John Rappoport: ‘Er is geen goede reden om te geloven dat een VIRUS ziekte en dood veroorzaakt’

Jon Rappoport schreef afgelopen weken een serie messcherpe nieuwsanalyses over de hysterie rondom het coronavirus. Vandaag vat hij ze in een nieuw stuk samen in een paar prachtige alternatieve krantenkoppen.

Hieronder volgt – voor wie het Engels onvoldoende machtig is – een snel gemaakte vertaling van dit artikel. Klik hier voor het origineel.

Aan het einde van de tekst neem ik een aantal links op naar zijn eerdere artikelen over het coronavirus.

Het virus als eerste, als laatste en altijd in het hart van onze landgenoten

“Cover stories zijn het levensbloed van het werk van inlichtingendiensten. Ze zetten een geheime operatie op, lanceren een cover voor het publiek en de pers en stimuleren dan het debat voor en tegen de details van det cover story. Diep verborgen in dit debat is de automatische acceptatie van de eersteklas leugen die is ingebed in de kern van de cover.” (The Underground, Jon Rappoport)

In mijn recente berichtgeving over het coronavirus veegde ik de vloer aan met belangrijke mediaverhalen over de epidemie.

Eén van mijn belangrijkste punten was: er is geen goede reden om te geloven dat een VIRUS ziekte en dood veroorzaakt.

“Maar het MOET een virus zijn.”

Er zijn bepaalde leugens die mensen onder geen enkele omstandigheid kunnen afwijzen. Waarom?

“Als ik deze bewering verwerp en het een leugen noem, dan beginnen andere dominostenen om te vallen. Wat zou nog meer een leugen zijn? Welke andere grondsteen van de werkelijkheid zou uit de lucht gegrepen blijken te zijn? Hoeveel autoriteiten zou ik dan uiteindelijk niet geloven? Mijn hele leven heb ik op experts vertrouwd om me te vertellen waar de werkelijkheid om draait. Ik kan geen switch maken. Het is teveel. DUS, de experts hebben altijd gelijk. Dat is mijn logica. Of mijn gok dat ik zo goed zit. Mijn religie.”

In dit artikel ga ik niet alle bewijzen samenvatten die ik al over het coronavirus heb gepresenteerd als zijnde een nep-coververhaal. Maar ik wil wat details belichten over hoe het cover-upverhaal op dit moment wordt ingezet.

Sommige mensen gebruiken het bewust; anderen volgen dit voorbeeld, om hun eigen redenen of uit pure ‘verslaving’.

Let maar op: mensen debatteren nu over de vraag of het wel of geen weaponized virus is. Dat is een dieper niveau van de oorspronkelijke cover story — dat eenvoudigweg was: “deze epidemie wordt veroorzaakt door een nieuw menselijk virus.”

Mensen discussiëren over de vraag of het virus in een laboratorium is gecreëerd of gewijzigd, of per ongeluk uit een laboratorium is ontsnapt of opzettelijk is vrijgelaten. Dat is nog weer een diepere stap.

Mensen discussiëren over de vraag of de Amerikanen of de Chinezen het virus in elkaar hebben geflanst.

Ze debatteren over de vraag of China het juiste doet door 50 miljoen mensen op te sluiten en of de Chinezen mensen vermoorden die ‘besmet zijn met het virus’.

Dieper en dieper gaat de cover story. EN ONGEACHT WELKE POSITIE MENSEN IN HET DEBAT INNEMEN, ZIJ STEUNEN HET VIRUS ALS OORZAAK. Dat is hoe goede cover stories werken: je krijgt mensen zover dat ze het oneens zijn over details, terwijl ze de onderliggende centrale leugen, de centrale onbewezen bewering, automatisch voor zoete koek slikken. De Grote Leugen passeert.

We hebben twee gevallen – in Canada en de VS – waar wetenschappers worden beschuldigd van het stiekem werken voor China en van pogingen, dan wel daadwerkelijke handelingen om een coronavirus naar Wuhan te smokkelen. Deden ze dat? Is het ze gelukt? Hebben ze gefaald? Hoe dan ook, het verhaal ondersteunt het basisidee dat dit een epidemie IS die wordt veroorzaakt door een virus.

Dan hebben we het immer populaire: “het effect bewijst de oorzaak.” Dat is een grove misvatting, maar never mind. Het gaat zo: aangezien er mensen sterven (het effect), moet de aangekondigde oorzaak (het virus) waar zijn. Dat is een absurde redenering. Een nep-imitatie van logica.

Hetzelfde is het geval met de lockdown (effect). Waarom zou China 50 miljoen mensen in quarantaine plaatsen als het virus (oorzaak) geen mensen doodde? Ook dat is een absurd argument, gebaseerd op een beroep op autoriteit als de bron van wijsheid.

Als de politiek verantwoordelijken zich gedragen alsof een virus zich verspreidt en mensen doodt, dan moet het virus ‘de oorzaak van de epidemie zijn’.

We zien foto’s en beelden van mensen in beschermende pakken. We zien een paar mensen op straat in Wuhan liggen. We zien arbeiders een persoon op een brancard in een ambulance laden. We zien een druk ziekenhuis. Daarom: VIRUS.

Een belangrijke Amerikaanse volksgezondheidsfunctionaris – Tony Fauci – vertelt de pers dat hij een snelle analyse van experts wil over de eventuele mogelijkheid dat het coronavirus een biowapen is. Hoe dan ook, het draait weer om HET VIRUS.

Is het waar dat een Chinese wetenschapper beweert dat het een biowapen is dat door de VS wordt ingezet tegen het Chinese volk? Heeft hij echt de VS de schuld gegeven? Ja of nee, het draait om HET VIRUS.

Hier is een snelle potpourie van recente krantenkoppen:

* Virus woordvoerders verwerpen het officiële verhaal van China …

* Het kan 60% van de wereldbevolking infecteren als er niet wordt gecheckt

* WHO: het duurt nog 18 maanden voordat er een vaccin is …

* Door vijf havens geweerd cruiseschip kan bijna geen kant meer op …

* CDC laat ten onrechte de eerste besmette patiënt uit het ziekenhuis van San Diego weggaan …

* UPDATE: HET LEGER HEEFT MASSA QUARANTINE KAMPEN OPGEZET IN DE VS …

* Sommige experts maken zich zorgen nu Trump, die laconiek is over ziekteverwekkers, geconfronteerd wordt met groeiende epidemie …

Denk je nu eens in, alleen maar als denkoefening, dat we elke avond een compleet andere reeks krantenkoppen te zien krijgen, plus absolute support en bevestiging daarvan door alle belangrijke tv-nieuwscoryfeeën (gebaseerd op mijn recente artikelen en het onderzoek van enkele witte raven):

* MASSIEVE LUCHTVERONTREINIGING IN WUHAN VEROORZAAKT ALLE SYMPTOMEN VAN DE ZOGENAAMDE EPIDEMIE; MENSEN GAAN EN MASSE DE STRAAT OP OM TE PROTESTEREN TEGEN DE VERONTREINIGING DIE NU GESTOPT IS DOOR DE QUARANTAINE

* YALE REVIEW: MIX VAN ZEER TOXISCHE STOFFEN IN DE LUCHT BOVEN WUHAN NOOIT EERDER GEZIEN IN DE WERELDGESCHIEDENIS

* DE CHINESE EPIDEMISCHE ZIEKTE — longontsteking — VEROORZAAKTE IEDER JAAR DE DOOD VAN TUSSEN 2 EN 17 MILJOEN CHINESEN, VOORDAT ER EEN CORONAVIRUS WAS

* DIAGNOSTISCHE TESTS VOOR HET CORONAVIRUS ZIJN VOLLEDIG ONBETROUWBAAR

* ETTELIJKE DUIZENDEN CHINESEN KRIJGEN HET LABEL CORONAVIRUS OPGEPLAKT NA ZINLOZE TESTS OF HELEMAAL GEEN TESTS

In dat geval zouden er enkele zeer bijzonders dingen gebeuren met de virus cover story.

Zo’n ‘aanpassing’ van informatie revolutioneert de perceptie.

“Maar het MOET het virus zijn. Anders heb ik een nieuwe realiteit nodig.”

Ja? En wat dan nog? Wat is er mis met een nieuwe realiteit?

Eerdere artikelen van Rappoport over het coronavirus

My bottom lines on the China epidemic

New vaccines will permanently alter your DNA

China “epidemic” cases with no coronavirus—what??

The bio-weapon theory of the China epidemic

Jon Rappoport is freelance onderzoeksjournalist en blogger.
Klik hier voor zijn biografische gegevens.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Wilfred Bakker schreef:

  Hier ook nog even wat goed nieuws !

  www.xandernieuws.net/algem…ezondheid/

 2. Wilfred Bakker schreef:

  Hier heb ik wat mij betreft een parel van een bewust mens gevonden.

  Wat mij betreft 23 minuten inzicht.

  youtu.be/wBDZVexL3RQ

 3. Wilfred Bakker schreef:

  Dit kwam ik vandaag tegen, een interview uit een crematorium, als dit klopt, dan kloppen onze onderbuikgevoelens wel.
  En dat is er maar één.

  youtu.be/-KFxCqV1fPQ

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.