Dinsdag 21 april: kort geding tegen de Staat met als inzet stopzetting van de uitrol van 5G

De bewijzen dat 5G gevaarlijk is voor de gezondheid van mens en dier stapelen zich op. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met een centrale overheid die Oostindisch doof is voor de bezwaren. De rechter kan er nu in kort geding voor zorgen dat de Staat alsnog tot inkeer komt.

Het kort geding is aangespannen door de stichting Stop5G Nederland.
De eis is dat de uitrol van 5G wordt gestopt. In de taal van de dagvaarding:

“(..) De Staat te verbieden om (rechts)handelingen of gedragingen te verrichten die de uitrol van 5G bevorderen of mogelijk maken in de ruimste zin des woords.”

Door de lockdown zal dit kort geding schriftelijk plaatsvinden.

Geen verharding

Toewijzing van de eis houdt in dat er een moratorium komt. Pas op de plaats. Een periode van bezinning. Dat is precies wat nu nodig is. Zo kan bovendien worden voorkomen dat de sfeer gaat verharden.

De afgelopen week hebben er immers enkele branden in zendmasten plaatsgevonden. Tot nu toe is niet duidelijk wat de oorzaak ervan is. Het kan om brandstichting gaan. De daders zouden dan tegenstanders van 5G kunnen zijn. Maar evengoed zouden het in dat geval provocateurs kunnen zijn, die de beweging tegen 5G in een kwaad daglicht willen stellen.

Het is ook denkbaar dat de branden een gevolg zijn van de testen die de telecomproviders op dit moment uitvoeren bij het ‘upgraden’ van hun mobiele netwerken (*). Het kan zelfs om een combinatie van zulke oorzaken gaan.
Nader onderzoek zal dit moeten uitwijzen.

 Thoughtcrime

Wel is al duidelijk dat de regering – bij monde van minister Grapperhaus – zonder de uitkomst van zo’n onderzoek af te wachten – in de richting van ‘complotdenkers’ wijst. Vooral de gedachte dat er een link kan zijn tussen 5G en corona-achtige ziekteverschijnselen ligt daarbij onder overheidsvuur.

We zien hier een voorbeeld van een overheid die niet luistert. Ook als er maar een heel klein beetje waarheid zit in die 5G-corona-connectie, dan wil je daar als overheid alles van weten, zou je denken. Tenminste, als je doelstelling is om de bevolking te beschermen.

Maar zulk onderzoek blijft achterwege. In plaats daarvan wordt de 5G-corona hypothese nu gecriminaliseerd. Hij wordt een thoughtcrime. Een opiniemisdaad, zoals George Orwell dat noemde in zijn beroemde boek 1984.

Aanval op de samenleving?

Minister Grapperhaus noemde de branden zelfs een aanval op de samenleving. Dat is nogal wat… Het kan vandalisme zijn. Een verkeerde vorm van protest op een verkeerd moment. Niet uitgesloten. Maar is dat dan een aanval op de samenleving?

De uitrol van 5G komt eerder in aanmerking voor deze kwalificatie. Of wat te denken van de huidige lockdown? Die isoleert ouderen en zieken van hun sociale omgeving. Die richt hele delen van de middenstand te gronde en ruïneert waarschijnlijk ook een groot deel van de landbouwers. Hij berooft duizenden mensen van hun baan en leidt tot een economische crisis zoals we die waarschijnlijk niet eerder zagen.

Lara van Doorn schreef hier een uitstekend artikel over dat gisteren op TransitieWeb is gepubliceerd. Daarin wordt haarfijn uitgelegd waarom het middel van de lockdown vele malen erger is dan de kwaal.

Moratorium nodig

Wat moet er nu gebeuren?
Laten we in onze uitingen op social media de komende week uitgebreid aandacht geven aan het kort geding op 21 april. Laten we hopen dat de rechter een wijs besluit neemt en dat de landelijke overheid daarna alsnog gaat luisteren naar diep verontruste burgers en dito wetenschappers. En tot die tijd (en evengoed daarna) moeten we de rust bewaren.

In de ons omringende landen is een brede beweging richting moratorium gaande. Slovenië bijvoorbeeld heeft dit voor het hele land ingesteld. Hetzelfde geldt voor 150 gemeenten in Italië en voor de steden Brussel en Genève.

Klik hier voor een overzicht van landen en gemeenten die de uitrol van 5G hebben stopgezet.

De gezondheidsrisico’s van 5G

In de video hieronder een tafelgesprek met onder meer Prof. Dr. Martin Pall. Hij is een van de vele wetenschappers die waarschuwen tegen de voorgenomen uitrol van 5G.


Internationale oproep om 5G op aarde en in de ruimte te stoppen

Oproep van 215 wetenschappers uit 41 landen 

Tot slot deze link naar nog meer materiaal dat de eis van een moratorium ondersteunt.

 

(*) Op 15 juli 2011 ontstond door een technisch mankement brand in twee grote radiozendmasten

Oproep om 5G te stoppen

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Verwijs alleen naar de naam TransitieWeb als bron van je tekst. Ook kun je delen van de tekst op TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in een eigen bericht.

Ook handig: maak met je mobiele telefoon een foto van je computerscherm en post daarna de foto. Of, als je mobiel internet gebruikt, maak dan een schermafdruk en stuur die rond met een omschrijving van de bron, maar niet met de link.

Loop je toch nog tegen problemen op? Laat het me weten!

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?

Klik dan hier.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Edwin schreef:

  Dag Fred, is er al nieuws wat betreft de zaak over 5G die 21 april voor de rechter is geweest?
  Hartelijke groet. Edwin

 2. frans keulemans schreef:

  we weten wat er gebeurt met dit product maar geld is toch belangrijker we gebruiken alles om de planeet te verwoesten ik ben 78 nu en wat ik zie is niet te geloven mensen met kinderen geen toekomst de laatste jaren de achteruitgang is het naderende einde

 3. Peter Rutjes schreef:

  “Terwijl wereldwijd mensen in al dan niet ‘intelligente’ lockdowns thuis zitten met alle economische implicaties van dien voor henzelf, hun werkgevers én hun overheden, gaan andere zaken niet alleen onverstoord verder; ze lijken zelfs doorgedrukt te worden.

  Wanneer het gaat om veiligheid is er meer mogelijk dan anders. De noodzaak is helder, het draagvlak is breed, de belangen zijn groot en de anders zo stroperige bureaucratie waaronder onze ooit zo zwaarbevochten rechten en vrijheden bedolven zijn vertoont ineens daadkracht en voortvarendheid.

  Maar wanneer uit naam van onze veiligheid met deze hervonden daadkracht aan de ene kant vrijheden en privacy ingeperkt worden en aan de andere kant partijen vrij spel lijken te krijgen om burgerrechten met voeten te treden, is het dan werkelijk zo vreemd dat er mensen zijn die dit niet vertrouwen? De tegenstrijdige berichtgeving en de troebele belangenstructuren achter deze ontwikkelingen rechtvaardigen op zijn minst enkele grote vraagtekens.

  Van corona-apps tot een opt-out voor het elektronisch patiëntendossier, van de aanleg van het 5G-netwerk tot het ridiculiseren en censureren van kritische geluiden als ‘complotten’; in een samenleving onder dreiging van een onzichtbaar gevaar zijn deze zaken olie op het vuur van de angst.

  Het bewaken van de vrijheid is een taak die maar tot op zekere hoogte is uit te besteden. Uiteindelijk vormen we samen de laatste verdedigingslinie. ”

  www.youtube.com/watch…Hz6zkmJaDo

  Een reaktie van de vernoemde Dr. Martin Pall: “The question that is being raised here is not whether 5G is responsible for the virus, but rather whether 5G radiation, acting via VGCC activation may be exacerbating the viral replication or the spread or lethality of the disease,”
  twitter.com/An0nA…3891682314

 4. Steven schreef:

  Rechters zijn een verlengstuk van de staat…..daarmee is de uitkomst vaak al bezegeld!!

  • Lara schreef:

   Met wat geluk zit er een rechter met ruggegraat, die zijn er ook nog.. Hulp komt soms uit onverwachte hoek!

  • Bas Fleen schreef:

   Dat is niet helemaal waar. Sterker nog… dat is totaal niet hoe het rechten systeem werkt. Ik geef toe dat er veel niet klopt in Nederland maar het rechtensysteem is iets waar ik door mijn opleiding en ervaring erg in geloof. Het is een van de weinige tools die we hebben. Wetgeving en de rechterlijke macht staan los van elkaar en het zou prettig zijn wanneer je grondig onderzoek doet VOOR je een rare opmerking maakt. Ik bedoel dit verder absoluut niet als een aanval…

 5. Razend Roosje schreef:

  Telkens als ik foto’s zie van zendmasten waar brand gesticht is verbaas ik me over de domheid van de vandalen, Op die foto’s in de pers zie ik uitsluitend gevandaliseerde installaties van het C2000 systeem, het toch al belabberd werkende communicatiesysteem van de hulpdiensten, politie, brandweer en ambulance. Dat heeft niks met eventuele 5G te maken! Brand stichten is niet nodig, er is genoeg grond om het juridisch aan te pakken. Dit vandalisme werkt averechts.

 6. Lara schreef:

  Fijn om te lezen dat er aandacht is voor deze super-belangrijke rechtszaak. Ter aanvulling:

  Let’s Talk About Tech heeft een brief gestuurd aan alle gemeenten : stop alle 5G activiteiten nu het democratisch proces stagneert!

  “Door de Coronacrisis lijkt het democratische gesprek over de uitrol van 5G bij zowel bestuurders als volksvertegenwoordigers uit het vizier te raken. Op 10 april 2020 heeft Let’s Talk About Tech alle Burgemeesters, Wethouders en gemeenteraadsleden opgeroepen om alle 5G activiteiten te staken, in ieder geval zolang het democratisch proces stagneert.”

  letstalkabouttech.nl/2020/…stagneert/

 7. Helena Struik schreef:

  Dank je voor het posten Fred, Ik zal dit doorsturen aan anderen!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.