Help mee met de verspreiding van 5,9 miljoen exemplaren van de Hoe Nu Verder Krant

Een groep bezorgde Nederlanders heeft in samenwerking met de Vereniging van Vrije Journalisten en verschillende onafhankelijke media, het initiatief genomen om voor iedere inwoner van Nederland een gratis krant uit te brengen. De Hoe Nu Verder Krant.

Naast informatiedeling over de staat van onze samenleving is het doel van de krant om een maatschappelijk debat op gang te brengen over onze gezamenlijke toekomst. Onderwerpen die aan bod komen zijn de democratie, grondrechten, onderwijs, economie en gezondheid.

Hoe Nu Verder Krant

Een krant voor heel Nederland

Het doel is de Hoe Nu Verder Krant vanaf 7 maart op ieder adres in Nederland te bezorgen. Het streven is een oplage van 5,9 miljoen stuks. 54% van het bedrag wat hiervoor nodig is, is al geworven. Met dit bedrag kunnen ruim 3,1 miljoen kranten worden bezorgd (deze kranten worden sowieso bezorgd).

Maar, om écht iedereen in Nederland een krant te kunnen aanbieden is er een crowdfund actie gestart. Iedereen kan mee helpen om de bezorging in hun eigen woonplaats of wijk financieel te ondersteunen. Dit kan heel eenvoudig door op de donatiepagina jouw woonplaats of wijk te selecteren en dan je donatie te bepalen door het aantal kranten waarvoor je wilt bijdragen te vermenigvuldigen met 10 cent.

Met bijvoorbeeld 25 euro financier je de bezorging op maar liefst 250 adressen in jouw woonplaats of wijk en help je mee om je omgeving bewust te maken en het gesprek op gang te brengen.

Meer informatie over de Hoe Nu Verder Krant en de crowdfund-actie is te vinden op hoenuverder.org.

Gerelateerd

De Andere Krant Vrijheid: hoe Klein Duimpje een Reus blijkt te zijn

In gesprek met de man-van-de-5-miljoen-Eyeopeners

Audiokrant 66: gesprekken over versoepelingen, levensboerderijen en cosmic towers

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. rudolph schreef:

    Ik wil wel meedoen, maar ik woon en leef in Portugal.
    1. Is de krant eventueel ook in het Portugees verkrijgbaar?
    2. Kan ik deze krant ook naar Nederlandse inwoners in Portugal versturen?
    rudolph

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.