Ja-Nee-vragen aan je lichaam stellen

direction-1013995_1920

In het boek dat Helena Struik en ik twee jaar geleden schreven over het raadplegen van de Akasha Kronieken, ontraden we het stellen van gesloten vragen, zoals ja-nee-vragen. Reden: zo krijg je maar weinig inzicht in achtergronden en beweegredenen. Daarom is het beter om open vragen te stellen.

Dat mag dan zo zijn, maar we worden wel voortdurend met ja-nee-vragen geconfronteerd. Soms zit je dan helemaal niet te wachten op een uitgebreide context met een hoop nuances en betekenislagen, maar heb je een snel en duidelijk antwoord nodig: is dit goed voor mij of niet?

Ik las hierover een heel aardig boek van Michael Hetherington: You Can Ask The Universe Anything. Hij beschrijft een eenvoudige methode om je lichaam te gebruiken als pendel. Je moet het eerst even instrueren en daarna kun je er ja-nee-vragen aan stellen. En het antwoordt direct. Of liever gezegd: je Hoger Zelf via je lichaam (klik hier voor mijn Engelstalige bespreking van het boek).

Ik vind deze ja-nee-aanpak een welkome aanvulling op de andere, meer ‘open’ methoden om de het Veld te raadplegen. Die leiden weliswaar tot veelzijdiger en diepgaander uitkomsten, maar je moet daar ook echt even voor gaan zitten. Soms heb je die tijd niet en wil je tot een snelle beslissing komen. En dan is zo’n shortcut een uitkomst.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Helena schreef:

    dank voor het delen Fred!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.