Wanneer wordt aanhoudende oversterfte een kwestie van uitsterven?

De Brit John Campbell laat zien dat er wereldwijd van aanhoudende oversterfte sprake is. What is killing our people?’ zo vraagt hij zich vertwijfeld af. Ook wijst hij op het oorverdovende stilzwijgen van de meeste mainstream media en de gezondheidsbewakende instanties. “Waarom is er geen diepgaand onderzoek naar de oorzaken?”

Er is in een groot aantal landen nu al anderhalf jaar sprake van wat met een koude, statistische term oversterfte wordt genoemd. Op menselijk niveau hebben we het over ziekte, verdriet en vroegtijdig overlijden.

Waar ligt de grens met uitsterven, zo vraag je je af. Wat als dit nog twee, vijf, tien of twintig jaar zo doorgaat? Verdwijnen dan hele bevolkingsgroepen?

Ik weet het antwoord op deze vraag niet, maar heb een angstig voorgevoel. Misschien is er een demografisch onderlegde lezer die de vraag kan beantwoorden. Bij welk percentage van aanhoudende oversterfte gaan we spreken over (het risico van) uitsterven?

In de onderstaande video laat een diep verontruste Campbell onder meer de grafiek van Nederland zien. In ons land ligt de oversterfte over de genoemde periode (18 maanden) zo rond de 15 procent. Dat wil zeggen 15 procent meer dan wat op basis van het langjarig gemiddelde verwacht mag worden (zie hiervoor de grafiek aan het einde van dit bericht).

In de volgende video onderzoekt dokter Campbell de relatie tussen oversterfte en verschillende doodsoorzaken. Dan blijkt dat hartfalen en leveraandoeningen de meest voorkomende doodsoorzaken zijn in de categorie ‘oversterfte’.

Campbells kanaal op YouTube

Zijn bron voor de grafieken: Our World in Data.
Hier kun je ook zelf grafieken met combinaties van landen samenstellen. Bijvoorbeeld Nederland in vergelijking tot de VS of Duitsland.

Recente NL cijfers

Oversterfte Nederland

Correctie
In een eerdere versie van dit bericht stond dat John Campbell arts is. Dat is onjuist. Hij is gepensioneerd verpleger en ‘Nurse Teacher’.
Zie zijn bio op YouTube.

Gerelateerd

Bij hoeveel doden wordt er gestopt met injecteren?

‘Wij willen eerlijk onderzoek naar oversterfte!’

Pandemiewet: in welk scenario zitten we?

Omvang van de covid injectie-tragedie tekent zich meer en meer af

Died Suddenly: rauwe documentaire over de covid genocide

Karen Kingston (ex Pfizer medewerker) bevestigt dat er grafeenoxide in de coronavaccins zit en spreekt van genocide

Waar dit op uitdraait als we het niet verhinderen: genocide

‘Never again is now global’ – Holocaust overlevers over de gelijkenissen tussen toen en nu

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is. Dit komt, omdat er eerst moderatie plaatsvindt.

Als je reageert kun je aangeven dat je een seintje wilt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen met anderen?
Maak dan bij voorkeur gebruik van e-mail. Zo is de kans een stuk kleiner dat je bericht gecensureerd wordt.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Ingrid schreef:

    Kleine correctie, meneer Cambpell is geen arts maar een registered nurse. Al sinds begin van c-verhaal maakt hij video’s .. eerst als ‘volger’ van het narratief en gaandeweg heeft ook hij ontdekt dat het officiële veehaal van geen kant deugt.

  2. Rients schreef:

    Pas na invoering van het #AS-systeem alternatiefstaatsbestel.nl kan hier onderzoek naar gedaan worden. Nu heerst de pandemieafgoderij binnen een in-en-in fout systeem van narcisten en psychopaten. (Fred, ik kom ’t AS graag toelichten)

  3. Arjen Pasma schreef:

    Oorzaak van oversterfte is de Covid-19-injectie. Hiervoor is gewaarschuwd al voorafgaande aan de prik-campagne. Het was ook de bedoeling van de geldschieters dat dit zou gaan gebeuren. In mijn columns voor De Andere Krant heb ik dit meermalen geschreven en gewaarschuwd. Nu gebeurt het. Niemand mag hier vreemd van opkijken. Het is erg en het wordt nog veel erger en niemand kan zeggen dat het niet op voorhand gezegd is.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.