Vitale levensenergie verder onder vuur: bomenkap, watermisbruik en stralingsintensivering – plus wat daaraan te doen is

Alle levende wezens zijn voor hun gezondheid en welbevinden afhankelijk van een harmonische levensether. Als deze vitale levensenergie verstoord is door straling of andere toxische invloeden dan kun je dat aanvoelen en in actie komen om de balans te herstellen.

Sinds er tien jaar geleden een hond in mijn leven is gekomen, wandel ik bijna dagelijks door eenzelfde gebied in Deventer, de stad waar ik woon. Het heet de Douwelerkolk en ligt tussen het Deventer ziekenhuis, de sportvelden van Schalkhaar, nieuwbouwwijk De Vijfhoek, de N348 en het spoor. Het waterrijke gebied is van oorsprong een oude rivierarm van de IJssel welke samenkomt met de grondwaterstromen van de Holterberg en het Veluwemassief.

In 1759 liet de familie Brandt hier landhuis De Kolk bouwen en een parkachtige tuin met vijver aanleggen. Vanaf 1949 werd de gemeente Deventer eigenaar en stelde het vanaf de 70er jaren open voor publiek. Het wordt ook wel de groene long van Deventer genoemd.

En ja, ook dit gebied is de afgelopen winter rigoureus aangepakt, evenals een aantal omliggende bomenlanen, het Lettelerbos (in de winter van 2019),landgoed De Hoek en Park Braband. Allemaal vanwege zogenaamd achterstallig onderhoud, ziekte en ontoegankelijkheid.

Bomenkap

Niet alleen in Salland, maar overal in Nederland worden massaal gezonde bomen gekapt en dit is al een tijd aan de gang.

Er worden allerlei redenen voor aangevoerd; achterstallig onderhoud, ‘schadelijke’ beestjes, landschapsherstel naar ‘oorspronkelijke waarden’ of te verwachten schade door mogelijk omwaaien. Voor het laatste wordt ter onderbouwing nog net geen ‘rekenmodel’ in elkaar geknutseld.

De fikse subsidie voor hout geleverd aan biomassacentrales strijken gemeenten en natuurverenigingen maar al te graag op, die vervolgens keurig wordt weggemoffeld in het toch al belachelijk hoge eigen ‘oppot’-vermogen. Een onderwerp voor een artikel op zich. Feit is echter dat wanneer je bekend bent in een gebied waar zo rigoureus gekapt is en je betreedt het na de misdaad, je soms een heel onaangename ervaring opdoet.

Beleving

Je hoeft echt niet heldervoelend of een bomenknuffelaar te zijn om het verschil te ervaren in bepaalde gebieden na een dergelijke slachting. En dit staat los van de kaalheid die je tegemoet staart. Het is subtieler; je wilt vaak onbewust zo snel mogelijk doorlopen of fietsen zodat je weer kunt nadenken en het wattige gevoel achter je oogkassen verdwijnt.

Sommige ‘wandelkennissen’ van de kolk vertellen op navragen over een soort duizeligheid, anderen melden een knoop of steen in hun maag. Ieders persoonlijke beleving is anders, maar het effect hetzelfde: een gedeeld vaag besef van onbehagen.

En dat is volstrekt onlogisch, want van nature zijn bomen heilzaam voor de leefomgeving. Want bomen zijn levend. Bomen communiceren op subtiele wijze met elkaar, zowel onder als boven de grond. Ze waarschuwen elkaar voor gevaar, wisselen via de wortelstelsels stofjes uit om elkaar te beschermen en lokken met subtiele geuren dieren uit die hun voortbestaan ondersteunen.

Er verschijnen de laatste jaren steeds meer boeken over de heilzame werking van bossen op mensen, in Japan is het zelfs onderdeel van de geneeskunde: Shinrin-yuko of bosbaden. Je gedurende een wandeling onderdompelen in de subtiele levensenergie van een groep samenlevende bomen. Heerlijk toch?

vitale levensenergie is voelbaar

Watermisbruik

Dan het tweede bestanddeel: water. Ook water is zoveel meer dan alleen de scheikundige formule H2O. Water is een drager van informatie in de vorm van trilling, ofwel het draagt van nature een eigen elektromagnetische frequentie in zich.

Water is daarnaast in staat om elektromagnetische vibraties uit de omgeving op te slaan en uit te zenden en is daarom een perfecte geleider. Zonder water geen leven zegt men, met de toevoeging dat de informatie in de vorm van elektromagnetische vibraties bepaalt of het water levensenergie geeft of niet.

De werking van homeopathische geneesmiddelen is hier bijvoorbeeld op gebaseerd. Er is na verdunning in water immers geen molecuul meer te vinden van de oorspronkelijke stof, maar de informatie ervan nog wel, namelijk in de vorm van een trillingsfrequentie.

Vooral het werk van de Franse professor Jacques Benveniste heeft bijgedragen aan de acceptatie dat water zich als een vloeibare bandrecorder gedraagt. Hij bewees dat het watergeheugen allerlei uitgefilterde moleculen van stoffen nog steeds herkent. Dus al is het oorspronkelijke molecuul niet meer aanwezig, de trilling ervan is dat nog wel.

Helaas is het dus ook zo dat frequenties van schadelijke stoffen en ongezonde trillingsfrequenties via het water doorgegeven kunnen worden aan de leefomgeving en alle levende wezens.

Een kleine stap verder is om water te misbruiken als geleider voor negatieve, ziekmakende vibraties, bijvoorbeeld die van hedendaagse kunstmatige elektromagnetische straling afkomstig van zendmasten. Dan werkt het water zelfs als een versterkend negatief veld en onttrekt het levensenergie aan de omgeving waardoor ál het omringende leven (langzaam) ziek wordt en afsterft.

Dit is door Wilhelm Reich ook wel DOR (Deadly ORgone) genoemd als de negatieve tegenhanger van orgone; de biofysieke, levengevende en subtiele energie die alomtegenwoordig is en die in de Chinese traditie ook wel ’chi’ heet en ‘prana’ wordt genoemd in de Indiase cultuur.

Stralingsbombardement

Niet alleen de elektromagnetische straling afkomstig van zendmasten corrumperen deze levensenergie, maar ook allerlei andere bronnen van kunstmatige elektromagnetische straling doen dat.

Denk hierbij aan antennes voor mobiele telecommunicatie (vaak in hoogspanningsmasten, maar ook op schoolgebouwen, kerken en andere hoge punten), hoogspanningshuisjes en kasten (soms onder de grond), versterkte wifi-kasten in scholen, tehuizen en ziekenhuizen, radarsystemen en antennes op politiebureaus, militaire bases.

En ook binnenshuis staat onze vitale levensenergie onder vuur via onze eigen wifi-router, slimme meter, magnetron, mobiele telefoons, tablets en laptops.

En dan te bedenken dat je eigen lichaam voor ongeveer 60% uit water bestaat én gemiddeld 1,5 tot 2 liter levengevend water per etmaal nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren…een onderwerp dat een apart artikel waard is.

Een rechte zichtlijn

Terug naar de aanleiding van dit artikel. Gedurende de afgelopen winterperiode merkte ik dat ik het niet langer prettig vond om een ‘rondje Douwelerkolk’ te wandelen. Ik vermeed het gebied totdat er half februari ijs op de kolk lag en er een lang weekend geschaatst kon worden.

Al schaatsend zag ik dat er langs de waterlijn een paar open plekken gecreëerd waren doordat alle vegetatie, zowel de bomen als de struiken, tot de grond was weggekapt.

Eén van deze ‘doorkijkjes’ zorgde voor een rechte zichtlijn tussen de zendmast (voor onder andere 5G) naast het Deventer ziekenhuis, pal over de lengte van de kolk, de N348 richting de woonwijk met hoogspanningsmasten met op de top o.ook al 5G- (en andere) antennekasten.

Enkele dagen erna ben ik naar die open plek gelopen en staand op de oever tussen de troosteloze stronken van ooit drie machtige bomen en prachtige elzenbosjes, voelde ik me draaierig worden en kreeg ik een hoge zoemende toon in mijn hoofd.

Ik kon er niet lang blijven staan en weer thuisgekomen ben ik mij gaan inlezen in elektromagnetische straling in combinatie met water. Want het was zo klaar als een klontje dat er iets helemaal niet goed zat op die plek. En zo kwam ik al lezend bij de artikelen van dr. Dirk Verelst uit op de website Transitieweb. En allerlei puzzelstukjes vielen op hun plek.

Spontane actie

Daarna ging het snel. Intuïtief heb ik een e-mail naar Transitieweb gestuurd waar Dirk al snel inhoudelijk op reageerde. En slechts enkele dagen later stonden we met hem bij de kolk alwaar we wandelend en fietsend hebben kennisgemaakt en direct de omgeving her en der is gegift.

Ook het water van het nabijgelegen Deventer ziekenhuis werd verrijkt met orgonite door er met een sierlijke boog twee towerbusters (TB) in te werpen. Dat leverde een collectief kippenvelmomentje op want ter plekke voelde je de atmosfeer opklaren en zelfs het zonnetje brak stralend door. Zo eenvoudig en zo effectief.

Afgelopen week heb ik weer meerdere keren op de Douwelerkolk gewandeld en ondanks het gemis, is er niet meer die benauwde atmosfeer en dat onbehaaglijke gevoel. Het voelt er lichter. Je kunt weer vrij ademen en het wattige gevoel blijft achterwege.

Water als versterker

Door anders naar je leefomgeving te kijken en je intuïtie de ruimte te geven ontwaar je soms ongewenste ontwikkelingen die een bedreiging zijn voor onze gezondheid. Iedereen heeft deze antennes en wanneer je bewust kiest voor heelheid en overvloed zul je ook ervaren wanneer dit in je omgeving ontbreekt of zelfs verstoord wordt.

Alle levende wezens zijn voor hun gezondheid en welbevinden mede afhankelijk van een gezonde levensether. Onze lucht is echter sterk vervuild en gecorrumpeerd door ongezonde vormen van kunstmatige elektromagnetische straling, die blijkbaar (on)bewust wordt versterkt door nabijgelegen water. De DOR die dit veroorzaakt is eenvoudig en goedkoop te neutraliseren met orgonite.

Nieuwsgierig hoe dit werkt? Lees dan de artikelenreeks van Dirk Verelst en wie weet sluit jij je aan bij de groep mensen die zich met enige zelfspot de Etheric Warriors noemt. Hoe dan ook; succes verzekerd en ook in je persoonlijke ontwikkeling zet het beslist het één en ander in beweging. Veel giftplezier toegewenst en zorg goed voor jezelf!

Gerelateerd

5G en de grootschalige bomenkap

5G leidt tot aanslagen op bomen

Giften met orgonite: negatieve straling omzetten in positieve levensenergie

Met orgonite maken we het verschil

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Nicole schreef:

  Beste mensen
  Blij verrast ben ik met jullie verhalen en ervaringen op dit blog. En wil me verder verdiepen in deze materie
  Hoe kom ik in contact met Dirk Verelst en dan niet via dit publiek kanaal?

  • Esther Hoek schreef:

   Hoi Nicole, Fijn om te lezen dat onze ervaringen jou inspireren! Ik zou zeggen dat de uitleg in het PDF-bestand van Dirk je alle informatie geeft om of zelf orgonite te maken en dat is eigenlijk het mooist. Of, dat je het, als je het niet zelf wilt maken, het beste kunt bestellen via www.orgonita.eu/ De beste ervaring doe je op door het te gaan doen. Stap de deur uit, wandel of fiets in je directe omgeving en voel waar jij iets te giften hebt; kortom ga het zelf ervaren zou ik zeggen! Hartegroet, Esther

 2. Theo van der Himst schreef:

  Gelukkig komen er steeds meer mensen in beweging! Via de nieuwsbrief van Christina von Dreien kwam ik vandaag op deze website:
  thenewearthmanifesto.com/
  Hoe meer mensen zich hierbij aansluiten, hoe beter zou ik zo zeggen. Eén van de vele doelen: ontmanteling van zendmasten en satellieten.

  • Esther Hoek schreef:

   Hoi Theo, een waardevolle aanvulling en mooi dat deze groep zelfs inzet op de complete ontmanteling van zendmasten en satellieten! Tot die tijd blijven we giften ter bescherming van alle leven. Hartegroet, Esther

  • Ruudzelf schreef:

   Mooi idee, maar ze laten het niet gebeuren. we zijn gewoon te laat.

   • Fred Teunissen schreef:

    Ik kan me zo voorstellen dat de ontmanteling van het netwerk van zendmasten in fasen zal plaatsvinden. De eerste fase kan de ingebruikname van minder schadelijke frequenties zijn. Gevolgd door een geleidelijke vervanging door andere communicatietechnieken die niet mens- en natuurvijandig zijn.

 3. Dirk Verelst schreef:

  Hoi Esther, het was mooi te zien hoe snel jullie er mee weg waren!

  • Esther Hoek schreef:

   Hoi Dirk, ja het giften van zo een geliefd stukje Deventer was een schot in de roos! Door de verbondenheid was de verbetering direct voelbaar en tastbaar aanwezig. Dat smaakt zeker naar meer! hartegroet Esther

 4. Tatjana schreef:

  Bij wat jullie allemaal al doen, is het goed om ook hier en daar weer een boompje te planten. Waar dat ook maar mogelijk is. Doe is een boom kado aan een school of zo. Tegen de urban heating. Klinkt wel leuk en staan scholen wel voor open. Bomen op een schoolplein is altijd mooi. Wel even meekijken of boompje voldoende water krijgt.

  • Esther Hoek schreef:

   Hallo Tatjana, bedankt voor je waardevolle aanvulling! Ook op de Douwelerkolk en de andere gekapte plekken in en rond Deventer houden een aantal bevlogen bomenliefhebbers in de gaten of er voldoende wordt herplant. En meer groen en bomen op en nabij schoolpleinen is zeker een goed actieplan! Hartegroet, Esther

 5. lammert schreef:

  Hoi esther, mooie morgen, ook ik heb overal in huis ….rondjes….liggen en ik geniet. De overige ga ik binnenkort …uitdelen…in de omgeving o.a. bij een antenne op ongeveer 500 m. van hier. Bij gebleken belangstelling bestel ik er meer, deze x 50 bij orgonita.eu. Duurde ff en toch kwamen ze aan hier in drenthe bij het dwingelderveld. Altijd welkom hier, lieverd………………dank je wel, :lammert:

  • Esther Hoek schreef:

   Hoi Lammert, Ja de zon schijnt stralender als de lucht is ‘opgeklaard’. Wat mooi dat je niet alleen je huis, maar ook onze gedeelde leefomgeving gaat herstellen! En ik kan je verzekeren, het is zo lonend dat je inderdaad binnenkort weer een bestelling bij Fransisco van orgonita.eu doet. Hij is vast heel druk want wij hebben ook een flinke bestelling gedaan waaronder een cloudbuster…ik kan niet wachten wat die gaat doen als hij eenmaal in de tuin staat. Wellicht op termijn nog een artikel waard. En wie weet kom ik binnenkort wel eens aan in Drenthe. Enige weken geleden zijn we met een groepje in Drenthe – Exloo geweest om een heel groot terrein van LOFAR te giften. Een heel bijzondere ervaring! Hartegroet, Esther

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.