Materialisme versluiert het zonnebewustzijn

Versluierd zonnebewustzijn

Peter van Hees houdt het luchtruim boven Driebergen scherp in de gaten. Maandelijks vat hij zijn indrukken samen. In deze aflevering blikt hij terug op de maand juni 2020 en gaat daarbij in op ons versluierde zonnebewustzijn.

De junimaand heb ik elke dag, op de 28e na, vliegtuig-uitlaatgas-banen waargenomen die zich omzetten in sluierbewolking. Verder las ik bij Google onder chemtrails acht pagina’s, samen zo’n dertig artikelen, handelend over uitlaatgassen van vliegtuigen.

Je leest dagenlang en weet dan veel en bent je bewust nog meer niet te weten. Toch dringt langzaam door bij alle voors en tegens en ditjes en datjes, wat ik inzake weerbeïnvloeding en mensbeïnvloeding wel en niet wil.

Ik wil geen door mensen veroorzaakte kunstmatige wolken van zeezout of zwavel, contrail of chemtrail tussen mij en de zon noch tussen mij en de maan. Ik wil een zich natuurlijk ontwikkelend weer en een atmosfeer zonder manipulatie. Ook wil ik anders omgaan met de zon.

Dubbele regenboog

Een dubbele regenboog op 5 juni om 18:00 uur

Een oerbeleving

Als 40-jarige loop ik de Grande Randonnée in noordzuidrichting door Corsica. Tien dagen onderweg, alleen met alles in de rugzak voor eten, slapen, kleden.

Drie liter water voor de vochthuishouding tot het volgende waterpunt. 160 Kilometer, tien dagen levend in eenzaamheid, of gemeenzaamheid met natuur en zon, door nacht dag en schemering.
Ik vind me vrij snel in een vieruursritme en ben steeds meer wakker, maak schetsen.

Na zeven dagen leef ik in een werkelijkheid die zich zo laat verwoorden:

ZON DRAAGT AARDE EN MENS, AARDE EN MENS DRAAGT ZON.

Vandaag vind ik deze beleving terug in schilderijen van Vincent van Gogh met een zinderende lucht boven korenvelden en cipressen. Ook in een Karel Appel schilderij: kind loopt met poppenwagen waarin de zon rust: een mensjeszonnewagen.

Mensheidsontwikkeling en zonnebeleving

Een licht reflecterend wezen, haar lichtstralen wevend, worstelend en lijdend boven de aarde zo schildert Rudolf Steiner op 6 november 1921 in Dornach (Zwitserland) de zonnebeleving van een Pers, levend duizenden jaren voor Christus (*).

In de daaropvolgende cultuur beleeft de Egyptenaar en Chaldeeër de zon als bron van het levende, de levensbron.

Daarna in het oude Griekenland beleeft men de zon als liefdesbron, als Eros heersend over het organische leven. Voor mij was het de moeite waard om die vergane culturen met de bril van lichtbron, van levensbron en van Eros te beschouwen.

Zonnebewustzijn: een levendige verbinding met de zon

Na de vierde eeuw verdwijnt in kunst en cultuur van de Romeinen de zon. Hier of daar vinden we nog als herinnering iets van die zon-bron-beleving terug tot in onze materialistische mens-wereld-universum beschouwing.
Wij denken haar als een vurige gasbol waarin kernfusie plaatsvindt.

Nu zijn we volgens Rudolf Steiner, zover in de mensheidsontwikkeling, dat we uit vrijheid een nieuwe, levendige verbinding met de zon moeten zoeken.
Hij zegt: “Zoals de fysicus de zon beoordeelt klopt het niet. Zou hij werkelijk even een kijkje bij de zon nemen, dan zou hij raar opkijken omdat hij daar geen vurige gasbol ziet, maar eerder een lege ruimte die reflecteert. Ze vangt al het licht op dat in het universum, in dierenriemsterren, in Saturnus, Jupiter, Mars, Mercurius, Venus en Maan ontstaat, en reflecteert dit uitstralend in het universum.

De zon als levensbron

29 Oktober 1921 zette Rudolf Steiner zeven trappen of vormen van leven uiteen, gerelateerd aan de planeten. Hier volgen ze:

1): het leven zich voordoend in de zintuigen;
Zintuigleven – verstervend leven – Saturnus.

2): het leven zich voordoend in de zenuwen;
Zenuwleven – bewarend leven – Jupiter.

3): het leven zich voordoend in het ademsysteem;
Ademingsleven – beeldend leven – Mars.

4): het leven zich openbarend in het circulatiesysteem;
Circulatieleven – Zon.

5): het leven zich voordoend in de stofwisseling;
Stofwisselingsleven – stoffelijke organen – Mercurius.

6): het leven zich voordoend in de bewegingen;
Bewegingsleven – krachtmakend leven – Venus.

7): het leven zoals het zich voordoet in het reproducerende;
Reproductieleven – het zich vernieuwende leven – Maan (*).

De uitstralingen van deze planeten opgevangen en gereflecteerd door de Zon brengen deze levensvormen voort.

We vinden deze levensvormen ook terug in de verschillende plantengordels op onze aarde: Naaldbomen gordel – Saturnus,
Loofbomen gordel – Jupiter, Gordel van de struiken – Mars, Gordel van gras met weideplanten – Zon, de slingerplanten – Mercurius, de bergplanten – Venus, vetplanten en cacteeën – Maan. (**)

Levensvorm in de zintuigen

We kunnen deze levensvormen bestuderen in hun verschijningsvormen in gezichtszin, gehoorzin, smaakzin, tastzin. Deze zijn door geesteswetenschappelijke studie uitgebreid tot twaalf zintuigen met onder andere nog de levenszin, de woordzin, de denkzin en de ikzin.

We kunnen in alle zinnen een vorm van zintuigleven bestuderen die ons antwoord geeft op de vraag: wat is de aard van het leven dat schuilgaat in het zintuig oog, oor, denkzin, enzovoort? (***)

28 juni

Dit is de dag waarop ik geen onnatuurlijke wolkenvorming waarneem. Ik zal staan juichen, dansen en springen als we zover zijn dat we gedurende 29 of 30 dagen van de maand onder natuurlijke klimatologische omstandigheden leven en slechts één dag onder onnatuurlijke.

Dat is het omgekeerde van wat er nu aan de hand is. De uitwerking van de versluiering van de zon als levensbron door methoden van klimaatbeheersing kun je nalezen in hoofdstuk vijf van Hemel onder Vuur.

Misschien volgende maand uitgebreid kijken naar de Zon als Lichtbron en bron van Eros.

Dubbele

Maandag 29 juni 04:22 uur: de opkomst van Venus.

Noten

(*)  Rudolf Steiner, Anthroposophie als Kosmosophie, Zweiter Teil, Die Gestaltung des Menschen als Ergebnis kosmischer Wirkungen, Elf Vorträge, gehalten in Dornach vom 21. Oktober bis 13. November 1921.
(**) Zie hiervoor: Metamorfose, Frits Julius.
(***) Zie hiervoor dr. Albert Soesman, De twaalf zintuigen.

Gerelateerd

Ook in het luchtruim zien we een beweging van tegenpolen

Spoorzoeken in de lucht: na de lockdown is de aanpak bij het uitvliegen van chemtrails veranderd

Hoog Sammie, kijk omhoog Sammie, want daar was de blauwe lucht

Chemtrails verbreken het natuurlijke evenwicht in de atmosfeer

Chemtrails verstoren de uitwisseling tussen hemel en aarde


Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht.

Ook handig: maak met je mobiele telefoon een foto van je computerscherm en post daarna de foto. Of, als je mobiel internet gebruikt, maak dan een schermafdruk en stuur die rond met een omschrijving van de bron, maar niet met de link.

Loop je toch nog tegen problemen op? Laat het me weten!

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Angelique schreef:

  Goed nieuws? Zie> www.gishgallop.com/donal…terminate/

  • Fred Teunissen schreef:

   Dit bericht cirkuleerde al in 2017.
   Daarna – en tot op de dag van vandaag – is het chemtrail-programma voortgezet.
   Dus als het waar is dat Trump en Pence dit programma zouden willen beëindigen (en dat sluit ik niet bij voorbaat uit) dan laat de feitelijke ontwikkeling zien dat ze er geen invloed op kunnen uitoefenen.

 2. Ferdy Lammens schreef:

  Kan ik het boek ook in het Engels bekommen

 3. Gerben schreef:

  Zonnebewustzijn?

  Idealisme ipv matrialisme. Bewust – zijn is de basis van alles. Bewustzijn is echter niet alleen je ergens van bewustzijn, maar dat ook in realiteit brengen, ofwel creëren. Er zit geen bewustzijn in je hoofd, maar het universum bestaat in 1 bewustzijn. De fysieke wereld die wij beleven is de representatie of reflectie van dat ene bewustzijn.

  Bernardo Kastrup’s Small Theory of Everything – www.youtube.com/watch…DW2V-fH6SY www.bernardokastrup.com/
  Quantum Physics Debunks Materialism – www.youtube.com/watch…C5pq7W5yRM
  Digital Physics Meets Idealism: The Mental Universe – www.youtube.com/watch…iZLlpqAQ7U

  • van hees, peter schreef:

   Dank je wel; ben het met je eens. Het gaat nog veel dieper. We kunnen zelfs uitwisselen welke hiërarchische wezens met welke planeten en welke levensprocessen en welke
   bewustzijnslagen: de gewone dagelijkse laag, de imaginatieve toestand, de inspiratieve en of het intuïtieve level, we communiceren maar dat gaat me in dit kader een straat te ver en ik kan ze ook niet alle berijken.
   Ik ben benieuwd hoe jij Gerben in het alledaagse zonbewust leeft, creeert.
   een vriendelijke groet: Peter

   • Gerben schreef:

    Bewustzijn bevind zich niet in de materiele wereld. De zon wel. Dus zonnebewustzijn is naar mijn idee incorrect.

 4. Corina schreef:

  Heel hartelijk dank Peter van Hees
  voor je Anthroposophische en Kosmosophische toelichtingen en al je hulp bij het verrijken van mijn wolken bewustzijn.
  Welke mensen en welk ministerie gaat er over schone en natuurlijke lucht?
  Zijn ze wel te bereiken?
  Zouden we ze jouw dampende ketel smeerwortel met tijm, gele dovenetel en andere etherische bestanddelen kunnen toe wensen zodat hun verantwoordelijkheid bewuster tot hen kan doordringen?
  Die opklaring met helder natuurlijk Zon-en Maanlicht om ons te bereiken, dat maakt me echt blij.

  Fred, jij ook heel veel dank voor je Transitieweb werk. Fijn dat je als een vuurtoren je licht met ons deelt
  .

  • van hees, peter schreef:

   Dank voor je reactie Corina; het is voor mij ook zo dat mijn wolken bewustzijn nog elke dag groeit;
   laat horen wat je ontdekt.a.u.b.
   Peter

 5. Marc schreef:

  Prachtig die oerbeleving die je daar beschrijft, 160 kilometer wandelen door Corsica, spreekt me zeer aan.

  • Fred Teunissen schreef:

   Hallo Marc, ik geef dit compliment door aan Peter van Hees. Hij is de auteur van het artikel. Mijn naam stond er ten onrechte bij. Ik heb dat inmiddels gecorrigeerd.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.