de hoogste tijd dat er een einde komt aan deze duivelse spiraal van dood en destructie die met 9/11 aanving.

 

Gerelateerd

9/11: we weten nog steeds niet wat we zagen

Kritische geluiden over 9/11 zijn na 15 jaar nog steeds taboe

Zie ook: De Andere Krant over 9/11

 

Volg ons op Mastodon!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. piet schreef:

  hoe is hitler begonnen,zij vielen eerst polen binnen,kijk erdogan zelfde praktijken zie de afgelopen jaren ( o.a regenstanders uit de weg ruimen) en die in duitsland rond 1930.het is verbazend dat de wereld niet naar behoren reageerd.zal wel met geld en aanzien/macht te maken hebben.wij in europa kunnen hem niet tegenhouden.zelfs niet als wij dat willen.geinfitreerd en defecte wapens enz,en wat wil je.de koning van nederland en spanje die toegetreden zijn als lakei in het engelse hof.tmoet niet gekker wezen.

 2. Marc schreef:

  Overigens goed verwoord en een goed artikel, ik heb het gedeeld en voor mezelf gekopieerd. Vandaag heb ik geluisterd naar David Icke, die te gast was bij London Real. Het was boeiend en ik heb dan ook nauwkeurig zitten luisteren naar de vele details die hij noemde. Eerder al had ik gekeken naar een presentatie van Daniele Ganser waarin hij uitweidt over de onrechtmatigheid van de vele oorlogen die jij noemt in je artikel. Dank, Hagen.

 3. Marc schreef:

  Absoluut mee eens, de ellende wordt mede veroorzaakt door een slim gekozen psychologische strategie van de NAVO landen, waarbij mensen die ,zoals u in dit artikel, de dingen bij hun naam noemen als conspiracy theorists worden weggezet. Let op de verwantschap met het woord terrorists, dat ook te pas en te onpas gebruikt wordt om mensen te criminaliseren. De anderhalf miljoen mensen die in deze corporatieve oorlogen werden gedood worden voornamelijk aangeduid als collateral damage,een vreselijke term die volgens mij oorspronkelijk uit de verzekeringswereld komt.

  Het volgende filmpje afkomstig van YouTube illustreert de doelstellingen van de PNAC:

  youtu.be/gTbg11pCwOc

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.