‘Kan en wil ik hiervoor verantwoordelijkheid dragen?’

Op donderdag 1 december ondernam Rolf van Velthoven voor de dertigste keer zijn maandelijkse eenmansactie bij het parlementsgebouw in Den Haag. Doel: een krachtig signaal afgeven en – zo mogelijk – in gesprek komen met volksvertegenwoordigers, die hij daartoe met de onderstaande brief uitnodigde.

Geachte volksvertegenwoordiger,

Aanstaande donderdagmiddag 1 december vanaf ca. 14.30 uur tot ca. 17.15 uur zal ik weer en wel voor de 30-ste keer aanwezig zijn bij en lopen rond het gebouw van de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag om van mijn grote zorgen te getuigen over de staat waarin door toedoen van de huidige regering en gesteund door – helaas – een groot deel van de volksvertegenwoordigers de Nederlandse samenleving zich bevindt.

Ik wil voor deze gelegenheid enkele woorden citeren van Abraham Kuyper, oprichter van de ARP en van de Vrije Universiteit Amsterdam:

“Wanneer principes die tegen je diepste overtuiging ingaan de overhand krijgen, dan is ‘oorlog’ je roeping en is vrede zonde geworden; je moet, ten koste van je dierbaarste vrede, al je overtuigingen bloot leggen voor vriend en vijand, met al het vuur van je geloof.”

Om in de inmiddels sterk gepolariseerde samenleving niet verkeerd begrepen te worden, hecht ik er aan expliciet te vermelden, dat het door Abraham Kuyper gebruikte begrip ‘oorlog’ door mij in z’n vreedzame betekenis is bedoeld. Het gaat mij – en misschien ook wel Abraham Kuyper – om bijv. acties in de zin van burgerlijke ongehoorzaamheid. Om deze reden heb ik het woord ‘oorlog’ in het citaat tussen aanhalingstekens geplaatst.
Ik nodig u van harte uit voor een gesprek tijdens mijn aanwezigheid in Den Haag!

Zeer instructief vond en vind ik de drie documentaires die ik via de drie onderstaande linken aan u van harte aanbeveel om naar te kijken.

Het komt mij voor, dat de gematigdheid van de taal en het streven om objectief te informeren, het bekijken van de inhoud rechtvaardigt.

De eerste docu laat de verwoestende effecten zien van de ‘coronavaccins’ op het leven van een aantal personen; de tweede docu toont wat lijkverzorgers in de VS vonden en vinden aan bloedstolsels bij hun werk en onze regering en het grootste deel van de Tweede Kamer stagneert onderzoek naar deze signalen en de derde docu laat de vergaande maatregelen zien die er al zijn en die nog zullen komen om iedere burger afhankelijk van en controleerbaar te maken door de overheid.

Safe and Effective – A Second Opinion (2022)

Died Suddenly

State of Control

Deze drie docu’s schetsen een wereld waarin ik mijn dochters en mijn 5 kleinkinderen niet wil achterlaten! Ik ben op weg naar mijn 72 jaar; op 13-02-2023 is het zover. Toezien en niets doen ten aanzien van wat er nu maatschappelijk en individueel in levens gebeurt als gevolg van het beleid van de regering en van een groot deel van het parlement, is voor mij geen optie: ik zou waarachtig mijn dochters en kleinkinderen – en de generaties die zij voor mij representeren – niet meer onder ogen durven komen!

Ik vraag u om in alle eerlijkheid zichzelf dezelfde vraag te stellen: kan en wil ik verantwoordelijkheid dragen voor de besluiten die mede door mijn steun tot nu toe zijn genomen en die nog genomen zullen worden en die mijn kinderen en kleinkinderen en de generaties na hen opschepen met een controle-samenleving waarbinnen privacy en eigen initiatief en mening afhankelijk zijn gemaakt van goed, lees: door de staat goedgekeurd, gedrag?
Kunt u uw dierbaren recht in de ogen kijken?

“De waarheid zal u vrij maken.” (Johannes 8: 31&32)

Ik ontmoet u graag, as. donderdagmiddag 1-12 in Den Haag of via uw antwoord op dit bericht.

Hartelijke groet,
Rolf H. van Velthoven,
Groningen

Respons

Rolf van Velthoven: innerlijke vrijheid

Rolfs eerste actie bij het gebouw van de Tweede Kamer, 5 juni 2020

Van Velthoven zond deze brief aan alle 225 leden van de Staten-Generaal, dat wil zeggen aan de voltallige Eerste en Tweede Kamer.

Hij kreeg hierop één reactie, en wel van Maarten Verkerk, lid van de Eerste Kamer voor de ChristenUnie. “Wij spraken af elkaar in februari te ontmoeten,” aldus Van Velthoven.

“Verder heb ik gesproken met een docent van een school die met de leerlingen van haar klas op bezoek was gegaan bij de Tweede Kamer, waarschijnlijk in het kader van de les maatschappijleer. Zij vroeg haar leerlingen van welke twee rechten ‘deze meneer’ gebruik maakt. Daaruit ontspon zich een gesprek over de vrijheid van meningsuiting en beknotting ervan – zoals in het geval van David Icke en Willem Engel – en de vrijheid van demonstratie.”

Rolf van Velthoven is voornemens zijn eenmansacties in het nieuwe jaar voort te zetten.

Gerelateerd

Voor mij geldt niet: ‘Het zal mijn tijd wel duren!’

Bij de start van mijn protestwandeling van Groningen naar Den Haag: enkele gedachten over De Voetwassing als morele grondslag voor (crisis)management

ANGST: bron van laffe volgzaamheid èn van moed

‘Alleen vanuit innerlijke vrijheid is het mogelijk om garant te staan voor de uiterlijke vrijheid’

 

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Geert schreef:

  Een echte verzetsheld!

  • Rolf schreef:

   Dank, Geert, voor jouw reactie !
   Tja, er zijn soms omstandigheden zoals die van de afgelopen bijna drie jaar waarbij het keren van de ingezette trend door die malloten de inzet – hoe klein ook – van ieder van ons vraagt. En dit is mijn vorm !

 2. een HELD in mijn ogen, net als gideon en david en frank/loes en ferdinand en blkcbx.tv en al die anderen die het voor mij draagbaar maken. Ik ben 73 jaar.

  • Rolf schreef:

   Hoi Jeanine, dank voor jouw reactie ! Bemoedigt mij om door te gaan, niet om mijzelf – het gaat allang niet meer om mij – maar voor de generaties na mij om in vrijheid en waarheid te kunnen leven: mijn doel is bovenpersoonlijk geworden. Wij gaan door !

  • Rolf H. van Velthoven schreef:

   Dank voor jouw reactie Jeanine !
   Dinsdagmiddag 7 febr. as. zal ik tussen ca. 14.30 en 17.00 uur weer in Den Haag voor de 32-ste keer aanwezig zijn rond de regeringsgebouwen om van mijn grote zorgen over het grote gebrek aan het gepassioneerd zoeken naar waarheid te getuigen.

 3. L.MOERDIJK schreef:

  Groots deze aktie!! En wij maar allemaal zeuren van; Wat wil je in je eentje!! Oma Sjaman

  • Rolf schreef:

   Hé mevr. of meneer Moerdijk, Dank voor jouw reactie ! bemoedigt mij !
   En ik ga steeds alleen, omdat ik – zodra ik met meerdere mensen zou gaan – een dergelijke manifestatie ineens ‘demonstratie’ heet en daarvoor heb ik toestemming nodig. Voor deze éénmansactie niet !

 4. Rianne schreef:

  Een ware held

  • Rolf schreef:

   Goede morgen Rianne, dank voor jouw reactie !
   Ik beschouw het als een bemoediging om door te gaan. Ik ben benieuwd of het ook echt komt tot een afspraak met CU-senator Maarten Verkerk op dinsdag 7 febr. 2023 in Den Haag. Ik zou hem zo graag willen vragen hoe hij als ‘Christen’ het kan verantwoorden om het gevoerde beleid – of het nu gaat om corona of om stikstof of om het klimaat – dat onderbouwd wordt door leugens, te blijven ondersteunen.

 5. Corine schreef:

  Wat een dappere trouwe integere man die dit doet. Als ik in Groningen woonde zou ik me aansluiten.

  • Rolf schreef:

   Dank voor jouw reactie Corine !
   Het gaat mij om het bovenpersoonlijke, om een betere wereld voor de genaraties na mij, niet de wereld waarop wij lijken af te stevenen. Laten wij niet verzaken !

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.