Isa Kriens in gesprek met Frank Stadermann: “Bij testen en mondkapjes op scholen gaat het om richtlijnen en niet om wettelijke verplichtingen. Scholen hebben daarom een keuze.”

De coronamaatregelen op scholen worden steeds zwaarder. Mondkapjes doen hun intrede op de basisscholen. Bij één positieve PCR-test moet een hele klas vijf dagen in quarantaine. Wie zich vervolgens niet wil laten testen, mag nog vijf dagen thuiszitten.

“Het komt nu echt de basisscholen in,” zegt juriste Isa Kriens in de derde aflevering van het Juridisch Coronajournaal. Hierin belichten Kriens en oud-advocaat Frank Stadermann juridische aspecten van de coronamaatregelen.

Geen wettelijke grondslag

Een van de opmerkelijke conclusies in dit gesprek is dat er volgens Kriens geen wettelijke verplichting bestaat voor basisscholen om de coronaregels op te volgen. “Het is een richtlijn, gecommuniceerd via een ‘service-document’, waarin staat dat het om wettelijke verplichtingen gaat, maar er is geen verwijzing naar enige wet. Althans, ik heb hard gezocht maar ik kan nergens een wettelijke grondslag vinden.”

Dat betekent dat scholen naar eigen inzicht met de maatregelen om kunnen gaan. Kriens, bekend als de Kleine Activist, maar ook mede-oprichter van het initiatief Moederhart, dat zich inzet voor een kindvriendelijke samenleving zonder test- en vaccinatiedwang, raadt ouders aan om “zelf te blijven nadenken en zich niet onder druk te laten zetten door de school.” Ze kunnen zich ook beroepen op het medisch geheim als het gaat om testuitslagen.

Een eigen school oprichten

Ouders kunnen ook een andere school kiezen als de eigen school de kinderen niet goed behandelt – of een eigen school oprichten, wat niet zo heel moeilijk is in Nederland, zegt zij.

Bron: Café Weltschmerz
Audio van dit interview op Soundcloud

Gerelateerd

Isa Kriens roept ouders op om het onderwijs zelf in handen te nemen

Onze kinderen: de volgende slachtoffers van de plandemie

Lena Pu: “Haal alle wifi weg uit scholen!”

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Rani schreef:

  Voor het opzetten van een vrije democratische school www.democratisch-onderwijs.nl/ www.thuisonderwijs.nl hier kun je info vinden om je kind te bevrijden uit het satanische staatsonderwijs. Doen, heb ik ook 17 jaar geleden gedaan voor mijn zoon. Echt een aanrader!!!!!

 2. Jema schreef:

  Es gibt keine Viren! Immonuloge Prof hc Dr mult J Menser.
  youtu.be/zpfqQtFByTQ

 3. Truus schreef:

  De overheid werkt aan een “Tijdelijke wet testbewijzen covid-19”. Deze wet moet ingaan op 1 mei 2021.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.