Rolling Thunder toont de veerkracht van de Canadese vrijheidsbeweging

Op zaterdag 30 april reed Rolling Thunder de Canadese hoofdstad Ottawa binnen: een konvooi van enkele honderden vrijheidslievende motorrijders. Het waren ditmaal niet de truckers, maar de veteranen die het voortouw namen in het verzet tegen het dictatoriale beleid van de regering Trudeau.

Laat de beelden hieronder op je inwerken. Ze waren hier niet in het nieuws te zien. Ook op het internet zijn ze nog maar met moeite te vinden. Maar ze illustreren dat het verzet in Canada ongebroken is na alle repressie die volgde op het Freedom Convoy van de truckers, enkele maanden geleden.

Het binnenrijden vanaf de motor gezien

Samenkomst bij het oorlogsmonument

Toespraak bij het oorlogsmonument

Video van Veterans for Freedom

Grootschalige repressie

In februari werd de wekenlange, vreedzame manifestatie van de truckers met geweld door politietroepen opgebroken. De organisatoren werden gevangengezet, de deelnemers juridisch vervolgd (zoals parlementslid Randy Hillier). En pastoor Artur Pawlowski werd als terrorist bejegend en lichamelijk en geestelijk dusdanig mishandeld dat van marteling sprake is. Hieronder zijn aangrijpende verhaal:

Zie ook het interview dat Laura-Lynn Tyler Thompson met hem had (vanaf 34:40):

Gerelateerd

Organisatoren van het Freedom Convoy Canada: ‘Kom massaal naar Ottawa in geval van een communicatie black-out’ – met updates

Zondagavond 6 februari: persconferentie van de organisatie van het Freedom Convoy Canada 2022

Acties in Canada breiden zich over het hele land uit

Trucker Dunham: “Dit is een wereldwijde strijd tegen een totalitair regime dat de hele aarde wil overheersen”

Climax in Canada nadert: livestreams van het Freedom Convoy 2022

Truckers in Canada eisen het vertrek van de regering en herstel van alle grondrechten

‘Verplichte vaccinatie? Dacht het niet!’ 10.000 Canadese truckers en supporters in konvooi op weg naar het parlement in Ottawa

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. In 1965 startte de Verenigde Staten operatie Rolling Thunder. Massale bombardementen op Noord-Vietnam. Die operatie duurde zo’n drie jaar. Nogal wrang om de naam van een militaire campagne met duizenden onschuldige burgerslachtoffers te gebruiken voor een ‘ritje met vrachtwagens’ naar de Canadese hoofdstad. Om daar te protesteren tegen een democratisch gekozen regering en die regering ‘dictatoriaal beleid’ te verwijten.

  Als dit iets toont is het historisch onbenul.

  • Fred Teunissen schreef:

   Dit ging om een konvooi van motoren en de naam verwijst naar het geluid dat zij maken.

  • ij.werkhoven schreef:

   er zijn vlgs mij veel meer onterechte oorlogen door Amerika in gang gezet na 1945, zoals ook in 1965.
   Echter wat er wereldwijd nu gebeurt, is haast niet te bevatten. Ik ervaar al geruime tijd een veel minder democratisch bestel, en voor 2020 heb ik het woord totalitair wel eens gebruikt.
   Nu loopt het o.a. in Canada de spuigaten uit, en ik kan me goed voorstellen dat er nu met truckers en nu motoren iets in gang wordt gezet.
   Om te zeggen dat het historisch onbenul is, dat gaat mij te ver.
   Wij lezen niets van wat er wezenlijk hier in ons land aan de gang is, waar in Canada wèl op wordt gereageerd.
   De Toeslagenaffaire wat hier o.a. heeft plaatsgevonden, is een grote ondemocratische schande. Het wordt tijd dat er in dit Nederland eens wordt gereageerd à la Canada. Het is de vraag of dit zoden aan de dijk zet. De ‘agenda’ wordt helemaal uitgewerkt, zie o.a. de boeren hoe die aan de kant gezet worden, ondemocratisch en totalitair. Het concept van de bestuurders ligt helemaal klaar.
   Ik blijf ‘nee’ zeggen tegen deze bestuurders.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.