OPROEP aan alle 65-plussers om dit jaar van 5 mei een échte bevrijdingsdag te maken

Waarheid en Vrijheid, geen dictatuur

OPROEP 

aan alle 65-plussers die zich verantwoordelijk weten
voor de waarden Waarheid en Vrijheid en voor een menswaardige samenleving voor onze kinderen, onze kleinkinderen en voor alle geslachten na hen

Alweer een jaar zijn wij – in Nederland en wereldwijd – onderweg met de coronacrisis.
Een jaar waarin aan de ene kant bekend werd dat het hier niet om een ‘killervirus’ ging en de WHO haar mortaliteitsratio bijstelde van 3,4% naar 0,23% en waarin aan de andere kant de door onze regering genomen maatregelen alsmaar strenger werden en er steeds minder overbleef van onze grondrechten, ook niet van ons recht om te demonstreren.

Een triest dieptepunt hierin was de manier waarop de politie zondag 14-03 optrad tegen demonstranten op het Malieveld in Den Haag. Via Blckbox TV bereikte mij de hartekreet van Bjorne Willemsen onder de titel “Ik kan niet meer stil zijn.” De onderstaande link maakt het bekijken van zijn video mogelijk.

Onze grondrechten

Op 17 maart 2021 zijn wij gaan stemmen voor een nieuwe Tweede Kamer. De mainstreammedia spraken in de aanloop tot deze verkiezingen over ‘links’ en ‘rechts’ en over partijpolitieke programmapunten, maar die zijn in de huidige situatie helemaal niet meer relevant: alle partijen op een enkele uitzondering na zijn in hun stemgedrag meegegaan met de door deze regering aangedreven en geregisseerde angstpsychose.

Met het voorgaande heb ik niet willen zeggen dat jij niet had moeten stemmen. Wat ik met het voorgaande wél wil zeggen is, dat wij in het gekissebis over de inhoud van allerlei politieke dossiers kennelijk zijn vergeten dat alle gesprekken die wij met elkaar voeren en alle meningsverschillen die wij met elkaar uitvechten, normaliter plaatsvinden onder de beschermende waarden van vrijheid en waarheid, van onze grondrechten.

Verantwoordelijkheid nemen

En precies over die rechten kunnen wij niet meer beschikken onder het mom van een virus zoals weer eens bleek tijdens de demonstratie op het Malieveld afgelopen zondag. Wij kunnen ook zien hoe telkens weer met name jonge(re) mensen lijken in te staan voor onze grondrechten: zij halen voor ons als samenleving de kastanjes uit het vuur. Hierin kunnen wij verandering aanbrengen !

Ook wij ouderen in deze samenleving dienen onze verantwoordelijkheid te nemen en onze bijdrage te leveren aan het herstel van Waarheid en Vrijheid, de twee waarden die het afgelopen coronajaar in het bijzonder hebben geleden. Wij hebben alle tijd én wij zijn bovendien minder kwetsbaar, omdat wij geen werkgever hebben die ons door middel van chantage in de vorm van het verlies van onze baan kan dwingen om aan de maatregelen te gehoorzamen.

Met Bjorne Willemsen en vele anderen kunnen ook wij zeggen: “Ik wil niet meer stil zijn!” Ik roep jou, collega-gepensioneerde, daarom op om met mij op te staan, om te gaan staan voor het herstel van Waarheid en Vrijheid voor onze kinderen, hun kinderen en alle geslachten na hen. Niet meer uitgaan van het gemakkelijke: “het zal mijn tijd wel duren”, maar vanaf nu instaan voor de kernwaarden Waarheid en Vrijheid als grondslag en voorwaarde voor een menswaardige samenleving.

29 april – 5 mei: de Waarheids- en Vrijheidstour

Woensdag 5 mei vieren wij voor de 76-ste keer de bevrijding van Nederland. Toen betrof het een tastbare, externe macht die eveneens door tastbare, externe tegenmachten werd overwonnen.

Nu, in het geval van deze coronagekte, gaat het om een minder gemakkelijk te identificeren,
innerlijke macht – jouw angst – én ook om een niet zo gemakkelijk te identificeren en te mobiliseren tegenmacht: jouw moed, want “Je mag bang zijn, maar niet laf.”

In de week voorafgaand aan 5 mei 2021, dus vanaf donderdag 29 april 2021, wil ik met een auto het land doorkruisen in wat ik genoemd heb de Waarheids- en Vrijheidstour en op zoveel mogelijk pleinen in zoveel mogelijke steden en stadjes met mijn medeburgers in gesprek gaan over angst: over waar die vandaan komt en over hoe je die kan overwinnen en jezelf kan omvormen tot een onderzoeker van de werkelijkheid in plaats van om als slachtoffer van angst alleen maar slaafs en volgzaam te worden, want bange mensen stellen immers geen vragen, maar doen alleen maar gehoorzaam wat hen gezegd wordt te doen.

Laten wij er samen voor zorgen, dat 5 mei 2021 een werkelijke, échte bevrijdingsdag wordt waarin wij onszelf bevrijden van de angst en in de plaats daarvan moedig de regering gaan bevragen op het door haar tot nu toe gevoerde beleid en haar confronteren met alternatieve, evenwaardige en meer menswaardige alternatieven, zodat wij zo snel mogelijk de huidige angsthysterie achter ons kunnen laten en in waarheid kunnen gaan bouwen aan een vrije, open samenleving van verantwoordelijke burgers.

5 mei Actieweek

Wie sympathie kan opbrengen voor deze actie kan tijdens de week van de actie thuis een kaars branden, zodat wij in het Licht en via de geest met elkaar verbonden zijn. Andere voorstellen voor acties in de aanloop tot 5 mei 2021 zijn in voorbereiding. Wie hierin is geïnteresseerd vraag ik om mij dat via email te laten weten, zodat ik jou direct kan bereiken.

Gerelateerd

De moed van de waarachtige mens – Parrhésia als tegenkracht tegen de opgelegde realiteit

Bij de start van mijn protestwandeling van Groningen naar Den Haag: enkele gedachten over De Voetwassing als morele grondslag voor (crisis)management

ANGST: bron van laffe volgzaamheid èn van moed

Kernwaarden hebben onderhoud nodig

‘Alleen vanuit innerlijke vrijheid is het mogelijk om garant te staan voor de uiterlijke vrijheid’

 

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Sandra Reijers schreef:

  Kan iemand mij terug mailen? Ik wil ook mee doen met de actie van 5 Mei.

 2. Germa Kitslaar schreef:

  Met heel veel interesse de uitzending vanmiddag bekeken. Reiner Fuellmich zei dat er ook informatie gegeven werd waarvan hij nog niet op de hoogte was. Dr. Astrid Stückelberger: https://www.bitchute.com/video/yvvTijKqQEnd/Groetjes, Germa 

 3. Maria peters schreef:

  Goedenavond Rolf,

  Ook ik zal een kaars branden op 5 Mei .

 4. rudolph berger schreef:

  Dag Rolf,
  Mooie oproep aan alle senioren voor 5 Mei as. Ben blij te zien dat er meer alternatieven zijn dan wat niet alleen de Nederlandse het volk oplegt. Ik wil graag deelnemen, maar ik woon in Portugal.
  Wat is jouw email-adres? Zal ik jou een mail sturen.
  Kaars is OK.
  groet,
  rudolph

   • Tilly Sarr-Valk schreef:

    mooi initiatief. Heb de bevrijding op 8 mei 1945 bewust meegemaakt met de komst van de Canadezen in mijn geboorteplaats, Wormerveer. Ben 83 jaar en behoor tot de groep ‘wakkeren’. Geen vaccin, geen mondkap, geen 1,5m. Ben overtuigd van een corona hoax en de verkeerde bedoelingen en maak me zorgen over onze jonge generatie.

    Kaars gaat zeker aan.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.