‘Never again is now global’ – Holocaust overlevers over de gelijkenissen tussen toen en nu

‘Never again is now global’ is een docu-serie – geregisseerd door Holocaust-overlevende en mensenrechtenactiviste Vera Sharav – die recentelijk bij Childrens Health Defense in première ging.

De documentaire duikt diep in het verboden onderwerp van de vroege repressieve stadia onder het naziregime die culmineerden in de Holocaust. De nazi-interventies – de opschorting van vrijheden, het opleggen van lockdowns, gedwongen medische procedures en identiteitspaspoorten – lijken griezelig veel op de hedendaagse dictatoriale beperkingen opgelegd aan burgers wereldwijd.

In de vijfdelige serie delen mede-overlevenden en hun nakomelingen over de wreedheden uit een verleden waarvan 75 jaar geleden werd beloofd dat het nooit meer zou voorkomen.

Verontwaardigde stemmen van historici, onderwijzers, artsen, rabbijnen, activisten en wetenschappers uit de hele wereld, waaronder de voormalige vice-president en hoofdwetenschapper van Pfizer, laten zien dat hier niet veel van terecht is gekomen.

“Never Again Is Now Global” onthult de financiële belangen en de bedrijven die de Holocaust aanstuurden. En overlevenden leggen uit hoe hedendaagse bedrijven, waaronder General Motors, Ford Motor Company, IBM en conglomeraten als IG Farben, in het geheim profiteerden van de slavenwerkkampen en industriële genocide.

De 32 deelnemers aan de serie vertellen hun verhaal, delen hun mening en slaan alarm met een dringende boodschap: het valse verhaal van vandaag, de opschorting van vrijheden, medische dictaten en schendingen van de mensenrechten doen denken aan het draaiboek van de nazi’s. Maar deze keer zijn de repressieve maatregelen niet beperkt tot joden. Het huidige valse verhaal is gericht op de hele wereldbevolking.

Sharav deelt het belang van dit project:
“De Holocaust werd mogelijk gemaakt door massale gehoorzaamheid aan het gezag. Onze overleving berust op onze bereidheid om ons te verzetten tegen bevelen die ons onderdrukken. Degenen die zich verzetten – door hun identiteit te vervalsen, door van de treinen naar Auschwitz te springen en zich bij de partizanen aan te sluiten – hadden een hogere overlevingskans dan degenen die gehoorzaamden.”

Hieronder staat eerst de trailer, en daarna de vijf delen van elk ongeveer een uur.

Trailer

Deel 1 t.m 5

Dit artikel is overgenomen van de website van Stichting Vaccinvrij, die evenals TransitieWeb is aangesloten bij de Vereniging van Vrije Journalisten (VVJ).

Gerelateerd

“Het mondkapje is de eigentijdse versie van de jodenster”

Waar dit op uitdraait als we het niet verhinderen: genocide

Died Suddenly: rauwe documentaire over de covid genocide

Hoe we de totalitaire machtsgreep weerstaan en UN Agenda 2030 het nakijken geven

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is. Dit komt, omdat er eerst moderatie plaatsvindt.

Als je reageert kun je aangeven dat je een seintje wilt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen met anderen?
Maak dan bij voorkeur gebruik van e-mail. Zo is de kans een stuk kleiner dat je bericht gecensureerd wordt.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

  1. Geweldig dat deze serie hier staat. Voor nu alleen een tip: deel 5 staat er twee keer en deel 4 ontbreekt.

  2. Irene Swinkels schreef:

    Ik heb er niet zoveel woorden voor nodig: wat zijn jullie diep gezonken. Meer woorden wil ik niet aan alle vuilspuiterij die er op 11 maart klonk vuilmaken.

  3. marijke schreef:

    Op dit moment heb ik de intro en de eerste 2 delen gezien. Zeer goed verwoord ! Uitstekend. Hoop dat velen ‘all over the world’ deze serie bekijken.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.